Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο MIDNIGHT, τραγουδιστής των CRIMSON GLORY.


Ο Midnight (πραγματικό όνομα John Patrick Jr. McDonald) ήταν τραγουδιστής του γνωστού Heavy Metal συγκροτήματος Crimson Glory.

 

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1962 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το 1982, έγινε μέλος των Pierced Arrow, οι οποίοι άλλαξαν το όνομα τους σε Beowulf και λίγο αργότερα σε Crimson Glory. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1986, για να ακολουθήσουν τα "Transcendence" και "Strange and Beautiful" πριν ο Midnight αποχωρήσει από το σχήμα. Τα άλμπουμ αυτά καθιέρωσαν το συγκρότημα ως ένα από τα σπουδαιότερα της progressive / power metal σκηνής.

 

 

Οι Crimson Glory διαλύθηκαν μερικούς μήνες αργότερα με κάποια μέλη τους να συνεχίζουν με τους Erotic Liquid Culture, ενώ ο Midnight έμεινε έξω από τα μουσικά δρώμενα κατά τη δεκαετία του '90. Το 2000 κυκλοφόρησε το ΕΡ "Songs from the Attic" μαζί με τον Μπόμπι Κόβακς, ενώ την επόμενη χρονιά ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "M", μία σπάνια πλέον κυκλοφορία αφού τυπώθηκαν μόλις 500 αντίτυπα τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του προσωπικού του διαδικτυακού φόρουμ.

 

 

Στις 25 Απριλίου 2005, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Sakada" μέσω της "Black Lotus Records", ενώ την ίδια χρονιά επέστρεψε στους Crimson Glory. Το συγκρότημα περιόδευσε σε Ευρώπη και Αμερική, ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις για ένα νέο στούντιο δίσκο, ο οποίος θα έφερε τον τίτλο "Divine Chaos", αλλά στις αρχές του 2007 ο Midnight απολύθηκε λόγω προβλημάτων στην συμπεριφορά του.

 

Ακολούθησε άλλο ένα περιορισμένης κυκλοφορίας άλμπουμ με τίτλο "All Souls Midnight".

Στις 8 Ιουλίου 2009, ο Midnight πέθανε λόγω στομαχικού ανευρύσματος.

 

 

Καλύτεροι δίσκοι που συμμετείχε: Crimson Glory,Transcendence,Strange And Beautiful.

 

Καλύτερες ερμηνείες σε τραγούδια: Heart Of Steel, Dragon Lady, Lost Reflection, Lonely, Painted Skies, Red Sharks, In Dark Places, Song For Angels, Deep Inside Your Heart.

 

 

Crimson Glory

 

Crimson Glory (1986)

Transcendence (1988)

Strange and Beautiful (1991)

 

Solo albums

 

The Lost Tape (1998), unreleased

Songs from the Attic (2000)

M (2001)

Sakada (2005)

All Souls Midnight (2008), 100 copies on CD-R only

Covers (2009), unreleased

A Strange Tea Party DVD (2009), unreleased

M2: Descending into Madness (2014)

 

Genius

 

Genius: A Rock Opera (2002)

 

Guest εμφανίσεις

 

Ben Jackson Group - All Over You (2005): guest vocals on "Rock n' Roll Heaven (Or Bust)".

 

 

 

 

 

 

The Genius A Rock Opera

 

Album: Sakada

 

 

Comments