Ανταπόκριση: SUICIDAL ANGELS,Amken,Hellraiser,Fatal Mutiny @Lake’s Tailor,Ιωάννινα (20/2/2017)

 

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 και η πόλη των Ιωαννίνων είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί για πρώτη φορά ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ονόματα της διεθνούς thrash metal σκηνής, τους Suicidal Angels. Μαζί τους, οι Amken, Hellraiser και Fatal Mutiny συμπλήρωσαν ένα πακέτο-φωτιά, με αποτέλεσμα μια βραδιά που θα θυμόμαστε  καιρό!

 

To πρόγραμμα άνοιξαν χωρίς καθυστέρηση οι Fatal Mutiny, που επέστρεψαν στην πόλη των Ιωαννίνων μετά από ένα μεγάλο διάστημα και με αλλαγές στα τρία από τα τέσσερα μέλη της μπάντας. Αν και δεν είχε μαζευτεί πολύς λαός αρχικά, οι Fatal Mutiny με μία εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους ήδη παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας κομμάτια από το full-length ντεμπούτο τους, “Existence In Extinction”. Από το set τους δεν έλειψε και ένα cover στο “Arise” των Sepultura. Με την ιδανική αυτή τους διασκευή έκλεισαν την εμφάνιση τους, με το κοινό να την απολαμβάνει ιδιαίτερα. Ο ήχος τους πολύ καλός, όπως και η σκηνική τους παρουσία επίσης. Οι Fatal Mutiny άνοιξαν μια πολλά υποσχόμενη βραδιά με τον καταλληλότερο τρόπο.

 

 Fatal Mutiny Setlist:
Damage Decontrolled
Abandon All Hope
Bloodlust
Existence in Extinction
Ligeia
Closing in
Arise (Sepultura cover)

 

 

Τη σκυτάλη πήραν οι Αρτινοί Hellraiser. Ερχόμενοι για δεύτερη φορά στην πόλη των Ιωαννίνων, ανέβηκαν στη σκηνή πολλοί ορεξάτοι και γεμάτοι ενέργεια από το πρώτο λεπτό. Τα παιδιά παρουσιασαν κομμάτια από το πρώτο τους demo “End Of Days” που κυκλοφόρησε πριν περίπου ένα χρόνο. Πολλά υποσχόμενο σχήμα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το νεαρό της ηλικίας τους. Οι Hellraiser κατάφεραν να ξεσηκώσουν τόσο το «δικό τους» λαό που ήρθε από Άρτα στο live, όσο και τους Γιαννιώτες, που δε σταμάτησαν να χτυπιούνται. Highlights του set τους, αναμφίβολα η εκτέλεση του “United We Attack”, αλλά και η διασκευή τους στο “Evil Dead” από Death. Απέσπασαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και έδωσαν την ώθηση για μία πολύ δυνατή συνέχεια.

 

Hellraiser Setlist:
Psychological War
End of Days
Evil Dead (Death cover)
Stricken by insanity
United We Attack
Slaves of God
Hate for Society

 

 

Λίγο αργότερα, στη σκηνή ανέβηκαν οι Amken από την Αθήνα, ενώ ο χώρος πλέον άρχισε να γεμίζει για τα καλά. Με την επιβλητική τους σκηνική παρουσία, οι Amken για τα επόμενα 40 λεπτά έκαναν μια φοβερή εμφάνιση. Σωστό thrash metal, πορωτικά riffs και μια μόνιμη έκρηξη αδρεναλίνης θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ιδανικά αυτό που επικράτησε. Με επιλογές από το πρώτο EP τους "Adrenaline Shot" και έτοιμοι να εξαπολύσουν τη μανία τους με το νέο τους album “ Theater Of The Absurd” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου (No Remorse Records), οι Amken μας ταρακούνησαν για τα καλά, ενώ φυσικά δεν έλειψαν τα mosh-pits. Πολύ καλή εμφάνιση και ήχος, τα παιδιά αποχώρησαν θριαμβευτικά από τη σκηνή κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και με την υπόσχεση να επιστρέψουν σύντομα στα Ιωάννινα.
Πλέον όμως είχε έρθει η ώρα για τους headliners της βραδιάς, Suicidal Angels. Ασφυκτικά γεμάτο το Lake’s Tailor, και υπό τους ήχους των Pantera, το κοινό πλέον περίμενε με μια ανυπόμονη ησυχία. Η μεγάλη ηρεμία πριν την καταιγίδα που λέμε, ή κάπως έτσι τελοσπάντων. Χωρίς πολλά πολλά, μετά από μικρό χρονικό διάστημα, άρχισε να ήχει το intro του “Jaws” και οι Suicidal Angels ανέβηκαν στη σκηνή, με το κοινό από κάτω να τους υποδέχεται διψασμένο. Το τι επικράτησε από την πρώτη κιόλας νότα του “Capital Of War” με το οποίο και άνοιξαν το set τους, μπορώ να το περιγράψω μόνο με μία μικρή και απλή λέξη – χαμός! Ή άψογη σκηνική τους παρουσία σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλειά από του ηχολήπτες της βραδιάς, συνέθεσαν ένα εξαιρετικό οπτικόακουστικό αποτέλεσμα, ενώ στο “Division Of Blood” που ακολούθησε, μπάντα και κοινό έγιναν ένα. Κεφάλια πάνω-κάτω ασταμάτητα, mosh-pits, ηχεία έτοιμα να πέσουν και μπύρες να ρέουν άφθονες. Η επιτομή μιας thrash metal συναυλίας. Το set των Suicidal Angels δεν νομίζω να άφησε κανένα παραπονεμένο, με κομμάτια τόσο από παλαιότερες δουλειές τους, αλλά και από το νεότερο “Division Of Blood” το οποίο όπως όλα έδειξαν και από την ανταπόκριση του κόσμου, έχει ήδη κερδίσει επάξια τη θέση του στα αγαπημένα. Κορυφαίες όμως στιγμές της βραδιάς, η εκτέλεση του “Seed Of Evil”, όπου ο Νίκος Μελισσουργός διασκέδασε με το κοινό κάνοντας ένα μικρό «διαγωνισμό» χωρίζοντας το σε δύο μέρη, ενώ φυσικά τα δύο κομμάτια με τα οποία οι μπάντα έκλεισε την εμφάνιση της. Αυτά δεν ήταν άλλα από το αγαπημένο “Moshing Crew”, στο οποίο πραγματικά επικράτησε πανικός, με εμάς να αναρωτιόμαστε γιατί το μαγαζί σερβίρει σε γυάλινα ποτήρια (λίγο έλλειψε, βρε). Μία ημέρα πριν την 21η Φεβρουαρίου, επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο επίλογος της επικής αυτής βραδιάς δεν θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερα, παρά με το “Apokathilosis” που ακολούθησε. Μπάντα και κοινό μια γροθιά,  παίζει το “Deny.. Defy.. Destroy.. Attack… Apokathilosis!” να ακούστηκε μέχρι το νησάκι απέναντι στη λίμνη! All in all, οι Suicidal Angels απέδειξαν για άλλη μια φορά γιατί βρίσκονται τόσο ψηλά στο παγκόσμιο metal στερέωμα, τα ισοπέδωσαν όλα με την καθηλωτική τους εμφάνιση και το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί αυχένες πόνεσαν την επόμενη ημέρα. Υποδείγματα μουσικών, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο για όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά και φυσικά για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν.

 

Suicidal Angels setlist:
Capital of War
Division of Blood
Bloodbath
Bleeding Holocaust
Image of the Serpent
Seed of Evil
Set the Cities on Fire
Reborn in Violence
Frontgate
Eternally to Suffer
Beggar of Scorn
Torment Payback
Moshing Crew
Apokathilosis

 

 

Μετά το live ακολούθησε ένα επικό party στο Indian rock bar, με τα συγκροτήματα να παρευρίσκονται εκεί και η βραδιά να συνεχίζεται με τον ιδανικότερο τρόπο. Το κοινό των Ιωαννίνων αναμφίβολα δεν θα ξεχάσει σύντομα αυτή την πρώτη (και καθυστερημένη) εμφάνιση των Suicidal Angels στην πόλη, καθώς μαζί με τις εξίσου εξαιρετικές εμφανίσεις των Amken, Hellraiser και Fatal Mutiny, ζήσαμε μία βραδιά γεμάτη thrash, πάθος και πολύ ενέργεια! Πολλά συγχαρητήρια στις μπάντες, τη διοργάνωση και όλους τους συντελεστές!

 

Comments