ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Συνεργάτης των METALLICA πωλούσε εισιτήρια απευθείας στη “μαύρη” αγορά!

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με έναν εκπρόσωπο των Metallica που συνωμότησε με την Live Nation για να διοχετεύσουν μέχρι και 88.000 εισιτήρια συναυλιών απευθείας στην αγορά μεταπώλησης. Το Billboard αποκάλυψε μια συνομιλία μεταξύ του συνεργάτη των Metallica Tony DiCoiccio και του προέδρου της Live Nation στις ΗΠΑ, Bob Roux, συζητώντας λεπτομερώς το σχέδιο.

Η ηχογράφηση της συνομιλίας έγινε τον Φεβρουάριο του 2017, λίγο πριν οι Metallica ξεκινήσουν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική. Το τηλεφώνημα απεικονίζει την απογοήτευση του Roux στην άρνηση της Ticketmaster να δώσει άμεσα εισιτήρια στους μεταπωλητές και στη στρατηγική του για την εφαρμογή ενός προγράμματος μεταπώλησης εισιτηρίων.

 

Ο πρόεδρος της Live Nation πρότεινε: "Είτε ένας υπάλληλος της Live Nation είτε ένα ταμείο θα τα πάρει και θα τα πουλήσει σε ένα μοναδικό λογαριασμό".

"Όταν συμβεί αυτό, 4.600 εισιτήρια σε ένα λογαριασμό, μπορεί να συγκεντρώσει την προσοχή", προσθέτει ο Roux. "Αυτό είναι το θέμα που προσπαθώ να επιλύσω με τον Tony. Θέλουμε να μην αποκαλυφθεί, αλλά δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος τρόπος για να μη σημάνει συναγερμός".

 

Ένας ανώτερος υπάλληλος που ήταν επίσης στη γραμμή, ο Vaughn Millette - τώρα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Outback Presents - έστειλε την καταγραφή στα στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Live Nation στις 27 Ιουνίου "για να τους ειδοποιήσει για τις πληροφορίες που είχε συλλέξει ενώ συνεργαζόταν με την εταιρεία". Το τηλεφώνημα τελικά δόθηκε στον Billboard από "μια πηγή κοντά στη Live Nation".

Η Live Nation παραδέχτηκε την πρακτική της κρυφής μεταφοράς εισιτηρίων συναυλιών στα χέρια των μεταπωλητών για αρκετά χρόνια.

 

"Περίπου δώδεκα καλλιτέχνες από τις χιλιάδες που συνεργαζόμαστε μας ζήτησαν να το κάνουμε αυτό [μεταξύ 2016 και 2017]."

"Από τότε, τέτοια αιτήματα έχουν μειωθεί ουσιαστικά στο μηδέν, καθώς τα εργαλεία όπως η δυναμική τιμολόγηση, οι platinum θέσεις και τα VIP πακέτα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικότερα για την ανάκτηση αξίας που είχε χαθεί προηγουμένως στη δευτερογενή αγορά.

"Σε αυτή την περίπτωση, ένας σύμβουλος των Metallica επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη δευτερογενή αγορά για να προσπαθήσει να ανακτήσει αυτή την αξία."

 

Οι Roux και Millette συνωμότησαν για να μεταπωλήσουν μέχρι και 4.400 εισιτήρια ανά συναυλία για 20 συναυλίες των Metallica στη συγκεκριμένη περιοδεία.

Η συμφωνία έδινε το 40% των εσόδων μεταπώλησης στους Metallica, το 40% στη Live Nation, το 12% στον DiCioccio και το 8% στο Millette. Μια ξεχωριστή πηγή υποστήριξε ότι το μερίδιο της Live Nation ήταν χαμηλότερο.

Αφού προσπάθησε να πουλήσει μέχρι και 88.000 εισιτήρια για μια περίοδο έξι μηνών, ο Millette έχασε τελικά χρήματα, παρά το γεγονός ότι η περιοδεία των Metallica τζίραρε 111 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

 

Ο DiCoiccio είναι ένας εξαιρετικά στενός έμπιστος των Metallica. Μια πηγή κοντά στους Metallica αναφέρει λεπτομερώς πόσο κοντά είναι ο DiCoiccio με το συγκρότημα, λέγοντας στο Billboard: "Αν υπάρχουν πέντε θέσεις στο jet, είναι η μπάντα και ο Tony".

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Metallica, το συγκρότημα αγνοούσε τις συναλλαγές του DiCoiccio με τη Live Nation. Αυτή τη στιγμή, ο DiCoiccio εξακολουθεί να συνεργάζεται απευθείας με τους Metallica, ως σύμβουλος έκδοσης εισιτηρίων.


 

Comments