Andrew Eldritch (SISTERS OF MERCY) στο RockOverdose:”Είμαστε έκπληκτοι & ευχαριστημένοι που μας καλέσανε στην Ελλάδα σε καιρό κρίσης & «κλείσαμε» εμφάνιση!”

Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των Sisters Of Mercy στην Αθήνα, το RockOverdose, είχε την ευκαιρία να έχει μια σύντομη αλλά περιεκτική κουβέντα με τον Andrew Eldritch, ιθύνοντα νου του συγκροτήματος που συνεχίζει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια να παραμένει ζωντανό μέσα από την ιδιαίτερη μουσική του.

Event info: https://www.facebook.com/events/1028525307171337

Enjoy!

 

RockOverdose:  Γειά σου Andrew και καλωσήρθες στο RockOverdose. Είναι χαρά και τιμή μας να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί σου.

Andrew Eldritch: Ευχαριστώ!

 

RockOverdose:  Πώς είσαι; Τι κάνεις αυτό τον καιρό;

Andrew Eldritch: Είμαι καλά, λίγο κουρασμένος γιατί είμαστε στη μέση μιας μικρής περιοδείας κι έτσι οι ώρες είναι λίγο περίεργες, αλλά όλα πάνε καλά κι έτσι όλοι είναι χαρούμενοι.

 

RockOverdose: Φαντάζομαι πως είσαι συνηθισμένος στις περιοδείες…

Andrew Eldritch: Προσπαθώ να ξε-συνηθίσω! Προσπαθώ να μη κάνω τόσες περιοδείες όσο στο παρελθόν μιας και είναι βαρετό να είσαι στο δρόμο όλο το χρόνο. Έτσι απλά κάνουμε λίγο από δω, λίγο από κει…

 

RockOverdose: Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνεις δημόσιες εμφανίσεις συχνά;

Andrew Eldritch: Αυτό είναι αλήθεια!

 

RockOverdose: Έχουν περάσει μερικά χρόνια από την τελευταία σας επίσκεψη στην Ελλάδα. Τι καινούργιο να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα;

Andrew Eldritch: Πηγαίνουμε όπου μας καλέσουν, είναι ωραίο να σε καλούνε. Λοιπόν, ακόμη έχουμε τα κινούμενα φώτα, τους καπνούς, έχουμε διαφορετικά τραγούδια αλλά και παλιά, έχουμε κάποια τραγούδια που δεν έχουν ξαναπαιχτεί live κάποια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, είναι ένα συνηθισμένο show των Sisters. Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά, δείχνει να αρέσει στον κόσμο ενώ όσο αφορά το setlist το αποφασίζουμε λίγες ώρες πριν ανέβουμε στη σκηνή. Έχουμε προετοιμάσει 15-16 κομμάτια αλλά δε θα τα παίξουμε όλα…

 

RockOverdose: Θα παίξετε επομένως και ακυκλοφόρητα κομμάτια;

Andrew Eldritch: Ναι, πάντα το κάνουμε αυτό, κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα. Συνήθως η μισή μας setlist αποτελείται από ακυκλοφόρητο υλικό. Το κάνουμε χρόνια τώρα και φαίνεται πως «δουλεύει» σχετικά καλά. Δεν παίζουμε στη σειρά ακυκλοφόρητα αλλά υπάρχει ποικιλία.

 

RockOverdose: Να περιμένουμε νέο album σχετικά σύντομα;

Andrew Eldritch: Όχι προς το παρόν αλλά όντως το σκεφτόμαστε … όχι πολύ έντονα παρόλα αυτά!

 

RockOverdose: Έχετε αποδείξει πως είστε μια μπάντα που έχει επιβιώσει στο χρόνο χωρίς νέο υλικό. Πώς τα καταφέρνετε;

Andrew Eldritch: Αφού μπορούν να το κάνουν οι Pink Floyd γιατί να μη μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Ηχογραφούμε κάποιες ιδέες αλλά δεν τις φτάνουμε στο σημείο ώστε να ηχογραφήσουμε κάποιο τραγούδι ουσιαστικά.

 

RockOverdose: Πώς θα περιέγραφες τους Sisters; Χρειάζονται να υπάρχουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία – είδος μουσικής; Βασικά, υπάρχουν κατηγορίες στη μουσική ή είναι ενιαία;

Andrew Eldritch Η μουσική μας είναι λίγο απ’ όλα. Λίγο metal, λίγο alternative rock, λίγο industrial και μερικές φορές και λίγο disco. Για μένα ο τίτλος rock με ικανοποιεί, μπορώ να πώ.

 

RockOverdose: Το Rock τα περιλαμβάνει όλα...

Andrew Eldritch: Προέρχομαι από μία εποχή, όταν η μουσική δεν έμπαινε σε κατηγορίες, μοιραζόμασταν τη σκηνή με reggae μπάντες, disco μπάντες κ.ά. και αυτό πιστεύω είναι ο καλύτερος τρόπος να ζεις τα πράγματα, να αφομοιώνεις την μουσική και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

 

RockOverdose: Έχετε εκφράσει αρκετές φορές και μέσω της μουσικής σας κάποια πολιτικά μηνύματα. Πώς θα σχολιάζατε την οικονομική κρίση στην Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα;

Andrew Eldritch: Είμαι υπέρμαχος του ευρώ, αλλά χωρίς την ενότητα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να έχει κέρδος εκτός ευρώ. Πρέπει να αναφέρουμε πως οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μερίδιο της ευθύνης για την κακή διαχείριση της χώρας. Είναι πολύ δύσκολο να μαζέψεις φόρους στην Ελλάδα. Δυστυχώς τα αγγλοσαξονικά χρήματα έρχονται με αγγλοσαξονικούς κανόνες, γιαυτό υπάρχει ένταση αυτό τον καιρό και δε νομίζω ότι θα δοθεί λύση εύκολα.

 

RockOverdose: Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία γενικά;

Andrew Eldritch: Ναι και είμαστε έκπληκτοι και ευχαριστημένοι συγχρόνως που μας καλέσανε αυτό τον καιρό στην Ελλάδα και «κλείσαμε» εμφάνιση. Αντιλαμβανόμαστε πως οι Έλληνες υποφέρουν και πιθανόν να έχουν καλύτερους τρόπους να ξοδέψουν τα λεφτά τους από το να έρθουν στην συναυλία μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν και έτσι άλλαξε ο χώρος της συναυλάς. Ανυπομονούμε να έρθουμε για show μας και αισθανόμαστε πολύ καλά για με αυτό!

 

RockOverdose: Μπορείς να μας πεις τη χειρότερη και την καλύτερη εμπειρία από τις περιοδείες σας όλα αυτά τα χρόνια;

Andrew Eldritch: Έχω βρεθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές, αυτή είναι η κακή εμπειρία. Όσο αναφορά την καλή, νομίζω ήταν η πρώτη φορά που κάναμε encore, βλέπεις όταν είσαι μικρή μπάντα δε περιμένεις το κοινό να σου ζητήσει κι άλλο!  

 

RockOverdose: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς σας στην Ελλάδα;

Andrew Eldritch: Θα το κάνω από το μικρόφωνο πάνω στη σκηνή!

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας – ανυπομονούμε για το show σας!

Andrew Eldritch: Κι εγώ επίσης! Ευχαριστώ!

 

 

Για το RockOverdose,

Ζήσης Πετκανάς

Επιμέλεια: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment