Γενέθλια για τον Slash (GUNS N’ ROSES), ο οποίος κλείνει σήμερα τα 57 του χρόνια!

Η μορφή με το ψηλό καπέλο, τα μαύρα γυαλιά και την κιθάρα ως προέκταση του εαυτού του, ακούει στο όνομα Slash και κλείνει σήμερα τα 57 του χρόνια! (γεν. 23/07/1965)

 

Η μητέρα του αφροαμερικανή, σχεδιάστρια ρούχων επωνύμων, είχε ράψει μάλιστα και μερικά από τα κουστούμια του David Bowie και ο πατέρας του Βρετανός, έφτιαχνε εξώφυλλα δίσκων καλλιτεχνών. Οι δυο τους έφεραν στον κόσμο το γιο τους, στο   Hampstead του Λονδίνου, δίνοντάς του το όνομα, Saul Hudson.

Η μητέρα του στα πρώτα χρόνια της ζωής του γιου της, εγκατέλειψε την οικογένεια, προκειμένου να κυνηγήσει τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες στο Los Angeles, με τον Slash να μετακομίζει εκεί σε ηλικία 11 ετών, ως μετανάστης για αρκετά χρόνια και τον πατέρα του να μένει στην Αγγλία. Η οικογένεια επανενώθηκε κάποια στιγμή και νεαρός τότε Slash προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην συντηρητική κοινωνία της Νότιας California, αφού τα μακριά μαλλιά, τα jeans και τα t-shirt δεν ταίριαζαν με το στυλ των υπόλοιπων παιδιών.

 

Περικυκλωμένος καθώς ήταν από διάφορες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες μέσω των γονιών του, μεγάλωνε αποκτώντας εθισμό στις διαθέσεις και τις ιδιοτροπίες των διασήμων. Το 1972, γεννιέται ο αδερφός του  Albion "Ash" Hudson και δύο χρόνια μετά οι γονείς τους χωρίζουν λόγων διάφορων προβλημάτων, όπως η αγάπη του πατέρα του για το αλκοόλ που του έβγαζε μια πιο επιθετική συμπεριφορά.

 

 

 

Αντιμετωπίζοντας όλα αυτά τα ζητήματα επηρεάζεται και η συμπεριφορά του Slash που σιγά – σιγά μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερα προβληματικό παιδί. Το ψευδώνυμό του, του δόθηκε από έναν οικογενειακό φίλο επειδή όπως έλεγε «είναι πάντα βιαστικός, τρέχοντας από το ένα πράγμα στο άλλο». Μετά το χωρισμό το γονιών του, επιλέγει να μείνει με την πολυαγαπημένη του γιαγιά και εκείνη την εποχή ανακαλύπτει τα BMX, κάνοντας παρέα με άλλα παιδιά που επίσης είχαν πάθος για τα ποδήλατα. Έγινε μάλιστα επαγγελματίας ποδηλάτης BMX κερδίζοντας βραβεία και χρηματικά έπαθλα για τις ικανότητες του.

Σε ηλικία 15 ετών, η γιαγιά του, του χαρίζει μια κιθάρα με μία μόνο χορδή και εκείνος καταφέρνει να μάθει να παίζει. Έχει επιρροές από πολλά ονόματα του χώρου, αλλά αυτό που άλλαξε τη ζωή του σύμφωνα με δήλωσή του, ήταν το άλμπουμ “Rocks” των Aerosmith. Έτσι παρατάει το ποδήλατο, αφιερώνοντας 12ωρα κάθε μέρα εξάσκησης στην κιθάρα.  Οι σχολικές του επιδόσεις είναι ανύπαρκτες αφού την ώρα των μαθημάτων κάθεται στις κερκίδες παίζοντας κιθάρα. Από την άλλη όμως η κοινωνική του ζωή βελτιώνεται. Τώρα στα μάτια των συμμαθητών του, ο Slash είναι ένας cool τύπος και όχι του περιθωρίου.

 

 

Τελικά παρατάει το σχολείο, έχοντας άλλες βλέψεις. Γνωρίζεται με τον Steven Adler και σχηματίζουν τους Road Crew, αναζητώντας έναν καλό τραγουδιστή. Μετά από πολλές μάταιες προσπάθειες αποφασίζει να διαλύσει το γκρουπ και ενσωματώνεται σε μια τοπίκή μπάντα με το όνομα Hollywood Rose που έχει στη σύνθεσή της για τραγουδιστή τον Axl Rose και κιθαρίστα τον Izzy Stradlin. Επόμενος σταθμός του είναι οι Black Sheep και μια αποτυχημένη ακρόαση για τη glam metal μπάντα, Poison.

 

Τον Ιούνιο του 1985, ο Slash δέχεται την πρόταση των Axl Rose και Izzy Stradlin να γίνει μέλος των νεοσύστατων Guns N Roses. Τη σύνθεση τους συμπληρώνουν οι Duff McKagan και Steven Adler.

Ξεκινάνε παίζοντας σε γνωστά club και ως το 1986 ανοίγουν τις εμφανίσεις μεγαλύτερων ονομάτων. Την ίδια περίοδο γράφουν και μεγάλο μέρος του κλασσικού υλικού τους και υπογράφουν δισκογραφικό συμβόλαιο, ηχογραφώντας το ντεμπούτο τους την ίδια χρονιά.

Τελικά, το “Appetite for Destruction” κυκλοφορεί αργότερα από το αναμενόμενο, λόγω προβλημάτων του Slash με τα ναρκωτικά. Η επιτυχία είναι ως γνωστών τεράστια και την διαδέχονται άλλα τέσσερα άλμπουμ.

 

Το 1996, ο μουσικός, μετά από τρία χρόνια αδράνειας, γνωστοποιεί ότι δεν ανήκε πλέον στους Guns N Roses, διευκρινίζοντας στην αυτοβιογραφία του το 2007, πως αυτό δε συνέβη λόγω καλλιτεχνικών διαφορών με τον Axl Rose αλλά λόγω άλλων θεμάτων που είχε με τον τραγουδιστή καθώς και εξαιτίας της αποχώρησης των Steven Adler και Izzy Stradlin.

 

Από το 1994, ο κιθαρίστας είχε φτιάξει ένα project, τους Slash's Snakepit όπου μαζί με άλλους τέσσερις μουσικούς, ηχογράφησαν υλικό που αρχικά προοριζόταν για τους Guns N Roses, δημιουργώντας στο πρώτο τους άλμπουμ, το  “It's Five O'Clock Somewhere”.

 

 

Σημειώνοντας καλές πωλήσεις και λαμβάνοντας κριτικές, η μπάντα συνέχισε περιοδεύοντας, ο ιδρυτής τους όμως τη διέλυσε το 1996, για να τη ξανασχηματίσει τρία χρόνια μετά, κυκλοφορώντας και δεύτερο άλμπουμ.

Το 2002 τελικά ο Slash διαλύει τους Snakepit και μαζί με τους Duff McKagan και Matt Sorum, αποφασίζουν το σχηματισμό νέου συγκροτήματος, των Velvet Revolver. Κυκλοφορούν δύο άλμπουμ, με το πρώτο εκ των δύο να σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Ο τραγουδιστής όμως,  Scott Weiland εγκαταλείπει τους Velvet Revolver το Μάρτη του 2008, για να επιστρέψει στους Stone Temple Pilots. Τελικά, το συγκρότημα σταματάει τις δραστηριότητες του αφού δεν βρίσκεται ο αντικαταστάτης του Weiland.

 

Το Σεπτέμβρη του 2008, ο κιθαρίστας, ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου solo άλμπουμ του, στο οποίο θα συμμετείχαν και διάφοροι φίλοι του. Το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο "Slash"  κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 και περιέχει διάφορα ονόματα του χώρου, μεταξύ των οποίων Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Iggy Pop κ.α.

H δεύτερη προσωπική του κυκλοφορία, “Apocalyptic Love” κυκλοφόρησε το 2012 feat. Myles Kennedy & The Conspirators, ενώ έκτοτε μαζί έχουν κυκλοφορήσει τα albums World on Fire (2014) και  Living the Dream (2018).

 

Tο 2016 ήταν η χρονιά της πολυπόθητης επανένωσης των Guns N’ Roses, η οποία μέχρι τότε έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η μπάντα περιόδευσε μαζί έκτοτε στο πλαίσιο της  Not in This Lifetime… Tour, μέχρι το Νοέμβρη 2019. 

 

 

 

Ο Slash φημίζεται για τις διάσημες συνεργασίες του με πληθώρα ονομάτων του καλλιτεχνικού στερεώματος, έχοντας στο ενεργητικό του επίσης πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις και βέβαια αμέτρητες διακρίσεις για τις κιθαριστικές του ικανότητες.

 

 

 

 

Οι συνθέσεις του Slash έχουν περάσει στο πάνθεον της ιστορίας της rock μουσικής επιβεβαιώνοντας  πως είναι ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ροκ σκηνής!

 

Comments