Δείτε μερικά από τα καλύτερα videos του 2011

Τα βίντεο των συγκροτημάτων δίνουν πάντοτε έναν διαφορετικό τόνο στα άλμπουμ, αφήστε που και πολλές φορές αρκετοί μαθαίνουν μία μπάντα ή για την ύπαρξη ενός δίσκου από ένα βίντεο κλιπ, άρα χρήσιμα μπορούν να θεωρηθούν και φέτος υπήρξαν αρκετά όσο μπορούμε να πούμε. Παρακάτω λοιπόν θα σας παραθέσω κάποια που βγήκαν φέτος, όχι με κάποια συγκεκριμένη σειρά. Τώρα αν πάλι δεν δείτε κάποιο που σας έκανε εντύπωση μην βαρέστε, ότι μπορέσω θα κάνω. Καλή απόλαυση και φυσικά καλή χρονιά!

 
Ξεκινάμε λοιπόν:
 
Φέτος οι Iced Earth επέστρεψαν πραγματικά σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, με ένα νέο τραγουδιστή και ένα νέο άλμπουμ που έφερε τα πάνω κάτω. Κυκλοφόρησαν μάλιστα και το βίντεο του ομότιτλου κομματιού από τον δίσκο "Dystopia":
 

 

 
Οι Amon Amarth έβγαλαν έναν κυριολεκτικά δίσκαρο στο death metal δίνοντας του ξανά επικές διαστάσεις εντός και εκτός. To "Surtur Rising" είναι ακόμα μια λάμψη για την μπάντα, που δεν πρόκειται όπως φαίνεται να απογοητεύσει, όπως είπε άλλωστε και ένας φίλος, "οι Amon Amarth είναι οι Running Wild του death metal". Από τον δίσκο επέλεξαν το "Destroyer Of The Universe" για βίντεο:
 
 

 

Οι γερόλυκοι του μεγάλου νησιού, που μόνο γέροι δεν είναι με αυτά που βγάζουν και τις εμφανίσεις τους, κυκλοφόρησαν ένα "Call To Arms" αντάξιο της δύναμης και της ιστορίας τους και ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια που έχουν γράψει γενικά, αποφάσισαν και να το βιντεοσκοπήσουν. Πάρτε ένα "Hammer Of The Gods" και κάντε σαματά!:

 

 

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Jim Matheos θα ετοίμαζε δίσκο με τον John Arch, πολλοί χαμογελάσαμε πιστεύοντας ότι θα ακούσουμε ιστορίες για μάγισσες, όμως ακούσαμε ανθρώπινες καταστάσεις μέσα από το "Sympathetic Resonance", το οποίο αποδείχθηκε ένα πανέμορφο υλικό από όλες τις απόψεις και συνάμα προσωπικό αγαπημένο. Είπαν όμως να βιντεοσκοπήσουν και το μικρότερο σε διάρκεια κομμάτι του δίσκου:
 

 

Σε ένα άλλο progressive στρατόπεδο, αυτό των Leprous, γεννήθηκε ένα διαμάντι που έχει και όνομα, "Bilateral" και είναι τόσο όμορφο που μία με δύο ακροάσεις τη μέρα δεν φτάνουν για να λάβεις κάποια ικανοποίηση, είναι πραγματικά εθιστικό και όσοι δεν τους ξέρετε ή δεν το ακούσατε, πάρτε μία γεύση από το "Restless":

 

 

Αλλά ας παραμείνουμε ακόμα λίγο στα progressive μονοπάτια, συνεχίζοντας με τους Dream Theater. Η μπάντα που έκανε πολλούς να ξαναζαμογελάσουν, παρουσιάζοντας στο "A Dramatic Turn Of Events" μία απλότητα και αυθεντικότητα έτσι όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν και μάλιστα η έλευση του Mike Mangini τους έδωσε μία υπεύθυνη ελευθερία κινήσεων και μία απόδειξη το "On The Backs Of Angels":

 

 

Στη Σουηδία οι Opeth αποφάσισαν φέτος να αφήσουν έξω από το "Heritage" τα στοιχεία του death metal, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλαξαν τελείως κατεύθυνση, αντιθέτως δημιούργησαν κάτι το οποίο δεν το ακούς και κάθε μέρα και επιπλέον περιέχει μία μυστικιστική τελειότητα που θα την δεχθείς μόνο αν το επιτρέψεις στο εαυτό σου. Το "The Devil's Orchard" ένα μικρό δείγμα:

 

 

Είχαμε όμως και στα δικά μας εδάφη μία επιστροφή που χαροποίησε όσους είχαν ακόμη ενδιαφέρον και προσέγγισαν βέβαια και καινούργιους, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου και αναφέρομαι στους Fortress Under Siege που κυκλοφόρησαν μετά από αρκετά χρόνια τον πρώτο τους δίσκο "The Mortal Flesh Of Love", οποίος απέσπασε αρκετά καλές κριτικές και κομμάτια σαν το "Blind Faith" δείχνουν ότι έχουν μέλλον:

 

 

Μιας και μπήκα στα εγχώρια, να αναφερθώ και στους Outloud, οι οποίοι κυκλοφόρησαν έναν δίσκο, ιδανικό για μουσική παρέα στις εκδρομές με το αμάξι το καλοκαίρι. Έχει μια φρεσκάδα, έχει έναν άλλο αέρα, ευχάριστο κατά κύριο λόγο και ένα "Waiting For Your Love" πάνω σε μια ευθεία διαδρομή είναι ότι πρέπει:
 

 

Είμαι σίγουρος ότι λίγοι γνωρίζετε τους Wisdom. Λοιπόν για να ρωτήσω, πόσοι απογοητευτήκατε κατά κάποιο τρόπο από το άλμπουμ των Hammerfall; Βλέπω κάποια χέρια, ωραία εσείς λοιπόν βρείτε την λύτρωση σας στους κυρίους, που με το "Judas" μας φέρνουν άλλες εποχές, άλλους καιρούς. Απολαύστε το "Live Forevermore":

 

 

Ο θείος Dave φέτος είπε να ξαναρίξει στο τραπέζι riffs και ιδέες που κάνουν ένα άλμπουμ να ακούγεται ορεξάτο και καλό. Φρόντισε όμως μέσα από το "Th1rt3en" να κυκλοφορήσει ένα βίντεο όλα τα λεφτά, πάνω στο καλύτερο τραγούδι του δίσκου, "Public Enemy No.1":
 

 

Οι άλλοι thrashers Evile φέτος κυκλοφόρησαν τον καλύτερο thrash δίσκο (είσαι σίγουρος; ναι είμαι σίγουρος). "Five Serpent's Teeth" και riffs που να κόβουν τα πάντα, τίποτα δεν μένει ένα κομμάτι ολόκληρο, απόδειξη; Το "Cult". Δύναμη και σιγουριά πάνω από όλα:
 

 

Στα παγωμένα μέρη της Φιλανδίας, μία μπάντα και ένα δίσκος που έφεραν πληθώρα αντίθετων απόψεων. Οι Nightwish με το "Imaginaerum" έκαναν κάτι διαφορετικό, αλλά πάνω από όλα συμφωνικό. Ένας δίσκος θεματικός με την εξιστόρηση παραμυθιών σε κάθε κομμάτι και ένα εξ αυτών είναι το "Storytime" όπου και αποδεικνύεται και η βελτίωση στη φωνή της μικρής Αννούλας:

 

 

 
Από γερόλυκους επίσης οι Whitesnake κυκλοφόρησαν ένα δίσκο αντάξιο του βάρους της ιστορίας τους με τίτλο "Forevermore" και μάλιστα το βίντεο που κυκλοφόρησαν στο τραγούδι "Love Will Set You Free" είναι όπως και να το κάνουμε από τα πιο ωραία βίντεο:
 

 

Φυσικά οι Machine Head δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο με το καινούργιο δίσκο τους, ο οποίος πρόκειται να σπάσει πολλά tops καθώς βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή και όχι άδικα. Το "Unto The Locust" δεν είναι καλύτερο του "The Blackening", είναι όμως αντάξιο του και σίγουρα θα κάνει να ξεχαστεί πολλές δεκαετίες και αν... Το βίντεο πάντως του "Locust" είναι άσχημο όπως και το εξώφυλλο του δίσκου, αλλά μπρος την ομορφιά της μουσικής τι να μας πουν τα άλλα:

 

 

Υπάρχουν μπόλικα βίντεο, αλλά δυστυχώς δεν δύναται να παρουσιαστούν όλα, κάποια εξ αυτών είναι και από δίσκους που απογοήτευσαν και απλά πέρασαν χωρίς να μείνουν και άλλα από δίσκους που αξίζουν να ακούγονται για πολύ καιρό. Τελευταίο θα είναι ένα βίντεο από ένα δίσκο που θα φτάσει με τον καινούργιο χρόνο και αναφέρομαι στους Primal Fear που με το άλμπουμ "Unbreakable" αποφάσισαν να ακουστούν έτσι όπως πραγματικά πρέπει, χωρίς πολλά στοιχεία από άλλους. Το "Bad Guys Wear Black" δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, αλλά αυτό είναι το βίντεο τους:

 

 

Για το RockOverdose.gr

Γιάννης "Dr.Feelgood" Κουτσουσίμος

 

 

Παρακάτω μιας και ζήλεψα από τον Γιάννη θα σας παρουσιάσω και μερικά ακόμα νέα βίντεο που κινούνται σε πιο punk μονοπάτια όμως. Και επειδή με τα λόγια δεν τα πάω και πολύ καλά καλύτερα ας αφήσουμε τη μουσική να μιλήσει για τον εαυτό της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Απόστολος "Astaldo" Πανταζόγλου

Comments