Ανταπόκριση: WHILE SHE SLEEPS, Seasons A.C. @ Gagarin 205, Αθήνα (13/9/2019)

Έπειτα από 1 χρόνο αναμονής, λόγω ακύρωσης της προηγούμενης συναυλίας τους, οι Άγγλοι While She Sleeps σκάνε στη χώρα μας για δυο μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα (Gagarin club) και Θεσσαλονίκη (8ball club). Πλήθος κόσμου άρχισε να μαζεύετε από νωρίς, πριν ακόμα να ανοίξουν οι πόρτες, παρατείνοντας την αγωνία ακόμα περισσότερο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για το πως ξεκίνησε και το πως εξελίχθηκε αυτή η εκπληκτική βραδιά στο Gagarin club...

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και εσωτερικός χώρος

 

Την βραδιά άνοιξαν οι Αθηναίοι Seasons AC. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση! Η ενέργεια και ο δυναμισμός τους, τα φωνητικά αλλά και τα growls τους, ξεσήκωσαν από το πρώτο λεπτό το ανυπόμονο πλήθος. Η άψογη εκτέλεση των κομματιών δε θα μπορούσε να μην περάσει απαρατήρητη! Ξεκίνησαν τη βραδιά με το κομμάτι «Salute» και συνέχισαν με διάφορες επιτυχίες τους όπως τα «Longlive», «101», «Petrichor» και έκλεισαν δυναμικά, με stage dive στο πολυαγαπημένο «Black»! Για μια ακόμη φορά η διαχυτικότητα και η φιλικότητα με τους φανς τους μας ανέβασε το κέφι…

Setlist:

Salute
&
Longlive
101
Petrichor
Made of Life
Winter Nights
OK
Black

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

 

Η βραδιά συνεχίστηκε και με αναμονή μισής ώρας, όλα ετοιμάστηκαν για το μεγάλο γεγονός! Το πλήθος παραληρούσε φωνάζοντας «While She Sleeps» συνεχώς! Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του πρώτου κομματιού τους «You Are We» ένας μεγάλος πανικός δημιουργήθηκε! Όλοι με μια φωνή χοροπηδούσαν και τραγουδούσαν και ο ίδιος ο Loz Taylor συγκινημένος από το πάθος του κόσμου τα έδωσε όλα με τη φωνή του! Συνεχίζοντας απανωτά, με το «Anti - Social» οι παλμοί αυξήθηκαν και οι φωνές του κόσμου που τραγουδούσαν «I'm not anti-social, I'm anti-bullshit» κάλυπταν όλο τον χώρο και το πρώτο wall of death της βραδιάς άνοιξε.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

 

Στη συνέχεια, ο Loz έκανε μια μικρή αναφορά στην “πλύση εγκεφάλου” που υπομένουμε καθημερινά και έπειτα έσκασε το «Brainwashed»! Ακολούθησε το «Civil Isolation» και τα pit συνεχιζόταν απανωτά! Με τα «Empire of Silence» και «Feel» το κοινό παραληρούσε! Ο πανικός συνεχίστηκε με το που μπήκε το intro του «Seven Hills» και πριν καλά καλά φτάσει το ρεφρέν ένα κύμα από crowd surfers έδωσαν το παρόν ανάβοντας περισσότερο τα αίματα! Οι κιθάρες των Long και Welsh κατέκλυσαν τη σκηνή με τα φανταστικά τους riffs.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή
Ακολούθησαν τα «Haunt me» και «Four Walls» και ο Loz ζήτησε από το κοινό να ανέβουν ο ένας στην πλάτη του άλλου, να ανάψουν τους φακούς να φωτιστεί ο χώρος, και να τραγουδήσουν όσο πιο δυνατά γίνεται, προσδίδοντας αγωνιά για το τι πρόκειται να συμβεί. Μόλις όμως σκάει ο στίχος “Everybody dies with a debt” ένα μεγάλο crowd surfing, που καταλήγει σε pit, δημιουργείται! Λίγο πριν το τέλος του τραγουδιού ο Loz πηδάει και αυτός με τη σειρά του στο κοινό διασχίζοντας όλο το πλήθος μέχρι πίσω. Χωρίς να το καταλάβει κανείς ανεβαίνει στον εξώστη και πηδάει από ύψος 5 μέτρων περίπου στο κοινό! Αυτό το άλμα, ως το αποκορύφωμα της βραδιάς, θα μας μείνει αξέχαστο!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα και συναυλία

 

Κάποιος θα θεωρούσε ότι εδώ θα τελείωνε η βραδιά αλλά συνεχίστηκε με τα «Our Courage, Our Cancer» και «The Guilty Party» και το κέφι δεν μειώθηκε ούτε κατά διάνοια! Το επικείμενο encore συνεχίστηκε με το «Silence Speaks» και τα φωνητικά του κόσμου σε συνδυασμό με του Loz κάλυπταν την απουσία του Oli Sykes! Επόμενο και τελευταίο κομμάτι ήταν το «Hurricane» και με τη χαρακτηριστική φράση «It'll take a hurricane to clean up all the mess we made», μας καληνύχτισαν!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

 

Η βραδιά ήταν απίστευτη! Ένα από τα καλύτερα metalcore lives στην Αθήνα μετά από καιρό! Έχοντας παρευρεθεί στον ίδιο χώρο και σε άλλες συναυλίες, με περισσότερο κόσμο, η ενέργεια και το πάθος του κόσμου δεν πλησίαζε! Η ακύρωση της προηγούμενης συναυλίας έδωσε κίνητρο και αγωνία στον κόσμο κάνοντας την βραδιά ακόμα πιο δυνατή με πολύ ξύλο! Αξιοσέβαστο γεγονός ήταν ότι, παρά τον τραυματισμό του Loz, κατάφεραν και έδωσαν μια ακραία σκηνική παρουσία με πολύ ενέργεια! Τα λόγια τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς και το μεγάλο «WHAT THE FUCK» που είπαν, ήταν συγκινητικά αναφέροντας μας πόσο δυνατό κοινό είμαστε!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος
Μετά το τέλος της συναυλίας τα μέλη του συγκροτήματος μοίραζαν αυτόγραφα και φωτογραφίες στο κοινό, έκαναν πλάκα και μιλούσαν μαζί τους!
Ευχαριστούμε το Gagarin club και τη διοργάνωση Playfalse και Evolution TV show γι’ αυτή την εκπληκτική βραδιά! ‘TILL NEXT TIME!

Setlist:

You Are We
Anti-Social
Brainwashed
Civil Isolation
Empire of Silence
Feel
Seven Hills
Haunt Me
Four Walls
Our Courage, Our Cancer
The Guilty Party
Encore:
Silence Speaks
Hurricane

 

Δείτε τον Loz να πηδάει από τον εξώστη του Gagarin:

 

 

Για το Rock Overdose,

Σταύρος Ροζάκης 

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός (John Metalman Photography)

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στη σκηνήΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, νύχτα, κιθάρα και κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, νύχταΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή, πλήθος και συναυλίαΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και νύχταΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα παίζουν μουσικά όργανα και άτομα στη σκηνήΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθοςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή, πλήθος και νύχτα

Comments