Επετειακή παρέλαση από 150,000 fans των AC/DC στη μνήμη του Bon Scott (AC/DC) στην Αυστραλία!

 

Περισσότεροι από 150,000 οπαδοί των AC/DC πήραν μέρος στην επετειακή παρέλαση για την μνήμη του Bon Scott. Με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή, η παρέλαση «Highway To Hell» απέδειξε την αγάπη των Αυστραλιανών για το συγκρότημα.

Για σχεδόν οκτώ ώρες, μια ουρά δέκα χιλιομέτρων στη λεωφόρο Canning, έκλεισε για όλα τα οχήματα, εκτός από τα οχήματα πάνω στα οποία έπαιζαν tribute bands διάσημες διασκευές των AC/DC. Η διαδρομή αυτή ήταν η συνηθισμένη για τον Bon Scott, από το σπίτι του στο Fremante μέχρι το ξενοδοχείο Raffles, όπου περνούσε τον χρόνο του.

Ο υπεύθυνος του φεστιβάλ Ian Grandich δήλωσε: «Οι AC/DC έχουν πολύ σημαντική θέση στις καρδιές των κατοίκων του Perth».

 

Στην παρέλαση πήραν μέρος και αρκετοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όπως οι Φινλανδοί Steve ‘N’ Seagulls, οι Ιάπωνες Shonen Knife αλλά και η Συμφωνική Ορχήστρα του Perth, η οποία έδωσε τον δικό της τόνο.

Το event καλύφθηκε και από τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα:


Ο Bon Scott μπήκε στους AC/DC το 1974 και σημείωσε τεράστια επιτυχία τραγουδώντας στα πρώτα έξι albums: «High Voltage», «T.N.T.», «Dirty Deeds Done Dirt Cheap», «Let There Be Rock», «Powerage» και «Highway To Hell». Ο θάνατος του από αλκοόλ το 1980 σε ηλικία 33 ετών μόλις σόκαρε την rock κοινότητα.

Comments