Χρήστος Νταϊλιάνας (Horns Up Festival) στο Rock Overdose:’ To Horns Up Festival 2 στα Τρίκαλα στις 5-6-7 Μαΐου, θα είναι ένα τριήμερο event γεμάτο Metal’

Τα Horns Up festival είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προ των πυλών! Το Rock Overdose και ο Γιώργος Νημάς μίλησαν με το Χρήστο Νταϊλιάνα και σας φέρνουν όλες τις πληροφορίες και τα τελευταία νέα του τριημέρου…

 

 

 

Rock Overdose: Γεια χαρά Χρήστο! Πώς σε βρίσκω αυτές τις μέρες;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Γεια σου Γιώργο!
Αυτές τις μέρες τρέχω ασταμάτητα με διάφορες υποχρεώσεις εδώ στην Αθήνα αλλά και με την προετοιμασία του 2ου Horns Up Festival, για το οποίο πραγματικά ανυπομονώ να έρθει η ώρα!
 

Rock Overdose: Πες μας λίγα εισαγωγικά λόγια για το festival. Πού και πότε γίνεται και πως ξεκίνησε σαν ιδέα;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Το φεστιβάλ γίνεται στα Τρίκαλα. Φέτος θα γίνει στις 5-6-7 Μαΐου.
Είναι η συνέχεια του 1ου φεστιβάλ που έγινε πέρυσι και ελπίζω να μην σταματήσει εδώ, καθώς αυτή είναι και η σκέψη, να γίνεται μία φορά το χρόνο. Αν και υπήρχε σαν ιδέα από παλιά, τα τελευταία 2-3 χρόνια ξεκίνησα να το σχεδιάζω και πλέον έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου. Ελπίζω μέσα σε μερικά χρόνια να πλησιάσει σε αυτό που φαντάζομαι πως μπορεί να γίνει.
 

Rock Overdose: Τι άλλαξε σε σχέση με το περσινό Horns Up;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Αν και η φιλοσοφία είναι ακριβώς η ίδια, φέτος ξεκίνησε με κάπως διαφορετικά δεδομένα. Αυτή τη φορά δεν είναι κάτι το καινούργιο.  Βέβαια είμαστε στην αρχή ακόμα κι έχουμε πολλά να μάθουμε, αλλά αυτή τη φορά η διαδικασία δεν ήταν τελείως ξένη, καθώς προηγήθηκε ήδη μία φορά κι έστω κι αυτή η μικρή εμπειρία είναι πολύτιμη.

Επιπλέον, φέτος συνέβαλλαν κάποιοι φίλοι και ασχολούμαστε μαζί, με διάφορα θέματα που αφορούν το φεστιβάλ. Έτσι ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Κυρίως είναι οι: Γιώργος Ζαρκάδας, Νίκος Τσιώλης, Χρήστος Βακουφτσής, Γιώργος Ζάχος. Μιας και τον περισσότερο καιρό είμαι μακριά από τα Τρίκαλα, με την συμμετοχή των παιδιών μπορούμε να δουλεύουμε παράλληλα από απόσταση.

 

 

Rock Overdose: Δώσε μας μερικές πληροφορίες για το line – up. Με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή των μπαντών;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Όσοι ήρθαν πέρυσι στο φεστιβάλ, είχαν την δυνατότητα να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια τα οποία αφορούσαν το φεστιβάλ. Εκεί σημείωναν μεταξύ άλλων και ποιες μπάντες θα επιθυμούσαν να δουν σε επόμενο φεστιβάλ. Μεγάλο μέρος του φετινού line up καθορίστηκε από τις επιλογές του κόσμου, αλλά και η αναλογία μεταξύ των μουσικών κατηγοριών, προέκυψε από εκεί. Επιπλέον, κριτήριο επιλογής είναι το να αποτελούνται τα συγκροτήματα από άτομα που είναι πάνω απ’ όλα αγνοί οπαδοί του Metal και θα ήθελα να έρθουν, φέρνοντας μαζί τους αυτό το πνεύμα.

Να σημειώσω πως όσοι συμμετέχουν στον σχεδιασμό των μελλοντικών εκδηλώσεων συμπληρώνοντας και φέτος τα ερωτηματολόγια, θα έχουν έκπτωση στο εισιτήριο του επόμενου φεστιβάλ.
 

Rock Overdose: Ας μιλήσουμε λίγο για το πρόγραμμα του festival... Από ότι καταλαβαίνω δεν θα είναι ένα απλό μουσικό τριήμερο, αλλά θα περιλαμβάνει αρκετές και ποικίλες εκδηλώσεις…

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Θα είναι ένα τριήμερο γεμάτο Metal! Το πλάνο ήταν από την αρχή να υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες, εκτός των ζωντανών εμφανίσεων. Μου αρέσει πολύ όταν ταξιδεύω σε κάποιο φεστιβάλ να συνδυάζω τη μουσική με διάφορες εκδρομές και παράλληλα events και ήθελα πολύ να γίνει το ίδιο και στα Τρίκαλα. Ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο κάτι τέτοιο και να υπάρχει συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις!

 

Rock Overdose:  Δώσε μας και λίγες πληροφορίες για το ακουστικό show δίπλα στο Ληθαίο ποταμό… Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα!

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Είναι κάτι που είχα σκεφτεί πριν καν γίνει το πρώτο φεστιβάλ και χαίρομαι που ο Δήμος Τρικκαίων επικρότησε την ιδέα αυτή παραχωρώντας την άδεια για τη συγκεκριμένη εκδήλωση σε αυτή την τοποθεσία. Σκέφτηκα πως το να μπει στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα ήταν κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον και θα είχαμε κι ένα πιο γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Θα ξεκινήσουμε σε χαλαρούς ρυθμούς, με ένα συνδυασμό σεμιναρίων κιθάρας στο πρώτο μέρος και ακουστικών εμφανίσεων στο δεύτερο μέρος, όταν θα αρχίσει να νυχτώνει... Ανυπομονώ να το δω στην πράξη. Είμαι σίγουρος πως οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν εκείνη τη μέρα θα μας παρουσιάσουν κάτι το εξαιρετικό!
 

Rock Overdose: Βλέπουμε ότι μικρά festival, όπως το Svenfest και τώρα Το Horns Up καθιερώνονται στη Θεσσαλία. Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να διοργανώνεις festival σε μία επαρχιακή πόλη;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Στη Θεσσαλία υπάρχουν μερικά πολύ ωραία φεστιβάλ που έχουν καθιερωθεί, όπως το Rock Music Festival στη Λάρισα που έγινε πριν λίγες μέρες για 6η φορά και το Day Of Scattering στα Τρίκαλα από τα πιο καινούργια. Επίσης σε πιο κλασικό ύφος είναι και το Mind Over Metal, το οποίο ανυπομονώ να επιστρέψει! Συγκεκριμένα το Svenfest που ανέφερες, είναι ένα φεστιβάλ από το οποίο έχω τις καλύτερες αναμνήσεις κάθε φορά! Γενικά υπάρχουν άτομα με μεράκι, καθαρές προθέσεις και αγάπη για τη μουσική. Είναι βέβαια και αρκετά ικανοί όλοι τους.

Μακάρι να υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και για το Horns Up Festival και να καθιερωθεί, σαν τα προαναφερθέντα events! Ακόμα είναι πολύ καινούργιο και ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει...

Οι δυσκολίες είναι αρκετές. Ειδικά σε σύγκριση με μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε μία μικρή πόλη όπως τα Τρίκαλα, το κόστος είναι μεγαλύτερο, οι συνθήκες πιο δύσκολες και ο κόσμος σημαντικά λιγότερος, οπότε η συνάρτηση βγάζει αρνητικό πρόσημο «με το καλημέρα»...
 

Rock Overdose: Πες μας λίγα λόγια και για την πρώτη σου επαφή με το δαίμονα της γραφειοκρατίας, όπως ήρθες σε επαφή μαζί του πέρσι και φέτος;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Αν δούμε αυτό το θέμα λεπτομερώς  θα πρέπει να μιλάμε μέχρι αύριο… Είναι απίστευτο το πως κάποια απλά πράγματα,  μπορούν να γίνουν πολύπλοκα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Γενικά οι καταστάσεις μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπιστεί με δουλειά και υπομονή.
 

Rock Overdose: Όταν ακούμε festival συνήθως έρχεται στο μυαλό μας κάτι υπαίθριο. Σίγουρα όλες αυτές οι ιδέες σου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν καλύτερα σε έναν ανοιχτό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι το έχεις ψάξει… Υπάρχει περίπτωση να το δούμε στο μάλλον ή είναι αδύνατον;

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Ναι, το έχω ψάξει και η προηγούμενή μου απάντηση ταιριάζει αρκετά με αυτή την ερώτησή σου χαχα... Κάποια στιγμή θα ήθελα να γίνει το φεστιβάλ σε ανοιχτό χώρο, αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, υποδομές και δραστηριότητες.

Στο κάτω – κάτω, η πρώτη μέρα του φεστιβάλ φέτος γίνεται σε ανοιχτό χώρο και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα στην πράξη, ώστε να λειτουργήσει κάπως δοκιμαστικά για κάτι αντίστοιχο και σε μεγαλύτερη κλίμακα στο μέλλον.
 

Rock Overdose: Για κάποιον που το σκέφτεται να συνδυάσει metal και διακοπές με μικρό budget, είναι το horns-up μία πρώτης τάξεως ευκαιρία; Έχετε προβλέψει κάποιες λύσεις και για αυτούς που θα έρθουν από μακριά από όσο γνωρίζω…

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Έτσι πιστεύω! Όσοι έχουν έρθει ξανά στα Τρίκαλα ξέρουν πόσο ωραία είναι και είναι καλή ευκαιρία γι αυτούς που θέλουν να έρθουν για πρώτη φορά να το συνδυάσουν με το φεστιβάλ, εφόσον τους ενδιαφέρει.

Έχουμε συνεννοηθεί με το Ηostel Meteora το οποίο προτείνουμε στον κόσμο που θα έρθει εκείνες τις μέρες και μάλιστα οι εκδρομείς για το φεστιβάλ θα έχουν και κάποια έκπτωση στο κόστος διαμονής στο συγκεκριμένο hostel!

Ήδη είναι αρκετοί οι φίλοι και φίλες από άλλες πόλεις που έχουν κλείσει διαμονή κι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα είναι περισσότεροι ακόμα κι από εμάς τους Τρικαλινούς!!!

Ελπίζω όλοι όσοι έρθουν να περάσουν ωραία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει αυτό! Συγκεκριμένα για τους φίλους που θα έρθουν από τις άλλες πόλεις, το επιθυμώ και για ένα λόγο παραπάνω, γιατί είναι τιμή για την πόλη μας να επιλέξουν να επισκεφτούν τα Τρίκαλα για να διασκεδάσουν εκείνο το τριήμερο!
 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Καλή επιτυχία στη διοργάνωση!

 

Χρήστος Νταϊλιάνας: Εγώ σε ευχαριστώ, για τον χρόνο σου και το ενδιαφέρον σου!

 

https://www.facebook.com/events/1652227035075864/

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

 

 

Horns Up Festival 2017:

Παρασκευή 5/5:
-Blue2Black
-Kiriakos GP (guitar clinic)
-The Dead Creed
-Theodore Ziras (guitar clinic)
-Valor (acoustic)

Σάββατο 6/5:
-Deacidified
-Kawir
-Riffobia
-Sacral Rage
-Spider Kickers
-Valor
-Wrathblade

Κυριακή 7/5:
-Deathvalves
-Hidden In The Basement
-Lloth
-Thelemite
-Tidal Dreams
-Toxic Joint
-W.E.B.

(Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες)

--------------------

Extras:

-Ale And Grill (Κοψίδια / Μπύρες / Metal) - 6/5
-Dj-Battle (Για συμμετοχές, στέλνετε μήνυμα) - 5/5
-Electric Eye (Διαγωνισμός φωτογραφίας & βίντεο)
-Empty Tankard (Διαγωνισμός μπύρας) - 6/5
-Heavy Me(t)al (Μεταλλικό, 0% vegan γεύμα) - 5/5
-Iron Feast (Metal επιδρομή στο Ζυθορυχείο) - 7/5
-Iron Party / Iron Raffle (Κληρώσεις δώρων) - 6/5
-Ktel Awaits (Εκδρομή στα Μετέωρα) - 7/5
-Metal From Hellas (Προβολή ντοκιμαντέρ) - 6/5
-No Sleep At All (Αγρυπνία & Κατάνυξη) - 7/5

(Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες)

--------------------

Τιμές εισιτηρίων:

-Warm up show (Παρασκευή 5 Μαΐου): Είσοδος δωρεάν

Προπώληση -> Εισιτήρια διημέρου (6 & 7 Μαΐου):

-Γενική προπώληση:
Αρχικά: Τιμή 12 € (Διαθέσιμα: 1)
Στη συνέχεια: Τιμή 14 € (Διαθέσιμα: 25)

-Εισιτήρια για όσους ήταν πέρυσι:
Αρχικά: Τιμή 10 € (Διαθέσιμα: 17)
Στη συνέχεια: Τιμή 12 € (Διαθέσιμα: 25)

-Εισιτήρια για όσους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια πέρυσι, για μέλη συγκροτημάτων του 1ου φεστιβάλ και για όσους έχουν κάρτα ανεργίας:
Αρχικά: Τιμή 8 € (Διαθέσιμα: 15)
Στη συνέχεια: Τιμή 10 € (Διαθέσιμα: 25)

-Στην πόρτα, τα εισιτήρια θα έχουν ως εξής:
Εισιτήριο διημέρου: 16 €
Μονοήμερο εισιτήριο: 9 € / μέρα
(Περίπου 25 διαθέσιμα. Ο συνολικός αριθμός τους θα εξαρτηθεί από την προπώληση)

Εισιτήρια για την ώρα μπορείτε να προμηθευτείτε:

-Στα Τρίκαλα:
1)Τρικάλων Ζύθος
2) Rising

-Για υπόλοιπες περιοχές, στέλνοντάς μας μήνυμα.

--------------------

Διαμονή:

Όποιος ενδιαφέρεται να μείνει στα Τρίκαλα τις μέρες του φεστιβάλ (5-6-7 Μαΐου), μπορεί να επικοινωνεί με το "Hostel Meteora" και να αναφέρει πως έρχεται για το "Horns Up Festival" ώστε να έχει μειωμένη τιμή.

https://www.facebook.com/hostelmeteora/

--------------------

Μπορείτε να μας στέλνετε μήνυμα αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε και αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στα παρακάτω:

-Dj-Battle (5 Μαΐου)
-Διαγωνισμός μπύρας - Συμμετοχή 4 ευρώ (6 Μαίου)
-Εκδρομή στα Μετέωρα - Συμμετοχή 4 ευρώ (7 Μαΐου)
-Διαγωνισμός Φωτογραφίας (Μηνύματα έως 31 Μαΐου)

Comments