Γενέθλια για τον Paul Di’Anno (ex-IRON MAIDEN), ο οποίος κλείνει σήμερα τα 65 του χρόνια!

 

 

Μπορεί στα 40+ χρόνια καριέρας του να έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, ο κόσμος όμως τον γνωρίζει ως τον πρώτο τραγουδιστή των Iron Maiden. Ο λόγος φυσικά για τον PaulDi’Anno, που κλείνει σήμερα τα 65 του χρόνια.

 

Ο Paul Andrews, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Λονδίνο, από πατέρα Βραζιλιάνο όπως έχει δηλώσει. Μεγάλωσε τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για την punk μουσική και συγκροτήματα όπως οι Small FacesAC/DC,  Ramones και Sex Pistols.

 

"Η Punk ιδέα πάντα με ακολουθούσε σε όλη τη ζωή μου, ήταν κάτι που δεν άλλαξε ποτέ. Αγαπώ αυτό το είδος μουσικής, απ’ αυτό προέρχομαι. Αισθάνομαι κάποιες φορές σαν να κοροϊδεύω τους φαν, γιατί παίζω heavy metal, ενώ είμαι punk τραγουδιστής"

 

Οι δύο φωνές που τον έκαναν να θέλει ν’ ασχοληθεί με το τραγούδι, ήταν αυτές των Bon Scott και  Steve Marriott. Ξεκίνησε έτσι απ’ την εφηβεία του να τραγουδά με διάφορα ροκ γκρουπ, συμπεριλαμβανομένου και ενός που ονομαζόταν “The pedophiles”, ενώ δούλεψε και ως σεφ και χασάπης. Λίγο αφότου έκλεισε τα 20 χρόνια του, το 1978, γνωρίστηκε με τον Steve Harris, σε μια pub, μέσω ενός κοινού φίλου που ήξερε ότι έψαχνε τραγουδιστή για την μπάντα του.

 

 

Αποφάσισαν να κάνουν μαζί κάποιες πρόβες στις οποίες όλα τα μέλη των Iron Maiden εντυπωσιάστηκαν απ’ τις ικανότητες του Di’Anno, ενώ και στον τραγουδιστή άρεσε πολύ το υλικό του Harris. Με την μπάντα ηχογράφησε τόσο το ντεμπούτο όσο και το δεύτερο άλμπουμ της, ξεχωρίζοντας για την αποφασιστικότητα που έδειχνε επί σκηνής, όσο και την punk – blues χροιά της φωνής του.

Τρία χρόνια αργότερα όμως, άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα με τον Di’Anno, αφού όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, σταμάτησε να είναι χαρούμενος και ήθελε να ξεφύγει, προσθέτοντας, πως έπαιρνε ναρκωτικά για να νιώσει καλύτερα και πως αδυνατούσε ν’ αντεπεξέλθει. Βέβαια σε άλλη του συνέντευξη, ισχυρίζεται πως δεν του άρεσε η τόσο μελωδική κατεύθυνση που έτεινε να πάρει η μουσική της μπάντας και η απομάκρυνση της απ’ το punk ύφος, οπότε άρχισε να τσαντίζεται και ήθελε να φύγει. Σύμφωνα με τους υπόλοιπους πάντως, ο τραγουδιστής δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την ολοένα αυξανόμενη επιτυχία του συγκροτήματος και υπήρχαν βραδιές που δεν ήθελε καν ν’ ανέβει στη σκηνή. Όπως και να’ χει η παρουσία του από ένα σημείο και μετά, έβλαπτε το βρετανικό γκρουπ, οπότε το διαζύγιο ήρθε αναπόφευκτα.

 

 

 

 

Δύο χρόνια μετά την απομάκρυνσή του, έκανε το πρώτο του project, μια εξαμελή μπάντα με τ’ όνομά του, που σημείωσε πολύ μικρή επιτυχία και διαλύθηκε μετά από μια σειρά εμφανίσεων, έχοντας πρώτα κυκλοφορήσει  ένα στούντιο άλμπουμ και δύο single. Ακολούθησε, ένα νέο project το 1985, οι Gogmagog, σε στυλ rock όπερας, όπου συμμετείχαν επίσης οι Neil Murray και Janick Gers. Κυκλοφόρησαν ένα μονάχα EP, που αν και συγκέντρωσε τους επαίνους των κριτικών, δεν πήγε καλά εμπορικά, οπότε το γκρουπ διαλύθηκε.

 

Σχεδόν παράλληλα με τους Gogmagog, είχε ξεκινήσει ένα ακόμη project, τους Battlezone, για τους οποίους η επιτυχία ήρθε ουσιαστικά με το δεύτερο άλμπουμ τους, το 1987, όμως λόγω των ναρκωτικών και των εντάσεων στο εσωτερικό τους, τα περισσότερα μέλη τους αποχώρησαν, αφήνοντας τον τραγουδιστή μόνο του να τα βγάλει πέρα. Αν και προσέλαβε νέους μουσικούς, δεν υπήρχε σωστό management και οι Battlezone έπαψαν να υφίστανται.

 

 

Συνέχισε, σχηματίζοντας τους Killers, στα τέλη του 1990, που έπαιζαν power metal και κυκλοφόρησαν τέσσερα άλμπουμ. Τον πρώτο καιρό, μια και δεν είχαν δικό τους υλικό έπαιζαν κομμάτια των Iron Maiden για τα οποία εκείνος είχε τα δικαιώματα και στη συνέχεια υπογράφοντας δισκογραφικό συμβόλαιο, άρχισαν να γράφουν δικές τους συνθέσεις.

 

 

 

 

 

Η αλήθεια είναι πως –εδώ και πολλά χρόνια– ο άλλοτε ψιλόλιγνος frontman των Iron Maiden που όργωνε τις σκηνές,  δεν είναι πια ο ίδιος. Οι καταχρήσεις μαζί με τα προβλήματα υγείας που προκάλεσαν έχουν θολώσει το παρουσιαστικό του και η καταρρακωμένη φυσική του κατάσταση δε τον βοηθά να αντεπεξέλθει επί σκηνής.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με τον ίδιο να έχει υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατό του και σε θεραπείες αποκατάστασης, μιας και δεν είναι σε θέση να σταθεί όρθιος χωρίς υποστήριξη είτε από μπαστούνι είτε από καροτσάκι.

Όλοι θυμόμαστε τις τελευταίες του εμφανίσεις στην χώρα μας, στο παρελθόν με τον Di’Anno άλλοτε υποβασταζόμενο, άλλοτε καθιστό,  να ξεσηκώνει τον κόσμο όχι με τις φωνητικές του ικανότητες ή τη σκηνική του παρουσία αλλά ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΧΕ!

 


 

 

Μπορεί να πέρασε πολλά και οι επιλογές που έκανε στη ζωή του να τον έφεραν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, παρόλα αυτά o Παυλάρας δηλώνει παρών και έτοιμος να σταθεί ξανά στα πόδια του!

Τον τελευταίο χρόνο βρισκόταν στην Κροατία για να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο, με χρήματα που συγκέντρωσαν φίλοι του για την επέμβαση αυτή, μιας και ο ίδιος έχει και οικονομικές δυσκολίες...

Τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκε πως οι IRON MAIDEN κάλυψαν μέρος του κόστους της επέμβασης του,  η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη. Πριν από αυτό, Steve Harris και Paul Di Anno συναντήθηκαν στα backstage της συναυλίας των Iron Maiden στο Ζάγκρεμπ - σε πολύ φιλικό κλίμα!

 

Τον περασμένο Δεκέμβρη (2022) είχαμε την χαρά να τον ξαναδούμε ζωντανά για 2 εμφανίσεις Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, όπου άφησαν εποχή καθώς ο Paul αν και ακόμη σε φάση αποκατάστασης μετά τη χειρουργική επέμβασής του, αποθεώθηκε παίζοντας μαζί με τον Gus G. κομμάτια από τα δύο πρώτα albums των Iron Maiden - λαμβάνοντας τεράστιες εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας από το ελληνικό κοινό - γεγονός που του έδωσε σίγουρα την απαραίτητη ώθηση και ανάταση ψυχής να προσπαθήσει να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός.

Λίγους μήνες μετά ακολούθησε εκτενή περιοδεία στην Λατινική Αμερική ενώ προσεχώς θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες συναυλίες....  με τον ίδιο να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής!

 

 


HAPPY BIRTHDAY BEAST!


 

Είναι τρελός ο φαλακρός

κι ακόμα πιο τρελοί είναι και οι ταγμένοι οπαδοί του!!!

 


 

Ας θυμηθούμε τις ανταποκρίσεις από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις στη χώρα μας:

Φωτορεπορτάζ από την πρώτη μέρα της συναυλίας του Paul DiAnno ft. GUS G. στην Αθήνα!

Ανταπόκριση: PAUL DIANNO ft. GUS G. Live @ Gagarin 205, Αθήνα (15/12/2022)

Ανταπόκριση: PAUL DIANNO ft. GUS G. Live @ Principal Club, Θεσ/νίκη (16/12/2022)

 


 

 

Comments