Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST – Exarsis – Death Courier @ Πάτρα,Γήπεδο Μπάσκετ Sporting House (27/02/2016)

H αφετηρία του για το ταξίδι του νέου άλμπουμ των Rotting Christ “Rituals” και της νέας τους παγκόσμιας περιοδείας ξεκίνησε από την Πάτρα το περασμένο Σάββατο.Η μεταφορά του χώρου της συναυλίας την τελευταία στιγμή, δεν πτόησε τους φίλους της μπάντας καθώς έδωσαν δυναμικό παρόν στο κλειστό γήπεδο της Περιβόλα, όπου κόπηκαν πάνω 350 εισιτήρια και τα 3 συγκροτήματα μας αποζημίωσαν πλήρως!

 

 

  

Πρώτη στην σειρά οι θρυλικοί Death Courier για όσους δεν τους ξέρετε είναι μια μπάντα από  την Πάτρα, από τις ιστορικότητες της χώρας μας καθώς υπάρχουν από το 1987 και είναι από τις πρώτες death metal μπάντες της Ελλάδας. Αν και έμειναν στον χώρο του underground,  είναι αλήθεια πως συγκροτήματα όπως οι Bolt Thrower, Asphyx, Therion, Mayhem, Entombed φόραγαν στις αρχές τις καριέρας τους t shirt με την πατρινή μπάντα! Οι Death Courier ανέλαβαν λοιπόν να ξεκινήσουν την βραδιά , παίζοντας τραγούδια από όλη τους την πορεία μέχρι σήμερα, ενώ μας παρουσίασαν και τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά. Ο ήχος τους  σαφέστατα old school death metal, που συμπαρέσυρε  το κοινό στα πρώτα mosh pit της βραδιάς, ενώ με τα νέα τους τραγούδια έδειξαν ότι εξελίσουν την μουσική τους και αυτό γίνεται εξαιτίας των νέων μελών, που έχουν φέρει έναν φρέσκο αέρα στο συγκρότημα. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το επόμενο τους δισκογραφικό βήμα.

Set List:

  1. Pilars of Murk
  2. Cop Killer
  3. Mind War
  4. Devour The Moments
  5. Rosotv-Ripper
  6. When Death Fits To Skin
  7. Interior-Crushfield
  8. Mourning  Ecstasy
  9. Feeding The Abyss
  10. Deprive The Deceased
  11. Demise

 

 

 

 

Η σκυτάλη πέρασε στα χέρια των Κορίνθιων thrashers Exarsis και στην Πάτρα τέλειωσε η ευρωπαϊκή τους περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ ‘The Human Project’. Το πώς θα χαρακτήριζα την εμφάνιση τους; Με 2 λέξεις μόνο, ηλεκτρική καταιγίδα!!! Ήρθαν στην Πάτρα και πραγματικά συμπαρέσυραν το κοινό σε ένα old school thrash metal πανηγύρι, το δέσιμο της μπάντας εκπληκτικό και αυτό είναι αποτέλεσμα και της εμπειρίας που έχουν από τα πολλά live που έχουν δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έπαιξαν 8 τραγούδια δίνοντας έμφαση στο τελευταίο τους άλμπουμ αλλά και στο προηγούμενό τους ‘The Brutal State’. Αίσθηση προκάλεσε εκτός από το συμπαγές δέσιμο της μπάντας, τα καταιγιστικά τους riff και τα υψίφωνα φωνητικά του Νίκου Τραγάκη, που ξεσήκωσαν τον κόσμο  σε ατέλειωτα mosh pit , ενώ στο Dying Earth o μπασίστας της μπάντας Χρήστος Πούλος, κατέβηκε μαζί με το μπάσο του από την σκηνή  και συμμετείχε σε ένα κυκλικό moshpit! Εξαιρετική εμφάνιση πραγματικά από τους Exarsis που πλέον έχουν σπάσει τα στεγανά της ελληνικής σκηνής και έχουν αρχίσει να κοιτάνε στα μάτια τα συγκροτήματα του εξωτερικού. Και εις άλλα με υγεία!

Set List:

  1. Intro+ False Flag Attack
  2. Toxic Terror
  3. Skull and Bones
  4. Addicting Life West
  5. Abnormal Generation
  6. Dying Earth
  7. Surveillance Society
  8. Under Destruction

 

 

 

Όπως πριν 3 χρόνια οι έτσι και φέτος οι Rotting Christ ξεκίνησαν την παγκόσμια περιοδεία από την Πάτρα, αυτή την φορά με νέο βέλος στην φαρέτρα τους το εκπληκτικό album τους Rituals. Για τα επόμενα 80 λεπτά περίπου, μας έβαλαν στην μυσταγωγική τους διάθεση και μας καθήλωσαν με την πραγματικά εξαιρετική τους απόδοση! Ο Σάκης και η παρέα του μας έδειξαν μια ακόμη φορά γιατί θεωρούνται από τις κορυφαίες μπάντες του πλανήτη σε αυτό το είδος. Όπως ήταν αναμενόμενο η συναυλία βασίστηκε στο νέο τους album, αλλά και την στροφή που έχουν κάνει στον ήχο τους από το 2007 και μετά. Φυσικά δεν έλειψε και η απαραίτητη βουτιά στο παρελθόν τους , παρουσιάζοντας μας ένα καταπληκτικό μείγμα του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ο κόσμος απόλαυσε  από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την συναυλία,  με σύμμαχο τον εξαιρετικό ήχο, παρά το γεγονώς πως ο χώρος δεν έχει δοκιμαστεί για τέτοιες εκδηλώσεις. 

Χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων της διοργάνωσης απολαύσαμε ένα μεγάλο συναυλιακό γεγονός στην πόλη μας καθώς απολαύσαμε ένα πλήρες πακέτο. Μια ιστορική μπάντα σαν τους Death Courier που δείχνουν ότι το έχουν ακόμη αλλά και εξελίσσονται, τους Exarsis - ένα συγκρότημα που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και τους Rotting Christ, τη μεγαλύτερη ελληνική μπάντα που τίμησε άλλη μια φορά την πόλη μας με μια καταπληκτική εμφάνιση. Ο κόσμος στήριξε και ας ελπίσουμε να είναι η απαρχή για περισσότερα τέτοια lives.

 

Set List:

1)      Intro

2)      Ze Nigmar

3)      Kata Ton Daimona Euatou

4)      Αthanatoi Este

5)      Elthe Kyrie

6)      Nemecis

7)      The Sign Of Evil Existence

8)      Fgmenth Thy Gift

9)      The Forest N Gai

10)   Societas Satanas

11)   In Yumen Xibalba

  1. Quintenssence

13)   Enuma Elish

14)   Noctis Era

Encore

15)   ΧΞΣ

16)   Νοn Serviam

 

 

Για το Rock Overdose,

Γιάννης Γούλας

Comments