Σίμος Χάλαρης (SKYBINDER) στο Rock Overdose:” Η metal σκηνή είμαστε εμείς, δεν είναι κάτι απρόσωπο”.

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον κιθαρίστα Σίμο Χάλαρη της νεοσύστατης metalcore μπάντας SKYBINDER, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για το ντεμπούτο album τους “Trauma and Trial” αλλά και για το release party που οργανώνουν στο An club στις 23 Νοεμβρίου για τη παρουσίαση του δίσκου τους.

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Σίμο και καλωσόρισες στο Rock Overdose.

Πες μου λίγα πράγματα για τη μπάντα σου Skybinder. Ποιος είναι ο ‘νονός’ του ονόματος σας και τι σημαίνει αυτό το όνομα;

 

Σίμος Χάλαρης: Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την συνέντευξη. Ολοι μαζί όταν ψάχναμε όνομα δίναμε προτάσεις μια από τις δικές μου ήταν τελικά αυτή που επικράτησε. Είναι σύνθετο από το Ουρανός και Όριο. Ουσιαστικά όταν θες πραγματικά κάτι το μόνο όριο σου είναι ο ουρανός και επίσης το μόνο πραγματικό σύνορο για την ανθρωπότητα είναι αυτό του ουρανού !!!

 

 

Rock Overdose: Πότε δημιουργηθήκατε και ποια είναι η ιστορία πίσω από όλο αυτό;

 

Σίμος Χάλαρης: Η μπάντα ήταν μια σκέψη που είχα πάνω σε μια κουβέντα που κάναμε το 2018 με τον άλλον κιθαρίστα τον Αντώνη ! Μετά ψάξαμε ποια άτομα θα μπορούσαν να πλαισιώσουν κάτι που να ταιριάζει με την σοβαρότητα του εγχειρήματος και ολοκληρώσαμε την ομάδα.

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μου προσδιορίσεις το είδος της μουσικής που παίζετε;

 

Σίμος Χάλαρης: Παίζουμε Metal δεν μας αρέσουν τόσο οι ταμπέλες διότι πολλές φορές λειτουργούν διαχωριστικά. Αν πάλι κάποιος είναι τόσο σχολαστικός θα μπορούσε να μας κατατάξει στο metalcore !

 

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και κατά πόσο αυτές επηρέασαν τις δικές σας συνθέσεις;

 

Σίμος Χάλαρης: Ξεκάθαρα είναι οι Parkway Drive, As I lay Dying , Breakdown of Sanity. Ένα καλό στοιχείο το οποίο μας το αναγνωρίζουν αρκετοί ακροατές είναι ότι δεν επηρεαστήκαμε από το γενικότερο κλίμα εκμοντερνισμού ή μιας πιο pop κατεύθυνσης.

 

 

Rock Overdose: Φέτος το καλοκαίρι κυκλοφορήσατε το παρθενικό σας album ως Skybinder με τον γενικό τίτλο “Trauma and Trial”. Πόσα τραγούδια περιλαμβάνει;

 

Σίμος Χάλαρης: Περιλαμβάνει μια εισαγωγή και 11 κομμάτια

1 - Trauma And Trial

2 - Daggers

3 - Fathoms

4 - My Severance

5 - Restless Thoughts

6 - The Pretender

7 - Anchors

8 - Building Walls

9 - Deadweight

10 - Leap Of Faith

11 - Hollow

12 - Sea of Regrets

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τον τίτλο του album σας; Τι ακριβώς στιχουργικά θα μπορέσει να ακούσει και διαβάσει και να καταλάβει όποιος αποφασίσει να ακούσει τη δουλειά σας;

 

Σίμος Χάλαρης: Η τεράστια συμβολή στην μπάντα του Γιώργου έρχεται και στο κομμάτι των στοίχων όπου από το concept μέχρι το γράψιμο είναι δική του δουλεία. Οι στίχοι δεν πραγματεύονται μια ιστορία συγκεκριμένη αλλά παραπέμπουν σε τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, ταυτόχρονα όμως ο σκοπός πίσω από αυτό είναι να μπορέσει να ταυτιστεί ο ακροατής , όχι με το άτομο που έγραψε τους στίχους, αλλά με παρόμοια περιστατικά, ώστε να νιώσει καλύτερα την μουσική μας. Ουσιαστικά μιλούν για την περίοδο που προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου μετά από κάποιο τραύμα.

 

 

Photo: Chris Lemonis Photography

 

Rock Overdose: Που έγιναν οι ηχογραφήσεις του “Trauma and Trial” και ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτές;

 

Σίμος Χάλαρης: Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Home Studio  του Αντώνη από την αρχή μέχρι το τέλος για όλα τα όργανα και τις φωνές. Μαζέψαμε σε ένα μέρος ότι εξοπλισμό είχαμε αγοράσαμε μερικά μικρόφωνα και δουλέψαμε με αυτά με επιμονή ! Η τεχνολογία κάνει θαύματα αρκεί να αποφεύγεις τις παγίδες του marketing.

 

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι υπεύθυνος για τη μουσική και ποιος για τους στίχους στα τραγούδια σας;

 

Σίμος Χάλαρης: Η παραγωγή είναι έργο του Αντώνη κατά κύριο ρόλο, όλοι σαν ομάδα βάλαμε κάποιες πινελιές καθώς έπαιρνε τελική μορφή ο Δίσκος. Τους στοίχους τους έγραψε ο Γιώργος και τους προσαρμόσαμε μαζί στην προ παραγωγή στο σπίτι μου με καφεδάκι, κουβεντούλα και πάρα πολλά takes !

 

 

 

Rock Overdose: Η κυκλοφορία του δίσκου σας γίνεται μέσω κάποιας εταιρίας ή είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή; Επίσης που και πως θα μπορέσει κάποιος που θα θελήσει να ακούσει τη δουλειά σας να προμηθευτεί το album σας;

 

Σίμος Χάλαρης: Ο δίσκος είναι δική μας παραγωγή εντελώς και η κυκλοφορία έγινε από εμάς μέσω του spinnup το οποίο αποτελεί distribution service της universal ! Στο bandcamp της μπάντας μπορεί να βρει τον δίσκο ή εναλλακτικά σε όποιο από τα streaming services όπως spotify !

 

 

Rock Overdose: Στις 23 Νοεμβρίου θα κάνετε τη παρουσίαση του album σας. Δώσε μας κάποιες πληροφορίες για αυτή σας την εκδήλωση. Που θα γίνει και τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς εκείνο το βράδυ.

 

Σίμος Χάλαρης: Θα γίνει στο AN CLUB με διοργανωτή την HARD TIME ATHENS. Στην παρέα μας θα είναι οι Malignant  μια μπάντα που ξεχωρίζει για το πάθος της πάνω στην σκηνή, οι Bent by Sorrow παλιά μπάντα που επανέρχεται στην σκηνή μετά από καιρό με φρέσκο αίμα και οι System Decay που ταιριάζουμε πάρα πολύ σαν είδος και έχουμε άριστες σχέσεις ώστε να ακούσει ο metalcore fan  αυτό που του αρέσει και όχι κάτι παραπλήσιο. Εμείς με την σειρά μας θα παίξουμε ολόκληρο τον δίσκο ώστε να τιμήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους που θα είναι εκεί !

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Skybinder;

 

Σίμος Χάλαρης: Οι μηχανές συνεχίζουν στο φουλ και μετά το release  ακολουθεί ένα διπλό single με μια έκπληξη αρκετά ενδιαφέρουσα !!!

 

 

Rock Overdose: Σίμο άφησε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Rock Overdose και γενικά σε όποιον διαβάσει αυτή εδώ τη συνέντευξη.

 

Σίμος Χάλαρης: Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μας δίνετε σαν μπάντα να ακουστούμε μέσω του site σας καταρχάς. Η σκηνή είμαστε εμείς, δεν είναι κάτι απρόσωπο, με τις πράξεις μας μπορούμε να την στηρίξουμε με πολύ απλές κινήσεις !

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Παύλος Γιαννακόπουλος

 

Comments