34 χρόνια WASP! Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το ιστορικό ομώνυμο ντεμπούτο τους!

Tα 34 του χρόνια συμπληρώνει το ομώνυμο, εξαιρετικό και ιστορικό ντεμπούτο με το οποίο αποφάσισαν να συστηθούν επισήμως οι WASP. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό τους μέχρι τότε, μάλλον ανάμεικτες θα μπορούσαν να θεωρηθούν, μια και ήταν αρκετοί αυτοί που τους κατέκριναν λόγω των στίχων που χρησιμοποιούσαν, γεύση απ’ τους οποίους είχαν πάρει μέσω του single “Animal (Fuck Like A Beast)”, που προηγήθηκε. Μάλιστα η εν λόγω κομματάρα προοριζόταν να μπει στο άλμπουμ, αλλά υπό το φόβο της λογοκρισίας στην Αμερική, αποφασίστηκε να μείνει εκτός. Ακόμα και χωρίς αυτό όμως, μιλάμε για μια εντυπωσιακή κυκλοφορία, αφού οι ύμνοι και τα highlight του άλμπουμ, διαδέχονται το ένα το άλλο, με τα περισσότερα να έχουν σταθερή παρουσία στο set list των live εμφανίσεων της μπάντας.

 

Ο ηγέτης της μπάντας Blackie Lawless είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τους στίχους όπως και για το μεγαλύτερο συνθετικό μέρος των κομματιών, για το οποίο έχει και τη χρήσιμη συμβολή των Holmes και Marquez. Η πολύ καλή καθαρή και δυναμική παραγωγή είναι επίσης ένα επίτευγμα του αρχηγού σε συνεργασία με τον Mike Varney. To άλμπουμ στηρίζεται σ’ ένα εκπληκτικό μείγμα metal με rock n' roll, που το συγκρότημα δένει τόσο όμορφα. Ξεχωρίζει δε φυσικά για τα εξαιρετικά όσο και ιδιαίτερα φωνητικά του Blackie που σε συνδυασμό με τους καλογραμμένους στίχους του απογειώνουν το υλικό.

 

Από την άλλη πλευρά αν μπορεί κάποιος από την υπόλοιπη μπάντα να κλέψει λίγη από τη λάμψη του αρχηγού αυτός τότε σίγουρα είναι ο Chris Holmes, που με την κιθάρα του και τα σολαρίσματα του δίνει μια φοβερή παράσταση. Κομμάτια όπως τα “I Wanna Be Somebody”, “L.O.V.E. Machine”, “Hellion”, “Sleeping (In The Fire)” ή το Tormentor αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές. Όπως ήταν αναμενόμενο το “WASP”, σημείωσε θεαματική πορεία στα chart, σκαρφάλωσε στο νούμερο 74 του Billboard και οι πωλήσεις του ήταν εξίσου πολύ καλές.

 

Ήταν ένα πραγματικά δυνατό ντεμπούτο με κομματάρες που όσο χρόνια κι αν περάσουν θα πωρώνουν παλιούς αλλά και νέους οπαδούς.

 

Comments