Δύο χρόνια χωρίς τον Fast Eddie Clarke (Motörhead) – 10 +1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για εκείνον.

Ο Edward Allan Clarke ή όπως όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπάμε, Fast Eddie Clarke - κιθαρίστας των Motörhead μεταξύ 1976 -1982, πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 2018 σε ηλικία των 67 ετών. Γεννημένος στο Twickenham του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετείχε στους δίσκους των Motörhead από την αρχή τους, το 1976, μέχρι και το "Iron Fist" του '82. Έχει παίξει κιθάρες στα εμβληματικά "Motörhead", "Overkill" και "Ace Of Spades".

 

 

Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, το RockOverdose, σας παρουσιάζει 10 +1 πράγματα που πιθανόν δε γνωρίζετε για εκείνον, ως φόρο τιμής στη μνήμη του!

 

 

  1. Σε ηλικία 15 ετών παράτησε το σχολείο για να ασχοληθεί με την επισκευή τηλεοράσεων.
  2. Την πρώτη του κιθάρα την αγόρασε ο πατέρας του με χρήματα που κέρδισε από ποντάρισμα στις ιπποδρομίες. Η τιμή της 15 pounds (17,62 € σήμερα...)
  3. Το πρώτο τραγούδι που έμαθε να παίζει ήταν το "Summertime". Προσπαθούσε να το μάθει επί τρεις βδομάδες και όταν τα κατάφερε το έπαιζε τραγουδώντας το στους γονείς του!
  4. Πριν τους Motörhead , έπαιζε σε μια blues prog rock μπάντα με το όνομα Zeus, με τους οποίους ηχογράφησαν 2 albums το "The Second Coming" και το "Sea Of Time".
  5. Υπήρξε επιστάτης του Phil Taylor , όταν δούλευαν σε εγκαταστάσεις λεμβοστάσιων. Ο Phil Taylor τον είχει περιγράψει σαν "mean son of a bitch"... (δε χρειάζεται μετάφραση νομίζω... :p). Εκείνη την εποχή ο Taylor είχε φτιάξει με τον Lemmy τους Motörhead και σύστησε τον Clarke στον Lemmy.
  6. Πριν τους Motörhead δεν έπινε, μετά από 2 χρόνια μαζί τους είχε πρόβλημα με το αλκοόλ.
  7. Ήταν ο παραγωγός του album "Ιron Fist" καθώς οι Motörhead "τα είχαν σπάσει" με τον παραγωγό τους εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με τον Clarke εκείνη την περίοδο αναγκάστηκε να κάνει μόνος του όλη τη δουλειά στο studio αφού ο Lemmy και ο Phil γυρνούσαν έξω και έπιναν.
  8. Όταν έφυγε από τους Motörhead σχημάτισε μαζί με τον μπασίστα των UFO Pete Way, τους FastWay, όνομα που βγήκε από τον συνδυασμό των ονομάτων τους.
  9. Παρά το γεγονός πως ο Phil Taylor δε συμμετείχε τόσο στη σύνθεση τραγουδιών ο Clarke έδινε το 1/3 των δικαιωμάτων και σε εκείνων προκειμένου να είναι μοιρασμένα ισόποσα.
  10. Σταμάτησε να πίνει το 1989 και έκοψε το κάπνισμα το 2008.

 

+1 : Είχε ενεργή φιλοζωϊκή δράση μάλιστα μία από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις που υποστήριζε ήταν η Rescued Paws Spain, στην οποία κάθε χρόνο την επέτειο του θανάτου του η οικογένειά του ζητά να γίνουν δωρεές εις μνήμην του.

 

Comments