Αφιέρωμα: 13 χρόνια από την κυκλοφορία του 10ου album των ROTTING CHRIST “AEALO”!

 

Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2010, όταν κυκλοφόρησε ο 10ος δίσκος των Ελλήνων metallers ROTTING CHRIST - με τίτλο "AEALO", από την Season of Mist.

 

Ένας δίσκος που ήρθε να ΑΛΩΣΕΙ - όπως μαρτυρά και το όνομά του - τόσο την εγχώρια όσο και την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ένας δίσκος που το όνομά του αντικατοπτρίζει το μουσικό αλλά και στιχουργικό περιεχόμενο του, ένας δίσκος "Μade in Greece" - κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά!

 

Το "Aealo" ως συνέχεια του "Τheogonia" (2007) αποτελεί το 2ο μέρος της τριλογίας μαζί με το "Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού" (2013) που ακολούθησε, η οποία καταπιάνεται με πιο ethnic στοιχεία, στην προσπάθεια της μπάντας να εξελίξει την μουσική ταυτότητά της, η οποία δεν μπορεί να περιοριστεί στα  στενά καλούπια της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

 

Δεν είναι τυχαίο που η μπάντα έκανε τις ηχογραφήσεις στα Lunatic studios στον Όλυμπο, ώστε να μπορέσει  να αντλήσει έμπνευση από την ενέργεια του βουνού των αρχαίων Θεών, να απομονωθεί για να  μπορέσει να συγκεντρωθεί πνευματικά ώστε να έχουμε αυτό το επικό αποτέλεσμα!

 

Η θεματολογία του album εναλλάσσεται ανάμεσα σε αρχαιοελληνικές αναφορές και σε ζητήματα ελληνισμού, χωρίς να υπερβαίνει την μουσική διάσταση. Η αρχαία ελληνική κληρονομιά μπορεί να ήταν μεταξύ άλλων έμπνευση, παρόλα αυτά η κύρια ιδέα του album έχει να κάνει με τα συναισθήματα ενός πολεμιστή στη διάρκεια μιας μάχης, συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, το παράπονο και όλες αυτές οι δονήσεις με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί ακόμα και ο πιο άπειρος  ακροατής, που στο άκουσμα του μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα μιας μάχης - η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από την καθημερινή μάχη του καθενός μας με τους δαίμονές του, ενώ στο τέλος έρχεται η ανακούφιση από όλες αυτές τις δοκιμασίες. Το "Aealo" είναι ένα album κατάθεση ψυχής, είναι το sountrack της "Οδύσσειας" ενός πολεμιστή.

 

13 χρόνια από την κυκλοφορία του "Aealo",  το γεγονός ότι παραμένει πάντα επίκαιρο αποτελεί απόδειξη της διαχρονικής αξίας του! 

 

1. "Aealo"
2. "Eon Ænaos"
3. "Δαιμόνων βρῶσις"
4. "Noctis Era"
5. "Dub-Saĝ-Ta-Ke"
6. "Fire, Death and Fear"
7. "Nekron Iahes..." (instrumental)
8. "...Pir Threontai"
9. "Thou Art Lord"
10. "Santa Muerte"
11. "Orders from the Dead" (Diamanda Galás cover)

 

 

 

Comments