Σαν σήμερα 42 χρόνια πριν, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος RANDY RHOADS

42 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες χάνει τη ζωή του σε τραγικό ατύχημα που σόκαρε όλο τον κόσμο του metal, καθώς ένα απίστευτο ταλέντο γίνεται πλέον παρελθόν.

 

 

Ο Randall William “Randy” Rhoads γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό ως το ιδρυτικό μέλος των Αμερικανών Quiet Riot με τους οποίους ηχογράφησε το ομώνυμο ντεμπούτο album τους, το 1977, και το αμέσως επόμενο “Quiet Riot II” το 1978. Όμως, αδιάσπαστη μουσική κληρονομιά αποτελούν τα δύο  albums που ηχογράφησε με τον Ozzy Osbourne. Οι αλάνθαστοι τόνοι του Randy αναζωογόνησαν τον Ozzy με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο από τους καλύτερους metal δίσκους όλων των εποχών, το ‘Blizzard Of Ozz’ (1980) και το ‘Diary Of A Madman’ (1981).

 

 

 

 

 

Ήταν Μάρτιος του 1982  όταν ο Randy χάνει τη ζωή του σε ένα παράξενο αεροπορικό δυστύχημα, όπου επίσης σκοτώθηκαν ο πιλότος του αεροπλάνου, Andrew Aycock, και η κομμώτρια και καλή του φίλη, Rachel Youngblood. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ίχνη κοκαΐνης στον οργανισμό του Aycock.

 

 

Λίγοι είναι οι μουσικοί που καταφέρνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να επηρεάσουν την μουσική καθώς και ολόκληρη την heavy metal κοινότητα. Ένας από αυτούς είναι και ο Randy, που μόλις στα 25 του χρόνια κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της metal, γι’ αυτό και η ανάμνησή του ζει τόσο έντονα τώρα όσο και την ημέρα που «έφυγε»...

 

Comments