Πέθανε o τραγουδιστής του αμερικανικού συγκροτήματος «The Cars», Ric Ocasek!

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε ο τραγουδιστής του αμερικανικού συγκροτήματος «The Cars», Ric Ocasek!

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ενώ τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στα μέσα του 1970 από τους Ric Ocasek και Benjamin Orr που γνωρίστηκαν στο Λύκειο. Η  μεγάλη επιτυχία τους τη δεκαετία του 1980, με το τραγούδι «Drive» τους έκανε περισσότερο δημοφιλείς, ενώ το τραγούδι έγραψε τη δική του ιστορία και ακούγεται μέχρι σήμερα.

Το «Drive» κυκλοφόρησε το 1984 και χρησιμοποιήθηκε ως μουσική υπόκρουση σε εικόνες από τον λιμό στην Αιθιοπία. Το τραγούδι κυκλοφόρησε εκ νέου ως single μετά τη μεγάλη συναυλία Live Aid, η οποία στόχο είχε τη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση της πείνας στην πολύπαθη αφρικανική χώρα.

Μετά τη διάλυση της μπάντας ο Ric Ocasek ακολούθησε solo καριέρα, ενώ βρέθηκε και πίσω από την παραγωγή άλμπουμ συγκροτημάτων όπως Weezer, Bad Religion και No Doubt. To 2011 το συγκρότημα σχηματίστηκε εκ νέου, ξεκίνησε συναυλίες και κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ. Το 2018, οι «The Cars» μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

 

Comments