Ανταπόκριση: THE SILENT WEDDING, GHOST SEASON, DISILLUSIVE PLAY @The Crow Club, Αθήνα (10/3/2017)

10 Μαρτίου, βράδυ Σαββάτου, στο The Crow, οι The Silent Wedding μας παρουσίασαν το νέο τους album με τίτλο “Enigma Eternal”. Το συγκρότημα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις για όσους παρακολουθούν την εγχώρια metal σκηνή. Support στο πάρτυ κυκλοφορίας του νέου δίσκου ήταν οι Ghost Season και οι Disillusive Play.

 

Οι πόρτες άνοιξαν στις 22:30. Λίγο αργότερα, στη σκηνή ανέβηκαν οι Disillusive Play, μια female-fronted progressive hard rock μπάντα από την Αθήνα, με ένα album στο ενεργητικό της, με τίτλο “Open Arms”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Έπαιξαν μισή ώρα, παρουσιάζοντας έξι κομμάτια από το πρώτο τους album. Μου άφησαν πολύ καλή εντύπωση, και δείχνουν να έχουν το ταλέντο και τη θέληση να πάνε μακριά.

Setlist

White Dove (Love)

Alpha

In the Blink of a Life

Watered Soil

Her Lonely Mind (Desire)

Open Arms

 

Το επόμενο συγκρότημα ήταν οι Ghost Season. Πήραν τη σκυτάλη και για μισή ώρα περίπου, έπαιξαν 6 κομμάτια από τη δισκογραφία τους. Το είδος τους είναι μελωδικό alternative metal, το οποίο χαρακτηρίζεται από δυνατή σκηνική παρουσία του Ηρακλή, η φωνή του οποίου είναι ίσως μία από τις καλύτερες στο Ελληνικό underground και ένα φρενήρες drumming από την Helen.

 

Setlist

Break My Chains

Fade Away

The Vampire

Ghosts Like Her

Sons of Yesterday

The High Way

 

Και ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Από τα ηχεία ακούγεται το “Duel of the Fates του John Williams και ανεβαίνουν στην σκηνή οι The Silent Wedding για την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ, “Enigma Eternal”. Το στοίχημα για το γκρουπ ήταν αν θα καταφέρει να αποδώσει αυτό το πολύ καλό άλμπουμ με την ατμοσφαιρικότητα και τα πολυ ιδιαίτερα σημεία του τόσο καλά και σε μια live εμφάνιση και τελικά το πέτυχαν! Ήταν απο τις καλύτερες εμφανίσεις τους και όχι μόνο κατάφεραν να μεταφέρουν αυτό που έχουμε ακούσει στο CD, αλλά με την σκηνική τους παρουσία και το πάθος τους κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι και το τέλος του σετ τους. Θα σταθώ στην ιδιαίτερη φωνή του Μάριου, του τραγουδιστή τους και στο πώς μας μετέφερε από τραγούδι σε τραγούδι με τις περιγραφές του για το τι να περιμένουμε, και στα τραγούδια “Insanity” και “Loneliness”, που προσωπικά ξεχώρισα πιο πολύ από όλα όσα έπαιξαν στο σετ τους. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο κόσμος είχε γεμίσει το μαγαζί και από την στιγμή που ανέβηκαν στο stage οι The Silent Wedding μέχρι και το τέλος της συναυλίας ήταν πολύ θερμοί με φωνές και χειροκροτήματα.

 

Setlist

The Return “to Ithaca”

Shadows & Dust

What Lies Beyond

Insanity

The Endless Journey

Loneliness

A Dream Of Choices

(Intro)

The Tale of Strahd

Closer to the End

In Vitro (A Living Experiment)

Silence

Hands of Fate

 

Κείμενο: Γιάννης Revan, Θοδωρής Μαρτίνης

Φωτογραφίες: Γιάννης Revan

 

Comments