Alex Seretis (One Step From The Edge) στο RockOverdose: “Η σύνθεση αποτελεί για εμάς όχι μόνο τρόπο έκφρασης αλλά και ανάγκη.”

Οι Γιαννιώτες One Step From The Edge, απαντούν στις ερωτήσεις του RockOverdose εν όψει της κυκλοφορίας του debut album τους αλλά και των μελλοντικών τους live εμφανίσεων! Ο Άλεξ Σερέτης, τραγουδιστής της μπάντας συστήνει την μπάντα στο κοινό και μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την μουσική πραγματικότητα όπως την βιώνει μια μπάντα που δραστηριοποιείται στην ελληνική επαρχία.Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους One Step From The Edge, και να τους ακούσετε ζωντανά! 

Στις 20 Απριλίου, εμφανίζονται στο πλευρό των SepticFlesh στα Ιωάννινα 

More info: https://www.facebook.com/events/2053335021577821/


RockOverdose: Είστε μια νεοσυσταθείσα μπάντα που δραστηριοποιείται στην επαρχία και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, πόσο εύκολο είναι αυτό για εσάς; Υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες για κάποιον που έχει ως κέντρο μια μεγαλύτερη πόλη; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε αλλά και ποια τα θετικά;

 

Alex Seretis (One Step From The Edge): Οι “One step from the Edge” δημιουργήθηκαν στα Γιάννενα στα τέλη του 2016. Με αυτό το line up ουσιαστικά είμαστε μπάντα λιγότερο από ενάμιση χρόνο.

Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με παράδοση στη metal σκηνή. Εδώ έχουν τη βάση τους μπάντες με μεγάλη ιστορία όπως οι Varathron και οι Spider Kickers. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν και νεότερες μπάντες με πραγματικό ταλέντο και μουσικούς με προσωπικότητα με τους οποίες μας συνδέουν  σχέσεις  πραγματικής φιλίας. Οι Aenaon, οι Neperia και οι Behind the Smokescreen αποτελούν μπάντες διαμάντια για την πόλη αλλά και τη χώρα μας. Αυτά είναι τα θετικά.

Στον αντίποδα το κοινό που ακούει αυτή τη μουσική, τη στηρίζει και έρχεται στις συναυλίες είναι συγκεκριμένο και, ιδίως σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Αναμφίβολα μια ακόμη μεγαλύτερη πόλη, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, παρέχουν την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με μεγαλύτερο κοινό. Εντούτοις, αγαπάμε τα Γιάννενα, ενώ η προώθηση της μουσικής γίνεται πλέον κυρίως μέσω διαδικτύου και lives. Έτσι, οπουδήποτε και αν βρίσκεται μια μπάντα μπορεί να έχει «βήμα» σε όλο τον κόσμο!

 

RockOverdose: Οι debut δίσκοι, συστήνουν ουσιαστικά μια νέα μπάντα στο κοινό. Με το δικό σας debut «Beneath the Surface» που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, πως συστήνεστε στον κόσμο;

 

Alex Seretis (One Step From The Edge):

Το πρώτο μας cd έχει τίτλο “Beneath the Surface” και ηχογραφήθηκε σταδιακά από τα τέλη του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2017 στα “Crown Audio Conspiracies" studios. Την παραγωγή και τη μίξη έκανε ο Αχιλλέας Καλαντζής (VARATHRON, Aenaon, Katavasia) δίνοντας στα κομμάτια ακριβώς τον ήχο που του ζητήσαμε.

Το cd περιέχει 10 κομμάτια και ένα intro. Κάθε κομμάτι είναι ιδιαίτερο και γενικότερα υπάρχει πολλή ποικιλία στις συνθέσεις, καθώς υπάρχουν πολύ επιθετικά κομμάτια που κινούνται σε thrashcore μονοπάτια, τεχνικό υλικό, συνθέσεις με πολύ groove, αλλά και ατμοσφαιρικά και μελωδικά τραγούδια. Όλα αυτά αποτελούν διαστάσεις των "One step from the edge" και δένονται σε ένα αρμονικό σύνολο. Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε θέματα προσωπικά, αλλά και, όπως η σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

 

RockOverdose: Παρά το γεγονός πως είστε νέοι στο χώρο, η μπάντα έχει εμφανιστεί στο πλευρό αρκετών μουσικών και συγκροτημάτων όπως οι Blaze Bayley, Mahakala, Maplerun, Memorain κ.ά.. Τι σας πρόσφερε η εμπειρία σας από τις Live αυτές εμφανίσεις σας;

 

Alex Seretis (One Step From The Edge):  Απολαμβάνουμε τα live! Νιώθουμε πολύ άνετα πάνω στη σκηνή και επειδή προβάρουμε συνεχώς έχουμε ήδη δεθεί σαν μπάντα παρά το γεγονός ότι είμαστε μαζί για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε live είναι ξεχωριστό, καθώς γίνεται σε διαφορετικό χώρο, άλλη χρονική στιγμή, με διαφορετικό κοινό και μαζί με άλλες μπάντες. Το κλίμα σε όλα τα lives είναι «εορταστικό» για εμάς, καθώς αντιμετωπίζουμε τη συναυλία σαν μια ευκαιρία να απολαύσουμε το να παίξουμε μπροστά σε κόσμο και να έρθουμε σε επαφή μαζί του.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε τις υπόλοιπες μπάντες τις οποίες απολαμβάνουμε και οι ίδιοι live και αποκτούμε εμπειρία από τις δικές τους εμφανίσεις. Από κάθε μπάντα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις ιδέες και να διδαχθείς από την παρουσία τους πάνω στη σκηνή. Ο επαγγελματισμός, η ενέργεια, το πάθος για τη μουσική και η επαφή με τον κόσμο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σχημάτων και μουσικών με μακρά μουσική διαδρομή, όπως αυτή του Blaze Bayley, ο οποίος απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο πάνω στη σκηνή, σαν να ανεβαίνει σε αυτήν για πρώτη φορά. Αυτή είναι η ιδανική στάση για κάθε μουσικό, γιατί η μουσική πάνω από όλα είναι έκφραση και ψυχαγωγία και, εάν δεν την απολαμβάνεις, χάνει μεγάλο μέρος του προορισμού της.

 

RockOverdose: Πως νιώθετε που θα εμφανιστείτε δίπλα σε ένα παγκοσμίου φήμης ελληνικό συγκρότημα όπως οι Septic Flesh , στις 20 Απριλίου, τι προσδοκίες έχετε από αυτή την εμφάνισή σας;

 

Alex Seretis (One Step From The Edge): Οι Septic Flesh είναι  μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές metal μπάντες ever. Έχουν κυκλοφορήσει κορυφαίους δίσκους  και έχουν περιοδεύσει σε όλον τον κόσμο. Τους παρακολουθούμε από τα πρώτα τους βήματα, είμαστε fans τους και νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που θα παίξουμε μαζί τους.

Αυτό που προσδοκούμε είναι να παίξουμε όπως ξέρουμε και  μπορούμε, να απολαύσουμε κάθε στιγμή από τη συναυλία, ώστε να περάσουμε τέλεια και εμείς  και ο κόσμος!

RockOverdose: Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον, έχοντας πλέον έναν δίσκο στη μουσική φαρέτρα σας;

 Alex Seretis (One Step From The Edge): Πρώτος στόχος μας είναι να προωθήσουμε το cd, ώστε να φτάσει σε όσους περισσότερους ακροατές γίνεται σε όλο τον κόσμο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνθέτουμε μουσική για την επόμενη κυκλοφορία. Η σύνθεση αποτελεί για εμάς όχι μόνο τρόπο έκφρασης αλλά και ανάγκη. Δεν βιαζόμαστε, καθώς θέλουμε το επόμενο cd να αποτελεί εξέλιξη των στοιχείων της πρώτης κυκλοφορίας, φτάνοντας τα χαρακτηριστικά του στον υπερθετικό βαθμό!

 RockOverdose: Τι συμβουλή θα δίνατε σε όσους θέλουν ή ασχολούνται ήδη με τη μουσική; Τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους πράξη;

 

Alex Seretis (One Step From The Edge): Θα τους συμβουλεύαμε να επιλέξουν να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο, να γράψουν τη δική τους μουσική, χωρίς να επηρεάζονται ούτε από μόδες, ούτε από επιρροές, ούτε από τους γύρω τους. Από εκεί και πέρα χρειάζεται ατελείωτη εξάσκηση και πρόβες, ώστε η μπάντα να βελτιώνεται και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Να πιστεύουν στον εαυτό τους και να κάνουν αυτό που θέλουν, δηλαδή να είναι αληθινοί!

Τέλος, θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε εσάς για τη συνέντευξη! Η ενημέρωση για τις ελληνικές μπάντες αποτελεί  καθοριστικής σημασίας υποστήριξη για εμάς!

Όποιος θέλει, μπορεί να επικοινωνήσει με τους One step from the edge στους ακόλουθους συνδέσμους:
[email protected]
https://www.facebook.com/osfte/
https://www.youtube.com/OneStepFromTheEdge
https://onestepfromtheedge.bandcamp.com/
https://www.reverbnation.com/onestepfromtheedge
https://www.instagram.com/osfteband/
 

Ευχαριστούμε πολύ τους One Step From The Edge  &  τον Alex Seretis και τους ευχόμαστε Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνουν!

 

Comments