Ανταπόκριση: Rock In Dio – Vol 7 @ Κύτταρο, Αθήνα (13/05/2017)

 

H συναυλία-θεσμός των Rockn Roll Children, ένα Live Tribute to the Legacy of R.J. DIO, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μετά το θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή, έφτασε πλέον στον 7ο χρόνο της, εξ ου και το όνομα Rock In Dio - Vol 7. Αυτήν τη χρονιά τα έσοδα της εκδήλωσης θα γίνουν δωρεά στον Σύλλογο Φροντίδα. Πραγματικά συγκινητικό και το φετινό φιλανθρωπικό έργο όλων των μουσικών που συμμετέχουν και πολλά μπράβο σε αυτούς και στη διοργάνωση.

Sing me a song το φετινό σύνθημα και προσωπικά το χαίρομαι πάρα πολύ που συμβάλλουμε όλοι μας, σαν ακροατές, Σκηνή και κοινό στη στήριξη του αγώνα που δίνουν τα παιδία με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down. Στην Ηπείρου, λοιπόν, γράφτηκε ακόμα μια χρυσή σελίδα στη Βίβλο της κληρονομιάς που άφησε ο Ronnie. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος πολλοί και διάφοροι καλεσμένοι τίμησαν τη μνήμη του DIO. Καλλιτέχνες από ετερόκλητα, μεταξύ τους, συγκροτήματα έκαναν παρέλαση και έπαιξαν με τους Rock ‘n Roll Children τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Rainbow, Black Sabbath και Dio. Μάκης Μάκουλας (Beyond Perception), Steve Lado (Tardive Dyskinesia), Αλέξης Λεβεντέρης, Στέλιος Παύλου (Sorrowful Angels) και Χάρης Πολυμενέας (Lightfold) σε φωνή, κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και πλήκτρα ήταν μερικοί από τους πολλούς που πάτησαν το σανίδι το Σαββατόβραδο.

Πέρασε μισή ώρα μετά τις 9 μέχρι ν’ ακούσουμε τις πρώτες νότες του μοναδικού “Kill the King”. Δε θα αναφερθώ σε ήχο, φώτα, απόδοση μπάντας και τα σχετικά, καθώς δεν έχει νόημα. Τα παιδιά είναι 100% επαγγελματίες και οπαδοί της μουσικής, κάτι που τους κάνει πυρηνική βόμβα πάνω στη σκηνή με την παρουσία τους. Για τις επόμενες 3,5 και βάλε ώρες ζήσαμε όλη τη δισκογραφική ζωή του μεγαλύτερου Κοντού που πάτησε πόδι στον πλανήτη. “Tarot Woman”, “Gates of Babylon”, “Holy Diver”, “Stargazer”, “Catch the Rainbow”, σεισμός στο Κύτταρο που, όπως ανακοινώθηκε πριν τη συναυλία, έκανε sold-out για 4η σερί χρονιά. Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση απόλαυσα το προσωπικό αγαπημένο μου “Man on the Silver Mountain”, η ακρόαση του οποίου προκαλεί δέος ακόμα και 45 χρόνια μετά. Όπως επίσης σοκ έπαθα και με τη φωνάρα του Μιχάλη Καρασούλη , τραγουδιστή των SL Theory, στο “Neon Knights”. EKΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ό,τι κοντινότερο άκουσα στη φωνή του DIO μαζί με τον Γιάνναρο τον Παπανικολάου, το γίγαντα των Diviner. Η χροιά των 2 αυτών είναι αντιπροσωπευτική του τι σημαίνει heavy power/ prog στις μέρες μας.

Στην κιθάρα από κοντά και ο τρελογιατρός να προλογίζει με το Γιάννη κάθε καλεσμένο και να τον καλωσορίζει στη σκηνή, δίνοντας το έναυσμα για κάθε νέο τραγούδι. Ξεχωριστή νότα έδωσε το μουσικό φωνητικό σύνολο των VOICE BOX στο “Children of the Sea” που σύστηκε ο τόπος. Μετά από ένα σετ με 30 ή και παραπάνω τραγούδια, με τα “The Mob Rules”, “The Sign Of The Southern Cross” και “Long Live Rock 'N' Roll” μεταξύ άλλων να δίνουν πανηγυρικό τόνο, η βραδυά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Μου είναι αδύνατον, φυσικά, να αναφέρω όλα τα τραγούδια που παίχτηκαν, όπως επίσης και τους συνολικά 46 (!) προσκεκλημένους στη γιορτή αυτή. Κοντέ σ’ ευχαριστούμε για την τεράστια κληρονομιά σου. Και του χρόνου στο 8ο

United We Stand....for Ronnie and for the children! \m/

 

Για το Rock Overdose ,

Μιχάλης Τσολάκος

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος

    

Comments