Νέα μελέτη δείχνει πως οι νεοσύστατες μπάντες θα πρέπει να έχουν επιχειρηματικές δεξιότητες για να επιτύχουν

Μια νέα έρευνα στην Αμερική έδειξε πως μια νεοσύστατη μπάντα δεν πρέπει να διαθέτει μόνο μουσικό ταλέντο και χάρισμα, αλλά και επιχειρηματικές δεξιότητες για να επιτύχει.

 

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο North Carolina State University, διαπίστωσε πως αρκετοί rock μουσικοί αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στο επικοινωνιακό και επιχειρηματικό μέρος.

 

Ενας από τους ερευνητές ο Stephen Carradini, τόνισε πως οι rock μουσικοί δεν έχουν την υποστήριξη που αρμόζει για να επιτύχουν το στόχο τους και πως αντιμετωπίζουν πάρα πολλές προκλήσεις καθημερινώς.

 

Οι μουσικοί, πρέπει να έχουν επικοινωνία με τους οπαδούς, με δισκογραφικές εταιρίες, με managers και με την διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση της δουλειάς τους.

 

Ο Carradini, τονίζει πως αν οι πρωτοεμφανιζόμενοι μουσικοί, έχουν μια γνώση σχετικά με τον τομέα των επιχειρήσεων, κάλλιστα μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

Αυτό σημαίνει πως οι μουσικοί πρέπει να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες έτσι ώστε να μπορούν να διαπραγματευτούν στον δύσκολο και καθόλου ρόδινο κόσμο της μουσικής βιομηχανίας!

 

Η μουσική βιομηχανία μπορεί να διαφέρει από άλλες βιομηχανίες, αλλά εξακολουθεί να είναι μια επιχείρηση και σε μια επιχείρηση για να είσαι επιτυχημένος θα πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον τα βασικά, να έχεις κάποια κατάρτιση στο αντικείμενο της επιχειρηματικότητας.

 

Ο Carradini, συμβουλεύει τους νέους μουσικούς να έχουν μια κατάρτιση μέσω κολεγίου ή σχολών έτσι ώστε να ελπίζουν σε μελλοντική επιτυχία, ανεξαρτήτου του μουσικού υπόβαθρου που μπορεί να επιδεικνύουν.

Comments