Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST @ Stage Club, Λάρισα (12/3/2016)

Το αποκριάτικο ΣΚ στην πόλη της Λάρισας συνέβαινε κάτι το ιδιαίτερο για τους φίλους της σκληρής μουσικής. Οι μπροστάρηδες της Ελληνικής σκηνής Rotting Christ δεν επέστρεψαν απλά στην πόλη αλλά ήρθαν για δύο εμφανίσεις. Την πρώτη ημέρα θα ακούγαμε υλικό από όλη τη δισκογραφία τους, ενώ τη δεύτερη το playlist θα περιελάμβανε τραγούδια από τα πρώτα demos μέχρι το “Triarchy of the Lost Lovers”. Ας ξεκινήσουμε με το τι συνέβη την πρώτη ημέρα του Σαββάτου.

 

 

 

 

 

 

Έφτασα στο stage ελάχιστα λεπτά πριν τις 10 (21:55 νομίζω) και ο χώρος ήταν ήδη κατάμεστος απ’ άκρη σ’ άκρη. Περίπου στις 22:10 τα φώτα σβήνουν, ακούγεται το intro και οι Rotting Christ κάνουν την είσοδό τους μέσα σε αποθέωση με το “Ze Nigmar”, ενώ τα πρώτα δυνατά pits ανοίγουν στο άκουσμα του αμέσως επόμενου “Κατά τον Δαίμονα Εαυτού”. Η μπάντα φαίνεται ορεξάτη και ο κόσμος ιδιαίτερα χαρούμενος που τους ξαναβλέπει (ή που τους έβλεπε για πρώτη φορά μιας και υπήρχαν πολλά άτομα μικρής ηλικίας). Ο ήχος ήταν καλός αλλά οι κιθάρες πιστεύω θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο δυνατά. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα καθώς η μπάντα οργώνει στη σκηνή και όλοι τους είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί με το κοινό, κάνοντας τον κόσμο να τους αποθεώνει και να τους ακολουθεί όλο και περισσότερο με την ώρα. Το playlist δεν βασίστηκε στον καινούργιο δίσκο σε αντίθεση μ’ αυτό που αναμέναμε, αλλά από πολλές δισκογραφικές τους δουλειές μέχρι το ΕΡ “Passage to Arcturο”.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά περίμενα αυτή τη μέρα να έχουν μεν παλιά τραγούδια, αλλά η μπάντα να βασιστεί στις τελευταίες της δουλειές αφήνοντας τα τραγούδια από τα πρώτα τους βήματα ως ένα «ζέσταμα» για την Κυριακή, όμως έπεσα έξω μιας και ακούσαμε πολλές παλιές κομματάρες όπως “The Forest of N’ Gai”, “The Sign of Evil Existance”, “Archon” κ.α. Μετά από περίπου 80’ μας αφήνουν και το κατάμεστο stage τους αποθεώνει αποχωρώντας και συνεχίζοντας το αποκριάτικο πάρτι μέχρι την επόμενη ημέρα που προβλεπόταν επική…

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Ζουναράκης

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Comments