Στο δικαστήριο για την υπόθεση του “Stairway To Heaven” θα παραστούν ο Jimmy Page και ο Robert Plant!

Σύμφωνα με το The Pulse Of Radio, ο δικηγόρος των Robert Plant και Jimmy Page στην φερόμενη υπόθεση παραβίασης του νόμου περί δικαιωμάτων για το "Stairway To Heaven" περνά στην αντεπίθεση προς την ομάδα υπεράσπισης του ενάγοντος. Οι Page και Plant θα λύσουν τις διαφορές με τον Michael Skidmore σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο τελευταίος εκ μέρους του εκλιπόντος κιθαρίστα των Spirit, που έγραψε το "Taurus" με το όνομα Randy California. Η εταιρία του ενάγοντος ελπίζει να κερδίσει όχι μόνο αποζημίωση αλλά και να αποκτήσει μόνιμα δικαιώματα επί του "Stairway To Heaven".

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Billboard, ο δικηγόρος των μελών των Zeppelin δήλωσε σε γραπτή έκθεση στις 24 Μαΐου:
"Η κίνηση του ενάγοντος είναι ένα δημοσιοσχετίστικο τέχνασμα με πρόθεση την επιρροή των ενόρκων"
Παρότι ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόθεση των μελών του θρυλικού συγκροτήματος να παραστούν στη δίκη, οι δικηγόροι του ενάγοντος λανθασμένα υποστήριξαν στο δικαστήριο πως "οι κύριοι Robert Plant, Jimmy Page και John Paul Jones αρνούνται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου και να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες."

 

Αυτή η λανθασμένη δήλωση ανακυκλώθηκε με τη σειρά της σε κάμερες και δημοσιογράφους λαμβάνοντας έτσι μεγάλη έκταση.
Ο Jimmy Page και o Robert Plant έχουν ήδη εκφράσει τη διάθεση τους να παραστούν στο δικαστήριο προς υπεράσπιση των εαυτών τους και δηλώνουν ότι ποτέ δε σκόπευσαν το αντίθετο.
Η συνολική αξία του τραγουδιού των Led Zeppelin "Stairway To Heaven" ανέρχεται στα 560 εκατομμύρια δολάρια.

 

 
Για το Rock Overdose
Πάνος Χαραλαμπόπουλος

Comments