Ανταπόκριση: SCORPION CHILD @ Pitcher, Düsseldorf (20/03/2016)

Έπειτα από τον χαμό της Παρασκευής με The Vintage Caravan, ήρθε η Κυριακή απόγευμα για να κατηφορίσουμε ξανά την Corneliustrasse και να χωθούμε στο Pitcher, ώστε να απολαυσουμε τους Τεξανούς Scorpion Child.

Αυτή την φορά το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό:

Η ανταπόκριση του κόσμου εμφανέστατα λιγότερη, περίπου πενήντα άτομα και εμπειρικά μιλώντας είναι λογικό, μιας και παρακολουθώντας δύο απανωτά show με συγκρότημα παρόμοιου ύφους, δύσκολα ‘βγαίνεις’ οικονομικά και για άλλη μια βραδιά ξεσαλώματος.

Με το που μπήκαμε, μέσα αριστερά στο merch βρίσκονταν δυο μέλη του σχήματος φορώντας από ένα τεράστιο χαμόγελο και όπως πλησιάζαμε ο Alec Caballero, o μπασιστας, μου έδωσε το χέρι και μου συστήθηκε. Φυσικά, ο χαιρετισμός συνεχίστηκε με κουβεντούλα, ρωτώντας τον πως είναι το tour στην Ευρώπη με Monster Magnet και γιατί δεν έχουν ακόμη επισκεφτεί την Ελλάδα.Στο live τώρα: Περίπου 30 λεπτά αργότερα οι Scorpion Child παίρνουν τα πόστα τους, ενώ  ένας υποήχος σημαίνει το intro του show. Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα ο Aryn Jonathan Black ανεβαίνει επίσης με βαριεστημένα βήματα και εντελώς ξαφνικά με τις πρώτες νότες μεταμορφώνεται και αρχίζει να χοροπηδά σαν μπόμπιρας.

Απίστευτα ορεξάτοι όλοι τους, παρά την κούραση από τις ατελείωτες ώρες οδήγησης, μας παρουσίασαν σχεδόν όλο το καταπληκτικό ομότιτλο ντεμπούτο τους, ενώ μας χάρισαν μικρές γεύσεις από τον επερχόμενο δίσκο Acid Roulette”, που θα είναι διαθέσιμος τον Ιούνιο.

Δε θα ήταν δυνατό να μη σχολιαστεί η φωνή και η κίνηση του τραγουδιστή, μιας και μιλάμε για μια παρουσία στην hard rock σκηνή. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομοιότητες με τον Robert Plant είναι τόσες, μα τόσες πολλές.

Όλα τα γνωστά άσματα ακούστηκαν με τον καλύτερο τρόπο: “Liquor”, “Kings Highway”, το φρέσκο “She Sings”, “I Kill” και φυσικά δεν έλειψε η κομματάρα “Polygon Of Eyes”, με το οποίο έγινε το φινάλε.

Δυστυχώς 50 λεπτά ήταν ελάχιστα, αλλά καπάκια έπρεπε να φύγουν για Ελβετία, μιας και την επομένη ημέρα θα συναντούσαν ξανά τους Monster Magnet, για να συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους tour. Δεν παρέλειψαν πάντως, να βγουν έπειτα από ένα τέταρτο για να χαιρετήσουν το κοινό και να ακολουθήσουν οι σχετικές φωτό και αυτόγραφα.

Εις το επανιδείν. ’Must see before I die’ συγκρότημα αγαπητοί φίλοι.


 

Comments