ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Brian Hugh Warner (Marilyn Manson), Γεννημένος “παλιάνθρωπος”….

Ο Brian Hugh Warner κοινώς γνωστός και ως Marilyn Manson, γεννήθηκε στο Ohio με Πολωνικές και Γερμανικές ρίζες από τον πατέρα του.  Η καλλιτεχνική του περσόνα έχει πάρει το όνομά της από την διάσημη ηθοποιό Marilyn Monroe και από τον καταδικασμένο serial-killer Charles Manson.  Η εκκεντρική του προσωπικότητα και τα show που δίνει σε κάθε συναυλία έκανε τον Manson να τραβήξει τα βλέμματα ανθρώπων από όλα τα μουσικά είδη.  Μια θηλυκή του εκδοχή, η Lady Gaga, αρκετά χρόνια αργότερα έκανε ακριβώς το ίδιο επιβεβαιώνοντας σε όσους κατέκριναν τον Manson πως η εκκεντρικότητα είναι άλλη μια μορφή τέχνης και έκφρασης.  Ο Manson διασκεδάζει να κεντρίζει και να "ενοχλεί" τον κόσμο με κάθε του εμφάνιση, προσπαθώντας να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανεκτικότητα του κοινού του.  "Ενοχλώντας" ένα ολόκληρο λαό με το εξώφυλλο του Mechanical Animals όπου παρουσιάζεται σαν ερμαφρόδιτο μοντέλο με 6 δάκτυλα, το οποίο απαγορεύτηκε στην Κίνα και την Ιαπωνία.  Η μουσική όμως δεν γνωρίζει όρια για αυτό και κατατάσσει τον Manson σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περσόνες του 20ου αιώνα.

1.  Marilyn Manson

Ο Manson δημιούργησε το γκρουπ Marilyn Manson and the spooky kids το 1989 εμπνευσμένος από τον παππού του ο οποίος σύμφωνα με τον Manson ήταν σαδομαζοχιστής και κτηνοβάτης.  Η μπάντα το 1992 ονομάστηκε Marilyn Manson και το Portait of an American family τράβηξε την προσοχή του Trent Reznor ο οποίος και έκανε την παραγωγή του Anti-christ superstar. Με δέκα άλμπουμ στην καριέρα τους οι "Manson family" κρατάει μέχρι σήμερα δίνοντας άλμπουμ με τον μοναδικό χαρακτηριστικό στίγμα του frontman τους.

2.  Jack Off Jill

Για τα μάτια και την καρδιά της τραγουδίστριας Jessica Fodera, ο Manson πήρε την μπάντα Jack off Jill υπό την προστασία του, δίνοντας της όνομα και κάνοντας παραγωγή στα πρώτα τους άλμπουμ.  Στο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας Sexless demons and scars ο Manson παίζει κιθάρα στο τραγούδι "swollen".

http://youtu.be/J2HEpaotCDA

 

3.  DMX

Για τις ανάγκες του δεύτερου άλμπουμ του rapper DMX "flesh of my flesh, blood of my blood", το 1998, ο Manson εμφανίζεται σαν guest στο τραγούδι "Omen" κάνοντας φωνητικά στο ρεφρέν.

 

4.  Godhead

Μαζί με τον Ramirez εμφανίζονται σε δύο τραγούδια της alternative metal μπάντας Godhead.  Το τρίτο στουντιακό άλμπουμ της μπάντας 2000 years of human error που κυκλοφόρησε το 2001 περιείχε εκτός των άλλων και ένα cover των Beatles στο κομμάτι Eleanor Rigby.

 

5.  Skylar Grey

Η συνεργασία με την καλλιτέχνιδα και υποψήφια για Grammy Skylar το 2012 ήρθε με το άλμπουμ Invinsible, το όνομα του οποίου ήταν ιδέα του Manson και αποτελεί μία σύμπτυξη των λέξεων invisible (αόρατος) και invincible (ανίκητος).  Μέσα από το άλμπουμ βγήκε και το κομμάτι "can't haunt me (zombies)" με τον Manson να της κάνει φωνητικά στο ρεφρέν και να επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις στο κουπλέ.

6.  Linkin Park

Τα remix του Manson σε πολλά κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών ήταν πάντα το ατού του.  Στο single των  Linkin Park "Pts.OF.Athrty" μιξάρει το κομμάτι τους "By myself" μετατρέποντάς στο σε "buy myself".

 

7.  Eminem

Ο Eminem στο τραγούδι "the way I am" λέει: "when a dude's getting bullied and shoots up his school and they blame it on Marilyn and the heroin".  Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού ο Manson εμφανίζεται πίσω από τον Eminem την στιγμή που αναφέρετε το όνομά του και αρκετές φορές μετά.  Οι δυο τους έκαναν 

και μία Live εμφάνιση στα βραβεία του MTV.

8.  Johnny Depp

Ένα ιδιαίτερο είδος φιλίας έχει αναπτυχθεί εδώ και κάμποσα χρόνια με τον πρώην κιθαρίστα και νυν ηθοποιό Johnny Depp και τον Manson.  Ο Depp έχει συμμετάσχει σε live του Manson, ο Depp "κλέβει" την εκκεντρική περσόνα του Manson για ρόλους του και όλη η φάση αυτού του πάρε δώσε έδωσε πρόσφατα στο νέο άλμπουμ του Manson και μια συνεργασία για το κομμάτι "You're so vain" όπου ο Depp παίζει κιθάρα και drums.

 

9.  Alice Cooper

Μία παλιότερη εκδοχή του Manson, ο Alice Cooper κατά την διάρκεια της tour του το 2007 φώναξε την στιγμή που ο στίχος από το τραγούδι του " I'm eighteen" λέει "I got my best friend" τον Manson στην σκηνή για να τελειώσουν μαζί το τραγούδι.

 

10.  Nine inch nails

Το 1993 o Trent Reznor πρότεινε στον Manson να τον ακολουθήσει υπογράφοντας συμβόλαιο στην δισκογραφική εταιρεία των NIN και να τους συνοδέψει στην επερχόμενη τουρ τους.  Έτσι και έγινε, οι Manson ηχογράφησαν το "Portait of an american family" και "βγήκαν" περιοδεία με τους NIN για πρώτη φορά το 1993, κάτι που επαναλήφθηκε και το 2000 με τον Manson και τον Trent να κάνουν μία μίξη του "You're so vain",  του "Starfuckers inc." των NIN και του "Beautiful people" του Manson.

 

Κείμενο: Christina Alossi

Πηγή: http://sawbiz.gr

Comments