Ιωάννης Αναστασσάκης, Μαθήματα Μοντέρνας Ηλεκτρικής Κιθάρας:”Η τεχνική του Sweeping”Ιωάννης Αναστασσάκης, Μαθήματα Μοντέρνας Ηλεκτρικής Κιθάρας:”Παραλλαγή του Tapping”

Καλησπέρα και καλωσήρθατε στο σημερινό μάθημα για τις μοντέρνες τεχνικές της ηλεκτρικής κιθάρας.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την τεχνική του "Sweeping" η οποία είναι μια από τις πιο σημαντικές μοντέρνες τεχνικές. Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουμε ότι σημασία στο "Sweeping" όπως και στις υπόλοιπες μοντέρνες τεχνικές της ηλεκτρικής κιθάρας, το βασικό μέρος δεν είναι η ταχύτητα η οποία θα επιτευχθεί αλλά η δυνατότητα να μπορέσουμε να έχουμε διαφορετικές μουσικές χροιές στο παίξιμο μας.

 

 

Το συγκεκριμένο παράδειγμα έχει δύο minore arpeggios, La minore (A-) και Si minore (B-) τα οποία παίζονται με σειρά το ένα μετά το άλλο. Ξεκινήστε το πολύ αργά γιατί δεν θα είναι εύκολο, το βασικό πρόβλημα θα είναι ο συγχρονισμός ανάμεσα στα δύο χέρια όπως και επίσης ο θόρυβος ο οποίος γίνεται όταν δύο νότες ηχούνε μαζί στην ηλεκτρική κιθάρα. Για να μειωθεί ο θόρυβος αυτός, παρακολουθείστε ακριβώς τη κίνηση που γίνεται στο βίντεο, μετά από κάθε νότα που ακουμπάει το δάχτυλο στη κιθάρα πρέπει λίγο να σηκώνεται το συγκεκριμένο σημείο στο δάχτυλο έτσι ώστε να σταματάει η νότα να ακούγεται και να ακουστεί η επόμενη.

Αυτά από μένα, και πάλι πολλά ευχαριστώ στο Ζήση Πετκανά για την ευκαιρία που μου δίνει και ελπίζω να διασκεδάσετε το μάθημα.

 

Για όποιες ερωτήσεις , στείλτε mail στο [email protected]

http://eliteguitarcoaching.com/

Για το RockOverdose.gr: Ιωάννης Αναστασσάκης

Comments

Καλώς ήρθατε στο 1ο άρθρο μου για το Rock Overdose!

Και ξεκινώντας θα ήθελα να πώ πολλά ευχαριστώ στο Ζήση Πετκανά για τη δυνατότητα αυτή που μου δίνει!

Ξεκινώντας από σήμερα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσω μερικές από τις πιό σημαντικές τεχνικές για το παίξιμο της "Μοντέρνας Ηλεκτρικής Κιθάρας"


Αρχή λοιπόν με μιά παραλλαγή του Tapping - αλλά το συγκεκριμένο παράδειγμα παίζεται ΜΟΝΟ με το δεξί χέρι - χωρίς τη συνδρομή του αριστερού! Είναι σίγουρα ένα ωραίο lick - αλλά πέρα από αυτό θα σας βοηθήσει πολύ στο να εξελίξετε την ανεξαρτησία και τη δύναμη των δακτύλων του δεξίου χεριού στο Tapping.

O συνδυασμός παραπάνω από 2 δακτύλων είναι κάτι που συναντάμε όλο και πιό συχνά στο μοντέρνο κιθαριστικό παίξιμο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

 Πετάξτε τη πένα σας -δε θα σας χρειαστεί!

 Η βασική πρόκληση θα είναι το να καταφέρετε να δημιουργήσετε δυνατό και ρυθμικά σωστό ήχο με τον παράμεσο σας - ο δείκτης και ο μέσος είναι συνήθως αρκετά δυνατοί ώστε να μην είναι ουσιαστικό πρόβλημα.
Χρησιμοποιήστε το αριστερό χέρι για να ακουμπάτε απαλά όλες τις χορδές περίπου στο 6ο τάστο , ώστε να μην ακούγεται θόρυβος (βαβούρα)

 Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το lick αυτό στον αυτοσχεδιασμό σας, να ξέρετε ότι ταιριάζει πάνω από συγχορδίες σε Λα Δωρική και Λα Μινόρε Πεντατονική (με λίγη προσοχή 🙂 )

 Καλή εξάσκηση!

 

 Για όποιες ερωτήσεις , στείλτε mail στο [email protected]

http://eliteguitarcoaching.com/

Για το RockOverdose.gr: Ιωάνης Αναστασσάκης


 

 

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.