Ηλεκτρική Κιθάρα: Ποτέ μήν τα παράτε!

Όλοι μας θυμόμαστε τα πρώτα μας βήματα στην εξάχορδη θεά. τότε που ακούσαμε πρώτη φορά τα εξωφρενικά σόλο του Painkiller τις απίστευτες δισολίες των θεών Iron Maiden αλλά και πιο shreder τύπων που απλά έκαναν κομμάτια τις κιθάρες με τα εξωγήινα περάσματα τους.τύποι σαν τον Vinnie Moore - Yngwie Malmsteen - Paul Guilbert κτλ. ήταν η στιγμή που απλά μας οδήγησε στο να αγγίξουμε χορδές τάστα πένες,με απλά λόγια -ηλεκτρική κιθάρα-...

Δειλά δειλά όλοι ξεκινήσαμε με ενα Paranoid ,συνεχίσαμε με ένα The Trooper και καταλήξαμε να τρώμε ώρες και ώρες μπας και καταφέρουμε να " κλεψουμε" το ύφος το στύλ ακόμη και το ντύσιμο κάποιου guitar hero.(βλεπε Steve Vai)
το αποτέλεσμα ηταν συνήθως να τα παρατάμε και να ξαναγυρίζουμε σε πιο γήινα μονοπάτια γιατί με συνοπτικές διαδικασίες καταλαβάιναμε οτι τέτοιοι -τυποι- δεν βγάινουν κάθε μέρα!


H αφορμή του σημερινού άρθρου έιναι πως πολλά παιδιά απελπίζονται που δεν μπορούν να πάιξουν σαν τα κιθαριστικά τους είδωλα με αποτέλεσμα να τα παρατούν σε μικρό χρονικό διάστημα από την στιγμή ενασχολησής τους.
αυτό είναι μέγα λάθος γιατί πολύ απλά ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός και θέλει κάποιον χρόνο να μάθει ,να αφομιώσει και αργότερα να προβάλει στο όργανο την οποία εκμάθηση του.

Oύτως η άλλως η ηλεκρική κιθάρα απο την φύση της έιναι ένα αρκετά δύσκολο όργανο λόγω των ατελείωτων ηχητικών και παιχτικών δυνατοτήτων της,γι'αυτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αφοσίωση και αγάπη.όλα τα άλλα είναι θέμα χρόνου.
με έναν καλό δάσκαλο δίπλα σας(τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της εκμάθησης σας) θα καταφέρετε όσα έχετε φανταστεί.
όσα έχετε ονειρευτεί.

Όσα πραγματικά θέλετε να μάθετε με απλά λόγια δεν είναι σε κανενού άλλου τα χέρια πλύν τών δικών σας!
Μέχρι το επόμενο άρθρο μελετάτε με αφοσίωση δίπλα σε έναν"καλό"δάσκαλο (ευτυχώς έχουμε πολύ καλούς δασκάλους ηλεκτρικής στήν ελλάδα για όλα τα στύλ) και απλά αφήστε τον χρόνο να σας φέρει όλα όσα ονειρεύστε!

 

Για το RockOverdose.gr: Ledition Divine

Comments