Συνέντευξη Τύπου Joey DeMaio (MANOWAR) στο Fuzz Club

Ανταπόκριση: Στέφανος Παππούς

 

 

Τη Δευτέρα 15 Νοέμβριου, μας δόθηκε η ευκαιρία να παραβρεθούμε σε ένα press event, με τον Joey DeMaio, ιδρυτή των θρυλικών Manowar, με αφορμή τον επικείμενο δίσκο τους, αλλά και τη συναυλία που θα δώσουν στη χωρά μας το καλοκαίρι του 2022. Η συνέντευξή ξεκίνησε με τον Jim Immortal (παλιό οπαδό του σχήματος και μέλος του road crew τους), Σάκη Τόλη των Rotting Christ και τον δημοφιλή ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο να ανεβαίνουν διαδοχικά στη σκηνή, περιγράφοντας την εμπειρία και τον ρολό που είχε ο καθένας, κατά τη δημιουργία αυτού του μεγάλου project.

Τελευταίος εμφανίστηκε ο DeMaio, αστειευόμενος ότι τον καθυστέρησε το τσίπουρο, που έπινε ενώ ήταν backstage.



Ο νέος αυτός δίσκος είναι εμπνευσμένος από τον χώρο της ελληνικής μυθολογίας και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια του Ομήρου. Ο Σάκης ανέλαβε τη μετάφραση των στίχων, από τα αγγλικά στα αρχαία ελληνικά, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο όπως είπε και ο ίδιος, ενώ ο Κωνσταντίνος Καζάκος μαζί με τον εμβληματικό ηθοποιό και πατερά του Κώστα Καζάκο, ανέλαβαν τα voice overs του Τηλέμαχου και του Οδυσσέα, αντιστοίχως.



Στην ερώτηση που τέθηκε εκ μέρους του Rock Overdose: «Το νέο σας άλμπουμ έχει αναφορές στην ελληνική μυθολογία, υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία με το "Triumph Of Steel". Με ποιο έργο των Manowar θα λέγατε ότι μοιάζει περισσότερο;» ο Joey DeMaio απάντησε πως βλέπει τους Manowar ως ένα μεγάλο βιβλίο, με κάθε album να αποτελεί ένα διαφορετικό κεφάλαιο αυτού, με το καθένα όμως συνεχίζει από κει που σταμάτησε το προηγούμενου του.



Τέλος, όσον αφορά την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 22/6/2022 στα πλαίσια του Release Athens Festival, ο DeMaio δήλωσε πως σκοπεύουν να κάνουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ένα πραγματικό υπερθέαμα, σαν μια κινηματογραφική προβολή.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:




 

Comments