Αφιέρωμα 1000MODS: Χιλιομόδι – Αθήνα – Αμερική – Αθήνα!

Πολλοί θα πίστευαν ότι είναι εύκολο να κάνεις ένα best-of των νεαρών Κορίνθιων, διότι με 3 δίσκους στο ενεργητικό τους, οι επιλογές δεν είναι δα και άπειρες. Στην πράξη όμως; Εδώ σε θέλω…

Ξεκινώντας από τοRepeated Exposure To...”, η ασφαλής επιλογή είναι και η προφανής. Μελετώντας τα setlists από την πρόσφατη αμερικάνικη περιοδεία των 1000MODS, παρατήρησα ότι λείπει το εκπληκτικό “Into The Spell”. Μιλάμε για το τελευταίο κομμάτι του προαναερθέντος δίσκου τους που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2016 και έσπασε ταμεία. Ρυθμός, μελωδία και ήχος βαρύς. Ήχος ασήκωτος, Stoner Rock, Psychedelic Rock στο 100% και απόλυτα αναγνωρίσιμο, το “Into The Spell” και τα 9:50 λεπτά του τα αναμένουμε με αγωνία.

Claws”, σας λέει κάτι; Ναι ναι, το πρώτο τραγούδι του “Vultures”. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό είναι και το ιδανικό εναρκτήριο για μια εξαιρετική συναυλία. Η αρχή, λένε, είναι το ήμισυ του παντός και η συγκεκριμένη κομματάρα από την αρχή φαίνεται που το πάει και με μαθηματική ακρίβεια παρακαλώ. Κιθάρες που μιλάνε, όχι απλά παίζουν, χρήσιμες νότες και ιδέες παντού και σόλο, γουστόζικα σόλο. Και παραγωγή όπως την δίδαξαν οι μεγάλοι Κyuss.

Από κοντά και το “El Rollito”, θυμάμαι ακόμα το χαμό που έγινε την τελευταία φορά που το έπαιξαν. Κι όμως, αυτό το έπος βρίσκεται στον πρώτο τους κιόλας δίσκο. Άλλοι θα σκότωναν να το έχουν στη δισκογραφία τους, μα για τους MODS ήταν μόλις το τρίτο τραγούδι του ντεμπούτου τους ονόματι “Super Van Vacation”. Μαζί και το ταξιδιάρικο “Loose”, σκέτο ναρκωτικό, ύπνωση, ανατριχίλα.

Από τα παλιά, ξεκινώντας από το δυσεύρετο πλέον ΕΡ “Blank Reality”, θα ξεχωρίσω το “4th Dimension Time” μετά από αρκετές σπαζοκεφαλιές έναντι του “Boor” χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά και μόνο γιατί πρέπει να διαλέξω μόνον ένα. Από το “Liquid Sleep” τείνω προς το “Burnt Sleep” διότι είναι πιο γρήγορο και ανεβαστικό και για μερικές στιγμές χαλάρωσης θα έβαζα εμβόλιμα και το “Valley Of Sand” από το ομώνυμο ΕΡ του 2012.

https://www.youtube.com/watch?v=LF6nlAo7Q64

Όσο για το τελευταίο των τελευταίων: “Vidage” κύριοι και παλαμάκια όλοι μαζί. Θα μπορούσε να μπει εδώ και το “Super Van Vacation”, oυδείς αμφιβάλει. Πως θα μπορούσε άλλωστε; Είπαμε όμως, συμπάθειες και μάλιστα ιδιαίτερες είναι αυτές. Αυτό που ευχόμαστε άπαντες είναι να έχουμε μια συναυλία αντάξια της περσινής (και ακόμα καλύτερη) το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Αcademy της Πειραιώς.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments