Γενέθλια για τον Mille Petrozza (KREATOR), ο οποίος κλείνει τα 56!

56 χρόνια ζωής για μια ιδιαίτερη και πολύ αναγνωρίσιμη φωνή της metal, τον Mille Petrozza με σταθερή παρουσία στους Kreator εδώ και τριάντα χρόνια.

 

Έχει γεννηθεί από Ιταλό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα στο Essen της Γερμανίας και οι επιρροές του περιλαμβάνουν τους The Ramones, Venom, Iron Maiden και Judas Priest. Η αγάπη του για τη μουσική και ο θαυμασμός του για τα συγκροτήματα που άκουγε ως παιδί, ήταν αυτά που τον ώθησαν να γίνει μουσικός. Στο σχολείο, βρήκε τους Jürgen "Ventor" Reil που έπαιζε τύμπανα και τον μπασίστα Rob Fioretti, οι οποίοι είχαν μεγαλώσει με παρόμοια ακούσματα και αποφάσισαν να σχηματίσουν τη δική τους μπάντα, που αρχικά λεγόταν Tyrant. Σύντομα μετονομάστηκαν σε Tormentor και κυκλοφόρησαν δύο ντέμο, κατέληξαν όμως στην ονομασία Kreator, υπογράφοντας συμβόλαιο το 1985.

 

Ο τραγουδιστής έχει κερδίσει την καταξίωση μέσα από το συγκρότημα και διακρίνεται για την γεμάτη ένταση φωνή του και τις τραχιές του ερμηνείες, κάτι που πάντως ο ίδιος δηλώνει ότι το έχει συνηθίσει και πως για εκείνον είναι απλά ο μοναδικός τρόπος που γνωρίζει να τραγουδάει, οπότε του βγαίνει φυσικά, χωρίς να δυσκολεύεται. Εκτός από τα ερμηνευτικά του καθήκοντα, ο Petrozza συνεισφέρει επίσης στις συνθέσεις των κομματιών της μπάντας και παίζει και κιθάρα, έχοντας μάλιστα και μια τεράστια συλλογή από κιθάρες.

 

Εκτός από τους Kreator, έχει συμμετάσχει με τον Tomas Lindberg στα φωνητικά ενός κομματιού του ομώνυμου άλμπουμ των Nail Within καθώς και στο άλμπουμ “Hellfire Club” των Edguy στο κομμάτι “Mysteria”. Επίσης, εμφανίζεται στην κυκλοφορία των Caliban, “The Undying Darkness” και σε αυτήν των Volbeat, το 2010, με τίτλο “Beyond Hell/Above Heaven”. Να προσθέσουμε τέλος, πως το 1994 έπαιξε κιθάρα στους Voodoocult, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν ακόμη, ο Dave Lombardo και ο Chuck Schuldiner.

 

Comments