Γενέθλια για τον Nick Holmes (PARADISE LOST)


 

Τα 53 του χρόνια έκλεισε, ο τραγουδιστής των Paradise Lost, Nick Holmes.

 

Γεννήθηκε στο Yorkshire της Αγγλίας στις 07 Ιανουαρίου 1971 και ολόκληρο το όνομα του είναι, Nicholas John Arthur Holmes. Ως μαθητής αγαπούσε τα καλλιτεχνικά και η πρώτη του κιθάρα ήταν μια “marlin”, την οποία έβαψε κόκκινη. Η πρώτη συναυλία που παρακολούθησε ήταν μία των Metallica, το 1986, στο Bradford St Georges Hall. Το 1988, έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο, μαζί με τους  Gregor Mackintosh, Aaron Aedy, Stephen Edmondson και Matthew Archer, ίδρυσε τους Paradise Lost.

 

Ήταν μια εποχή που οι περισσότερες μπάντες που έπαιζαν death metal, είχαν πολύ ακραία ή επιθετικά ονόματα, ή άλλα που σχετίζονταν με το θάνατο και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, επιλέχθηκε αυτό το όνομα από το ομώνυμο επικό ποίημα του 17ου αιώνα, του ποιητή John Milton, γιατί είναι σκοτεινό μεν, αλλά περιέχει και τη λέξη «παράδεισος», που δεν έχει αρνητική σημασία. Σκέφτονταν πως ήταν καλή η αντίθεση που έκανε με τη μουσική. Στην μπάντα ο Holmes, εκτελεί ερμηνευτικά καθήκοντα, συνεισφέρει στιχουργικά και γράφει και τις περισσότερες από τις μελωδικές γραμμές των φωνητικών.

 

Οι σκοτεινοί του στίχοι είναι συνήθως αποτέλεσμα της καλής του διάθεσης, αφού δεν το βρίσκει παραγωγικό να γράφει πεσμένος, όπως λέει. Ο Βρετανός, έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 16 στούντιο άλμπουμ με τους Paradise Lost, ενώ συνηθίζει να κάνει συμμετοχές ως guest σε υλικό άλλων ονομάτων.

 

 

 

Comments