4 χρόνια χωρίς τον Keith Flint, τον εμβληματικό frontman των PRODIGY!

 

Αναμφίβολα οι Prodigy σημάδεψαν με την μουσική τους μια ολόκληρη γενιά. Από τους σημαντικότερους συντελεστές των επιτυχιών τους ήταν ο Keith Flint, ο εμβληματικός τους frontman ο οποίος σαν σήμερα 4 Μαρτίου του 2019 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 49 ετών.


 

Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα καθώς πρόκειται για αυτοκτονία. Ο Flint πάλευε χρόνια με τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη και κατάφερε να τα αντιμετωπίσει με τη βοήθεια της γυναίκας του. Μετά τον χωρισμό τους ο Keith Flint υπέκυψε και πάλι στον εθισμό του, ενώ η κατάθλιψη που βίωνε φαίνεται να τον οδήγησε και στο να βάλει τέλος στη ζωή του.

 

Στα 49 χρόνια της ζωής του σε αυτόν τον πλανήτη, αντιμετώπισε πολλές δύσκολες καταστάσεις, έζησε κάποιες ωραίες στιγμές, γνώρισε την επιτυχία και την αναγνώρισε. Και φυσικά, προσέφερε το διαφορετικό στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία. Ως παιδί ήταν έξυπνος αλλά ταυτόχρονα και αρκετά “ζωηρός”, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το σχολείο του στα 15 και να πάει να δουλέψει ως οικοδόμος. Ο πατέρας του ήταν ένας βίαιος άνθρωπος, με συνέπεια τον χωρισμό των γονιών του, όταν εκείνος ήταν μικρός. Τα γεγονότα αυτά των παιδικών του χρόνων στιγμάτισαν την μετέπειτα ζωή του.

 

Στους Prodigy, ο Flint ξεκίνησε ως ο χορευτής της μπάντας. Το 1996 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με το “Firestarter”, στο οποίο είναι ο βασικός τραγουδιστής. Το ανατρεπτικό, punk βίντεο κλιπ του κομματιού ήταν πολύ προχωρημένο για την εποχή του, μάλλον, καθώς είχε λάβει αντικρουόμενες κριτικές. Μετά το “firestarter”, ο Keith συνέχισε να προσφέρει φωνητικά και σε άλλα κομμάτια της μπάντας, όπως τα “Breath”,  “Serial Thrilla”, και “Fuel My Fire”.

 

Εκτός από τους Prodigy, o Flint είχε ιδρύσει και τους “Flint” και “Clever Brains Fryin’ “. Ωστόσο, αυτές οι “σόλο” απόπειρές τους, δεν είχαν την κατάληξη που επιθυμούσε. Επιπλέον, πέρα από την ηλεκτρονική και rave μουσική, ο Keith λάτρευε και τις μοτοσυκλέτες. Μάλιστα, είχε και τη δική του ομάδα μοτοσικλετιστών, την Team traction. Η ομάδα του, έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλούς αγώνες στη Βρετανία και αριθμεί και δυο νίκες με οδηγό τον Ίαν Χάτσινσον το 2015.

 

Ο Keith Flint με την εκκεντρική του αισθητική, το ταλέντο, και τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του επί σκηνής ήταν αναμφίβολα ένα από τα απόλυτα μουσικά είδωλα που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1990. 

Ο θάνατός του σκόρπισε την θλίψη σε όσους θαύμαζαν την καλλιτεχνική του πορεία και τον αγάπησαν για την χαρά και ψυχαγωγία που μας χάρισε μαζί με τους Prodigy.

 

Comments