Το απόσταγμα των BLACK LIPS μέσα από πέντε καθοριστικές στιγμές


Οι Black Lips, το διαβόητο συγκρότημα από την Atlanta έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη σύγχρονη garage/punk rock σφαίρα. Οι ίδιοι αυτοανακήρυξαν τον ήχο τους ως "flower punk", καθώς η μουσική τους είναι πολύ ήπια για να θεωρηθεί punk, αλλά ταυτόχρονα πολύ ακατέργαστη για να χαρακτηριστεί pop.

Σε δεκατέσσερα χρόνια δισκογραφίας έχουν εξερευνήσει μια πληθώρα rock ηχοτοπίων, από πεντάλεπτα ψυχεδελικά ταξίδια μέχρι σύντομες εκρήξεις θορύβου. Έχουν ηχογραφήσει άλμπουμ μόλις μέσα σε ένα μήνα χρησιμοποιώντας μαγνητόφωνο. Έχουν επίσης δουλέψει με τον Mark Ronson πάνω από ένα χρόνο για να φτιάξουν ένα δίσκο με σαφώς πιο mainstream κατεύθυνση.

Το 2017 τους βρίσκει να κυκλοφορούν καινούριa δουλειά σε παραγωγή Sean Lennon και τη Yoko Ono να συμμετέχει σε ένα κομμάτι.

Α, και η επόμενη Πέμπτη θα τους βρει στη σκηνή του Gagarin205.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε κομμάτια που συμπυκνώνουν με τον εμφατικό τρόπο την ουσία των Black Lips, κατά τη γνώμη του υπογράφοντος.


Can't Hold On

Ναι, καινούριο κομμάτι! Γιατί όχι; Έχει σαξοφωνάρα, παραισθησιογόνες φωνητικές αρμονίες και την ψυχεδελική στάμπα του Sean Lennon. Ήδη κλασικό.


Sea Of Blasphemy

Το “Sea Of Blasphemy” είναι ένα σφηνάκι θορύβου, που ακούγεται μονορούφι. Επίσης, προέρχεται από τον πιθανότατα κλασικότερο δίσκο τους, το Let It Bloom”, οπότε ήταν η προφανής επιλογή.


Boys In The Wood

Και μόνο για το video, έπρεπε να μπει. ΑΛΗΤΕΙΑ.


Family Tree

Γκαζωμένοι, τσιτωμένοι και σκοτεινοί. Όπως ακριβώς τους γουστάρουμε. Α, και σαξοφωνάρα.


O Katrina!

Γραμμένο από τον νεορλεανίτη Ian St. Pe, το κομμάτι προσωποποιεί τον τυφώνα Katrina ως μια γυναίκα-καταστροφή. Φουλ της τσαντίλας και ακατέργαστο, όπως θα έπρεπε να είναι.


Οι Black Lips ανοίγουν άτυπα τη νέα συναυλιακή σεζόν την ερχόμενη Πέμπτη 24 Αυγούστου στο Gagarin205. Εγώ αν ήμουν στη θέση σας δε θα το έχανα.


 

Comments