Ανταπόκριση: NAXATRAS, Supersoul @Gagarin 205, Αθήνα (21/04/2018)

“I”, “II”, “III”, έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος την αύξουσα πορεία των NAXATRAS από τη συμπρωτεύουσα. Το ποιος δίσκος είναι καλύτερος μικρή σημασία έχει, το “III” όμως (τρίτο κατά σειρά full length album και τέταρτη κυκλοφορία τους συνολικά), δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, με την παγκόσμια heavy rock / ψυχεδελική κοινότητα να το δέχεται σαν μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του ήχου για την τρέχουσα χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η νέα κυκλοφορία των Naxatras, όπως και κάθε προηγούμενη, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα δουλειάς από μια μπάντα που δεν κουράζεται ποτέ και δεν διστάζει να πειραματίζεται και να εξελίσσεται. Το βράδυ της 21ης Απριλίου ήταν και η καλύτερη ευκαιρία να μας παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα τους μουσική πρόταση σε μία από τις μεγαλύτερες σκηνές των Αθηνών.

 

Δεν ήταν μόνοι όμως, αφού στις 9.20 η προσοχή στράφηκε στους Supersoul. Έχοντας πραγματοποιήσει τα πρώτα τους βήματα εντός κι εκτός Ελλάδος, βρέθηκαν στο τέλος του έτους να φέρουν τον χαρακτηρισμό μίας εκ των μεγαλυτέρων εκπλήξεων της εγχώριας σκηνής, με το ντεμπούτο τους “Faith Bender” να φιγουράρει σε πολυάριθμες λίστες με τα καλύτερα του 2017, στον εγχώριο και διεθνή τύπο, γεγονός που μάλιστα επισφράγισαν με την πρώτη τους περιοδεία εκτός συνόρων.

 

Συνδυάζοντας bluesy κιθαριστικά riffs, με ντραμιστικές γκρούβες και ογκώδεις μπασογραμμές, οι Supersoul αποτελούν τον ορισμό αυτού που ονομάζουμε power trio, με μεγάλο τους ατού την ενέργεια που εκλύουν στη σκηνή! Ετοίμασαν ένα 50λεπτο σετ 11 κομματιών, το οποίο και ξεκίνησαν με το “Mind Me When I'm Gone” κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των περισσοτέρων. Συνέχισαν με το “Gold” έχοντας πολύ καλό και καθαρό ήχο, αλλά και πολλή όρεξη με καλό στήσιμο επί σκηνής. Παρουσίασαν σχεδόν όλο το ντεμπούτο τους κλείνοντας τη βραδιά με το “Freedom Prayer”, κερδίζοντας ζεστό χειροκρότημα.

 

Οι δε Naxatras, από το 2012 που ιδρύθηκαν, κάνουν σταθερά κι ανοδικά βήματα. Εξ’ αρχής αποτέλεσαν μια ανερχόμενη δύναμη για τον εγχώριο rock ήχο, γεγονός που δεν δίσταζαν και δεν διστάζουν να αποδεικνύουν τόσο με την διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα και την εξαιρετική συνέπειά τους, όσο και με τις απίστευτα δεμένες ζωντανές εμφανίσεις τους, που προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο.

 

Αυτό έγινε και τούτο το βράδυ. Οι πρώτες νότες του “You Won't Be Left Alone” δόνησαν το χώρο και σκόρπισαν χαρά. Δυναμικά και ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και ταξιδιάρικα κιθαριστικά solos, όλα εμποτισμένα με μία μαγευτική 70s ατμόσφαιρα και αισθητική, αποτελούν τον βασικό κορμό των μουσικών δημιουργιών των 3 νεαρών.

 

To “Downer” και το “Prophet” αποδεικνύουν γιατί οι Naxatras είναι μια μπάντα αφοσιωμένη στο υλικό και την καλλιτεχνική της αντίληψη, ενώ το “White Morning” και το “Garden Of The Senses” φανερώνουν μία μπάντα που δεν διστάζει να πειραματιστεί με psych, progressive, blues, funk και stoner στοιχεία, προκειμένου να διεγείρει της αισθήσεις των ακροατών της.

 

Και το πέτυχε άψογα, χαρίζοντας μας ένα τριπαριστό, ψυχεδελικό ταξίδι διάρκειας 2 ωρών και 14 κομματιών από όλη τους τη δισκογραφία. Μέχρι και το “Pulsar 4000” έπαιξαν οι αθεόφοβοι. Συγκλονιστικές οι εκτελέσεις των αγαπημένων μου “Waves”, “On the Silver Line” (με αψεγάδιαστο ήχο) και φυσικά του ΥΜΝΟΥ “I Am The Beyonder” με τα εμβόλιμα “Hassan I Sabbah” τερτίπια. Το οπτικό μέρος του show έκανε την ατμόσφαιρα πιο κατανυκτική και το τέλος δόθηκε στις 12.30 με το “The Great Attractor”. Η δεύτερη φορά που είδα τους Naxatras ζωντανά ανέβασε ψηλά τον πήχη και άφησε υποσχέσεις. Ο χώρος σχεδόν γέμισε και όλοι περιμένουν την ώρα για το άλμα στη μεγαλύτερη σκηνή που μπορούν και αξίζουν να βρεθούν. Εμείς εκεί θα είμαστε να περιμένουμε…

 

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

Comments