12 Λόγοι για τους οποίους οι Babymetal είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στο metal την τελευταία δεκαετία

Σύμφωνα με το μουσικό fanzine Metal Sucks η μπάντα Babymetal είναι το νέο επόμενο μεγάλο πράγμα στο heavy metal.

Ο αρθρογράφος Vince Neilstein μας παρουσιάζει 12 λόγους για τους οποίους αυτή η μπάντα από την Ιαπωνία έχει προκαλέσει φρενήτιδα στους οπαδούς και σαρώνει στις πωλήσεις.

1) Είναι κάτι διαφορετικό από ότιδηποτε στο χώρο της μουσικής μας, το heavy metal έχει γίνει αρκετά προβλέψιμο και χρειαζόταν μια ανανέωση την οποία αυτή η μπάντα έφερε στο ιδίωμα.

2) Κάνει τους true μεταλάδες να θυμώνουν. Τίποτα δεν είναι καλύτερο θεωρεί ο Vince, από το να παρατηρείς αρκετούς μουσικούς που έχουν ξοδέψει χιλιάδες δολλάρια και είναι γεμάτοι tattoos , να αποδυναμόνονται μπροστά σε αυτή την ομάδα έφηβων κοριτσιών τα οποία δεν είχαν ιδέα τι εστί Metal λίγα χρόνια νωρίτερα.

3) Η μουσική τους είναι εκπληκτικά δουλεμένη. Η μουσική τους είναι περίπλοκη και προσεκτικά γραμμένη. Δεν είναι εύκολο να γράψεις pop τραγούδια σε μια rock φόρμουλα και δεν υπάρχει τίποτα το απλό στα τραγούδια τους ας ακούγονται στο αυτί ως κάτι εύκολο να γραφτεί και να εκτελεστεί ή live ή στο studio.

4) Αριστη μουσικότητα. Η απόδοση τους και ο εκτελέσεις των κομματιών τους live, αποδεικνύουν πως αυτές οι έφηβες είναι καταρτισμένες άρτια στη μουσική.

5) Είναι μια θεατρική εμπειρία η οποία μπορεί να αποδωθεί σωστά μόνο σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους έτσι ώστε να μπορεί ο οπαδός να απολαύσει ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα.

6) Οι χορογραφίες τους είναι πραγματικά εξαιρετικές.

7) Κατάγονται από την Ιαπωνία, μια χώρα τελείως πολιτισμικά διαφορετική από την Αμερική και αυτη η ιαπωνική κουλτούρα είναι εξωφρενικά συναρπαστική.

8) Είναι χαριτωμένα κοριτσάκια, αυτό από μόνο του θεωρείται αβαντάζ.

9) Παίζουν heavy metal που μπορείτε να ακούσετε μαζί με τα παιδιά σας.

10) Οι γυναικείες παρουσίες στο metal, πάντα είναι ένα θετικό πράγμα.

11) Μπορούν να υπάρξουν για πάντα καθώς σύμφωνα με το ιαπωνικό μοτίβο, όταν σε έφηβα γκρούπ τα μέλη φτάνουν σε μια ηλικία όριο ( ας πούμε για παράδειγμα 18), τότε πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα νεότερα μέλη. Ετσι οι Babymetal δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της απόσυρσης.

12) Οι Baymetal είναι διασκεδαστικοί και αυτό θέλει ο οπαδός να διασκεδάζει ξεχνόντας τα προβλήματα και την ρουτίνα της καθημερινότητας

Αυτοί ήταν οι λόγοι και τα επιχειρήματα του κυρίου Vince τα οποία είναι σεβαστά αλλά εμένα προσωπικά δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Η κάθε άποψη σεβαστή και ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει αν όντως οι Babymetal είναι το νέο μεγάλο πράγμα στο heavy metal.

Comments