Συνέντευξη του Ευθύμη Καραδήμα των NIGHTFALL στο Rockoverdose.gr (Nihgtfall interview @ Rockoverdose.gr)

Καλησπέρα , σε καλος ορίζω στο site rockoverdose.gr

Ευχαριστούμε για τη πρόσκληση!

- Θα θέλαμε να μας πεις για τη νέα σύνθεση των Nightfall και για τη δυναμική σας επιστροφή στο χώρο μετά απο 5 ολοκληρα χρόνια.

Πιστεύω, ότι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε στο Astron Black & the Thirty Tyrants. Το έργο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των «σιωπηλών» χρόνων από τον Ευθύμη Καραδήμα και αναπτύχθηκε από όλη τη μπάντα στη συνέχεια. Ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα, οι γνώσεις αλλά και η διαφορετική κουλτούρα των μελών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Jorg Uken από τη Γερμανία εκτός από drummer είναι και ο ιδιοκτήτης των Soundlodge studios που σημαίνει ότι εκτός των εκτελεστικών του καθηκόντων βοήθησε πολύ και στη δημιουργία του ήχου. O Evan Hensley από το Nashville, Tennessee, US, είναι μια χαρισματική κιθαριστική προσωπικότητα, και ο Στάθης Κάσσιος είναι ο υπεύθυνος για όλη αυτή τη πομπώδη παρουσία των keyboards, με τον Ευθύμη σε ρόλο μαέστρου μιας πραγματικά σαρδόνιας ομάδας μουσικών!

- "Astron Black And The Thirty Tyrants" είναι ο τίτλος του νέου σας άλμπουμ, που κυκλοφορεί από τη Metal Blade Records.
Πες μας λοιπόν για το τίτλο του άλμπουμ και για τα υπόλοιπα κομμάτια του, και αν θα ακούσουμε κάτι πολλύ διαφορετικό από τις παλαιότερες σας δουλειές.

Διαφορετικό στα μέτρα της εξέλιξης όπως και κάθε νέα κυκλοφορία της μπάντας. Το ταξίδι που πραγματεύεται το Astron Black & the Thirty Tyrants είναι η τραγωδία της ανρθώπινης ύπαρξης από τη γέννηση εώς τον θάνατο και οι αγχώδεις προσπάθειες να κινηθούμε προς τα εμπρός, να κατακτήσουμε το άγνωστο και να μεταλαμπαδεύσουμε τον πολιτισμό μας στο όνομα της συνέχειας του είδους μας. Με γνώμονα τους πλανήτες και τα αστέρια ορίζουμε χρόνο στο άπειρο και πορευόμαστε δημιουργικά.

- Το άλμπουμ είναι concept?

Ακριβώς.

- Ποιός σχεδίασε το εξώφυλλο και τι ακριβώς συμβολίζει

Συμβολίζει τη κίνηση, το ταξίδι, επάνω σε τεχνητά μέσα που σχεδιάζουμε και «καβαλάμε» για να προχωρήσουμε προς την κατάκτηση του νέου παραδείσου, δηλαδή προς την ολοκλήρωση πνευματική και υλική του ανθρώπου. Δημιουργήθηκε από τον Travis Smith γνωστό από δουλειές του με μπάντες όπως οι Nevermore, Katatonia, Iced Earth μεταξύ άλλων. Ο Ευθύμης του εξήγησε την εικόνα που είχε στο μυαλό και έστειλε δείγματα της γνωστής Αθηναικής Τριήρης για να καταλήξει ο Travis σε αυτόν το πολύ ωραίο πίνακα.

- Κυκλοφορήσατε και ένα βιντεοκλίπ από το νέο σας άλμπουμ, το "Ambassador Of Mass". Θες να πεις κάτι και για αυτό, και αν θα ακολουθήσει και κάποιο άλλο βίντεο?

Θα ακολουθήσει και άλλο. Είναι ένα μικρό έργο τέχνης που μέσα από τους Ελληνο-Περσικούς πολέμους περνάει το μήνυμα της ανάτασης και νίκης ανθρώπων με ιδανικά έναντι τεραστίων εμποδίων.

- Που ηχογραφήθηκε το άλμπουμ?

Στα Soundflakes studios στην Ελλάδα και στα Soundlodge studios στη Γερμανία.

- έχετε σκοπό να κάνετε πολλά Lives για τη προώθηση του άλμπουμ , και έχετε κλείσει κάτι και για Ελλάδα?

Πολλά όχι γιατί δε το βρίσκουμε και τόσο ενδιαφέρων να παίζουμε παντού και πάντα. Θα γίνει μια περιοδεία μέσα στο 2011, ίσως και δεύτερη. Θα παίξουμε και στην Ελλάδα τη κατάλληλη στιγμή. Δεν υπάρχει άγχος. Ούτως ή άλλος, το Astron Black & the Thirty Tyrants δεν είναι μια δικαιολογία για να πάρουμε τους δρόμους αλλά ένα καλλιτεχνικό μουσικό έργο που στέκεται από μόνο του - μια τραγωδία ολκής.

- Ποιά η γνώμη σου για την Ελληνική μέταλ σκηνη, και αν ξεχωρίζεις κάποια Ελληνικά σχήματα.

Ξεχωρίζουμε και βοηθάμε όπου μπορούμε και όπου μας έχει ζητηθεί. Δύο καλές κυκλοφορίες είναι αυτές των Daylight Misery και των Rex Mundi. Πιστεύουμε σε αυτό το ιδιαίτερο μείγμα ακουσμάτων και κουλτούρας που διέπει τον Ελληνικό χώρο και πολιτισμό. Υπάρχουν μπάντες και μουσικοί που δουλεύουν με σοβαρότητα χωρίς να το διατυμπανίζουν και είναι αρκετοί, αρκεί να ψάξει κάποιος να τους βρει. Κάποτε πίστευα το αντίθετο αλλά πλέον είναι σίγουρο ότι υπάρχουν. Το «ψάξιμο» είναι βασικό χαρακτηριστικό της κουλτούρας του metal για αυτό και δεν υπάρχουν δικαιολογίες να περιμένει κανείς να του σερβίρουν το καινούριο στο «πιάτο».

-Έχεις κάτι να προσθέσεις προτού να κλείσουμε?

Τίποτα παραπάνω απ’ότι είπαμε και ότι θα ακούσετε στο Astron Black & the Thirty Tyrants.

-Να είσε καλά, καλή επιτυχία !

Σε ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε.

Comments