To τελευταίο αντίο στον Πολωνό της καρδιάς μας!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σε όλους το νέο της απώλειας ενός ανθρώπου με τον οποίο όλοι μας είχαμε συνδυάσει μία όμορφη ανάμνηση. O Alexander Szczygiel ή ευρέως γνωστότερος ως ο Αλέξης ο Πολωνός, έφυγε από κοντά μας χθες σε ηλικία 42 μόλις ετών, προδωμένος από την ευαίσθητη και γεμάτη καλοσύνη καρδιά του. Δεν υπήρχε άνθρωπος που έδωσε το παρών σε συναυλία που να μην γνώρισε τον Πολωνό, που να μην βίωσε την πρωτοφανή του αγάπη και γνώση για όλο το μεταλλικό ήχο. Πάντα ευγενικός και καλοπροαίρετος, ο Άλεξ ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο κατά βάθος πολύς κόσμος ήθελε να μοιάσει.

Ήταν τέτοια η προσωπικότητα του που δεν άφηνε κανέναν αδιάφορο, όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν και όλοι τον αναζητούσαν όταν είχαν ερωτήματα για κάποια κυκλοφορία, καθώς ήταν κινητή εγκυκλοπαίδεια και άριστος γνώστης της μουσικής που όλοι μας αγαπάμε. Πόσες φορές τον είδαμε να ουρλιάζει σαν να μην υπάρχει αύριο, να πηδάει από τη σκηνή σε πλήρη πώρωση και να τραγουδάει πολλές φορές τα κομμάτια δυνατότερα κι από τα ίδια τα συγκροτήματα. Ο Άλεξ, για όσους δεν το γνώριζαν, υπήρξε και κορυφαίος σκιτσογράφος, δίνοντας έργα του μεταξύ άλλων στους Guardian Of The Flame του πρώην κιθαρίστα των Virgin Steele, Jack Starr, ενώ φιλοτέχνησε εξώφυλλα και για τους Vice Human, Dexter Ward, Released Anger, Crucifier, Tyrant, Spirits Engaged και Mallediction.

Η απώλεια του Άλεξ δε μπορεί να περιγραφεί με λόγια, το ήθος του και ο χαρακτήρας του ήταν από αυτά που δε μπορείς να βρεις πλέον σε άνθρωπο. Χωρίς αμφιβολία και με πλήρη ειλικρίνεια, επρόκειτο για το σήμα-κατατεθέν κάθε συναυλίας στην Ελλάδα (αν και η χάρη του έφτασε και στο εξωτερικό), ενώ η αγάπη του για το Γερμανικό μεταλλικό ήχο ήταν γνωστή σε όλους όσους τον συναναστρεφόταν. Oι Running Wild ήταν η μεγάλη του αγάπη, πάντα θα τόνιζε ότι είχε λιώσει 3 φορές το ''Death Or Glory'' από το παίξιμο και ότι το ξαναγόραζε για να το ξαναλιώσει. Μεταξύ άλλων λάτρευε τους Helloween, Heavens Gate, Necronomicon, Manowar, Paradox και πολλές άλλες μπαντάρες, τις οποίες και σύστησε σε κόσμο μικρότερης ηλικίας.

Ο Άλεξ υπήρξε μέντορας για πολύ κόσμο, ενώ η φημολογούμενη συλλογή βινυλίων του έχει αγγίξει μυθικές υποστάσεις. Το πόσο θα λείψει σε όλους μας είναι κάτι που οι λέξεις δε μπορούν να τονίσουν. Σίγουρα για πολλούς από μας, πλέον η ζωή χωρίζεται σε πριν και μετά τον Πολωνό, ενώ οι συναυλίες μας δε θα έχουν ποτέ ξανά την ίδια γλύκα χωρίς αυτόν να τα σπάει στην 1η σειρά, σαν να ήταν 18 ετών σε καθεμία από αυτές.

Καλό ταξίδι φίλε, θα ανταμώσουμε ξανά όταν έρθει η ώρα, μέχρι τότε, ξέρουμε όλοι ότι θα τα διαλύεις όλα εκεί πάνω.

Η κηδεία του Άλεξ θα γίνει στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου...

 

 

Comments