Το Pokémon GO εισβάλλει σε εννέα εξώφυλλα κλασικών rock/metal δίσκων

 Το νέο παιχνίδι της Nintendo αποτελεί πλέον γεγονός και για τη χώρα μας. Κάτι που ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα κατέληξε να εκτοξεύσει τις μετοχές της εταιρίας στα ύψη, καθώς η εφαρμογή έχει πλέον τους περισσότερους χρήστες από κάθε άλλη που προηγήθηκε αυτής, και να αναζωπυρώσει την φρενίτιδα παλαιότερων αλλά και νεώτερων για την συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών. Οι άνθρωποι παρατούν εφαρμογές γνωριμιών, όπως το Tinder, για να κυνηγήσουν Pokémon, ενώ ήδη παρουσιάστηκε κι ο πρώτος άνθρωπος που παραιτήθηκε απ’ τη δουλειά του για να γίνει επαγγελματίας εκπαιδευτής…

Τα παράξενα τέρατα εμφανίζονται στα πιο απίθανα μέρη (βλ. μέσα σε λίμνη, παρέα μ’ ένα πτώμα), οπότε κάλλιστα θα μπορούσαμε ίσως να τα εντοπίσουμε και σε κάποια απ’ τα ακόλουθα εξώφυλλα.

Korn ft. Squirtle

[Korn ft. Squirtle]

Korn, “Follow The Leader

Στην αρχή του ταξιδιού του, ο Ash Ketchum είχε την τύχη να βρει ένα Squirtle, το οποίο ήταν αρχηγός μιας συμμορίας και δεν είχε καμιά όρεξη να ‘ακολουθήσει κάποιον αρχηγό’. Στο τέλος του επεισοδίου, όμως, το τερατάκι άλλαξε γνώμη.

Ghost ft. Ghastly

[Ghost ft. Ghastly]

Ghost, “Opus Eponymous

Όντας ουσιαστικά ένα τερατάκι φάντασμα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο στέκι γι’ αυτό από τον εικονιζόμενο πύργο/ καθεδρικό του εξωφύλλου. Θεωρητικά πάντα, θα μπορούσε να αντικαταστήσει μέχρι και τον Papa Emeritus για ένα σκοτεινό “Ritual” (δηλαδή, τελετουργικό).

Prodigy ft Krabby

[Prodigy ft. Krabby]

Prodigy, “The Fat Of The Land

Αν και αρκετοί θα υποστήριζαν ότι ως πλάσμα του νερού δε θα ταίριαζε στο εξώφυλλο ενός δίσκου με το ‘καυτό’ τραγούδι “Firestarter”, το Krabby είναι επάξιος αντικαταστάτης του καβουριού με τις metal δαγκάνες.

Lamb Of God ft. Ho-Oh

[Lamb Of God ft. Ho-Oh]

Lamb Of God, “Ashes Of The Wake

Το πλάσμα-φοίνικας της δημοφιλούς σειράς, το Ho-Oh, θα μπορούσε κάλλιστα να σπεύσει να αναστήσει όλους όσους αναπαύονται εν ειρήνη (με μουσικό υπόβαθρο, φυσικά, το “Laid To Rest”) με την Ιερή του Φωτιά.

Deftones ft. Rapidash

[Deftones ft. Rapidash]

Deftones, “White Pony

Αν και είναι πιθανώς συνηθισμένο σε λιβάδια και άγρια φύση (όταν δεν περιπλανάται σ’ εκείνη την καμένη έπαυλη των πρώτων παιχνιδιών), το Rapidash θα μπορούσε να κάνει ένα “Change” και να εμφανιστεί σ’ ένα γκρίζο εξώφυλλο. Δε συμφωνείτε; Στην τελική, πιάστε ένα φλεγόμενο “White Pony”, γνωστό κι ως Ponyta, και περιμένετε να εξελιχθεί.

The PokeBeatles

[The PokeBeatles]

The Beatles, “Abbey Road

John, Paul, George και Ringo; Τί θα λέγατε για Totodile, Pikachu, Piplup και Munchlax; Ούτως ή άλλως, με λίγη φαντασία, θα είχαν προφανώς την ίδια κατάληξη, καθώς οι καλλιτεχνικές ψυχές των Pikachu και Piplup μέλλουν να διαλύσουν το συγκρότημα εις αναζήτηση της υψηλής τέχνης.

Kvelertak ft. Noctowl

[Kvelertak ft. Noctowl]

Kvelertak, “Kvelertak

Ποιός να ‘ναι άραγε στο εξώφυλλο; Ποιος, who, χου, who;;; Μια κουκουβάγια σαν τον Noctowl είναι αδύνατο να μην ξέρει. (Υ.Γ. : Το λογοπαίγνιο δεν αποκλείει το συγκεκριμένο να εντοπιστεί και σε εξώφυλλα του γνωστού μεγάλου συγκροτήματος)

Led Zeppelin ft. Magicarp

[Led Zeppelin ft. Magicarp]

Led Zeppelin, “Led Zeppelin

Τη θέση του αερόπλοιου Zeppelin στο εξώφυλλο του θρυλικού συγκροτήματος θα μπορούσε να καταλάβει η μεγαλύτερη ‘φούσκα’ στον κόσμο των τεράτων, κάτι το οποίο δεν ισχύει βέβαια στην εξέλιξη του. Μέχρι τότε, ο Magicarp μπορεί να σας εντυπωσιάσει με μερικές φιγούρες.

Metallica ft. Ekans

[Metallica ft. Ekans]

Metallica, “Metallica” ή “The Black Album

Φήμες θέλουν τους δημιουργούς να ονόμασαν το συγκεκριμένο πλασματάκι έτσι, καθώς το ‘Ekans’ αποτελεί αναγραμματισμό της λέξης ‘snake’ (δηλαδή, φίδι). Η συμμετοχή του σ’ αυτό τον δίσκο, βέβαια, θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλλοίωση του ήχου /s/, κάνοντας τον αισθητά πιο μακρόσυρτο…

Αν και σίγουρα κάποια από τα παραπάνω σας ακούγονται υπερβολικά, να είστε βέβαιοι πως κάποιοι… φανατικοί “metal εκπαιδευτές” σίγουρα θα τα ‘χουν ερευνήσει ήδη. Ας ελπίσουμε αυτό το παιχνίδι να μην είναι η αρχή του τέλους

Για το Rock Overdose,
Γκουτσίδης Στέργιος

Πηγή: teamrock.com

Comments