Andy LaRocque (KING DIAMOND BAND) στο Rock Overdose:” Ναι, συνθέτω τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ του King Diamond”.

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν τη χαρά να έχουν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον κιθαρίστα του King Diamond, Andy LaRocque, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη διαδικασία σύνθεσης των νέων τραγουδιών της μπάντας King Diamond, για την Ελλάδα και τις επερχόμενες ευρωπαϊκές συναυλίες τους, για το studio ηχογραφήσεων που έχει, αλλά και για τα δικά μας παιδιά, Hel Pyre, Gus G, Rotting Christ, και Septicflesh.

 

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Andy, καλωσόρισες στo Rock Overdose! Είναι μεγάλη μας τιμή να μιλάς στο περιοδικό, πως είσαι;

 

Andy LaRocque: Γειά σε όλους, είμαι μια χαρά. Αυτή τη στιγμή είμαι στο στούντιο και κάνει λίγο κρύο έξω.

 

 

Rock Overdose: Δουλεύεις σε κάποιο νέο μουσικό project αυτό τον καιρό;

 

Andy LaRocque: Ναι, συνθέτω τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ του King Diamond. Αυτό νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον να το γνωρίζουν οι οπαδοί και ξέρω ότι και ο King βρίσκεται στην ίδια γραμμή. Έχει κάποιες ιδέες στο κεφάλι του, έτσι είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσει να γράφει πολύ σύντομα, παρόλο που έχει πολλές ιδέες ήδη, πρόκειται για τους στίχους, την ιστορία και όλα αυτά ... Πραγματικά, σήμερα το πρωί, πριν σας μιλήσω, κάθισα και έκανα κάποια πράγματα για το άλμπουμ. Εκτός από αυτό, έχω πολλούς πελάτες στο στούντιο από όλο τον κόσμο.

 

Μόλις πριν από λίγες μέρες δούλευα με μια νορβηγική μπάντα και σε λίγες μέρες με μια μπάντα που ονομάζεται Kill Ritual από τις ΗΠΑ. Έχουν ένα τραγούδι, μελωδικό thrash metal, θα έλεγα. Έρχονται για να ηχογραφήσουν το επόμενο άλμπουμ τους. Έτσι, συμβαίνουν πολλά πράγματα εδώ όλη την ώρα ...

 

 

Rock Overdose: Ασφαλώς!

 

Andy LaRocque: Kάτι για το οποίο είμαι πολύ ευτυχής, φυσικά! Ξέρεις, μου αρέσει να δουλεύω με τη μουσική.

 

 

Rock Overdose: Εκτός από κιθαρίστας, είσαι επίσης και παραγωγός, έτσι έχεις πολλές μπάντες.

 

Andy LaRocque: Ναι! Έτσι, έχω το δικό μου στούντιο που ονομάζεται Sonic Train Studios και εργάζομαι ως μηχανικός και παραγωγός. Αυτό κάνω όταν δεν δουλεύω με τον King Diamond. Κάνουμε παραγωγές σε πολλές άλλες μπάντες στο στούντιο.

 

 

Rock Overdose: Θα είναι το νέο King Diamond άλμπουμ έτοιμο για κυκλοφορία φέτος;

 

Andy LaRocque: Λοιπόν, φέτος, το 2019. Ελπίζω πραγματικά! Νομίζω ... δεν λέω τίποτα επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Αλλά, τώρα, εργαζόμαστε για τη σύνθεση των τραγουδιών και μόλις ολοκληρωθεί αυτό, θα αρχίσουμε να ηχογραφούμε μερικά από τα τραγούδια. Θα δούμε, αλλά σίγουρα δουλεύουμε σε αυτό. Καιρός ήταν! Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που κυκλοφορήσαμε το τελευταίο άλμπουμ και είναι σίγουρα η ώρα να κυκλοφορήσουμε κάτι νέο.

 

Το υλικό μέχρι στιγμής κοιτάζει λίγο πίσω σε αυτό που οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς. Δεν πρόκειται να πω ότι θα είναι ένα καινούργιο "Abigail" με τον ήχο αυτό, αλλά το στυλ είναι το κλασικό King Diamond. Μπορώ να πω πολύ.

 

 

Rock Overdose: Αυτό είναι μεγάλη είδηση! Ένα υπέροχο άλμπουμ του King Diamond! Έχετε τίτλους τραγουδιών ή τίτλο άλμπουμ έτοιμοι να ανακοινώσετε ή είναι πολύ νωρίς;

 

Andy LaRocque: Όχι, δεν υπάρχουν τίτλοι μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε τίποτα, δεν υπάρχουν τίτλοι ακόμα. Έχω μόνο αριθμούς στα τραγούδια μου μέχρι στιγμής.

 

 

Rock Overdose: Είχατε μια Ελληνίδα τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας, την Hel Pyre, έχω δίκιο;

 

Andy LaRocque: Ω, ναι, σωστά! Η Hel Pyre! Θα έπρεπε να παίξει για δυο συναυλίες. Αυτό ήταν τέλειο, έκανε πολύ καλή δουλειά νομίζω! Λειτουργεί πολύ καλά. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που θα μπορούσε να το κάνει, ήταν τέλειο!

 

 

Rock Overdose: Συνεργαστήκατε μαζί της για μερικές ζωντανές εμφανίσεις, έτσι;

 

Andy LaRocque: Ναι, δεν θυμάμαι πόσες ζωντανές εμφανίσεις έκανε. Νομίζω ότι έκανε, ίσως τρία ή τέσσερα shows. Δεν είμαι σίγουρος γι 'αυτό, ξέρετε. Δεν θυμάμαι ακριβώς, ήταν το 2017. Ήταν στη Νότια Αμερική και λειτούργησε πραγματικά καλά . Είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό.

 

 

Rock Overdose: Πώς πάει με τον King Diamond; Θα μας πεις λίγα λόγια για τη συνεργασία μαζί του μετά από τόσα χρόνια;

 

Andy LaRocque: Ναι! Θέλω να πω, έρχεται το καλοκαίρι, είμαι στο συγκρότημα…δεν μπορώ και εγώ να σας πω εδώ και πόσο καιρό ... [Γέλια] Έχω μπει στο συγκρότημα από το 1985. Έχουμε κάνει δεν ξέρω και εγώ πόσα άλμπουμ. Πολλά άλμπουμ σίγουρα! Ο King ξέρει τι θέλει, και ξέρω τι θέλει κι εγώ πιστεύω…τουλάχιστον  τις περισσότερες φορές. Είναι πολύ της λεπτομέρειας. Αν κάτι δεν δουλεύει σαν - ας πούμε ότι γράφω ένα τραγούδι και υπάρχει ένα λάθος - απλά με αφήνει και το αλλάζω αυτό.

 

Θέλω να πω, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τα τραγούδια και όλα αυτά. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως έχουμε κάνει πολλά άλμπουμ μαζί. Αν το δεις στο τέλος, είναι πολύ καλή η συνεργασία με τον King. Οπωσδήποτε!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποιες σκέψεις μετά το άλμπουμ να επισκεφθείτε την Ελλάδα;

 

Andy LaRocque: Δεν υπάρχει τίποτα για Ελλάδα. Θα κάνουμε κάποιες εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά είναι κυρίως φεστιβάλ και δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει φεστιβάλ στην Ελλάδα. Υπάρχουν φεστιβάλ heavy metal στην Ελλάδα;

 

 

Rock Overdose: Ναι. Έχουμε το Rockwave στην Αθήνα και το Athens Rock, ένα νέο φεστιβάλ ... Δύο ή τρία φεστιβάλ ...

 

Andy LaRocque: Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε εκεί, φυσικά. Αλλά αυτή τη φορά, δεν φαντάζομαι ότι θα είναι εφικτό, γιατί εξαρτάται από τη συνολική περιοδεία. Ίσως ήταν απλώς λάθος ημερομηνίες. Δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα για μια νύχτα ξέρετε. Τίποτα δεν έχει προγραμματιστεί για την Ελλάδα αυτή τη φορά, λυπάμαι ...

 

 

Rock Overdose: Είναι κρίμα, αλλά ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα μας επισκεφθείτε ξανά.

 

Andy LaRocque: Ναι! Θέλω να πω, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βρισκόμασταν σε μια πραγματική περιοδεία. Ποτέ δεν ξέρεις. Εννοώ, θα πρέπει να περιμένετε και να δείτε τι θα συμβεί. Μπορώ να σας πω μόνο αυτό.

 

 

Rock Overdose: Φυσικά! Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε πολύ πιστούς οπαδούς εδώ.

 

Andy LaRocque: Το ξέρω! Είναι πάντα τρελό όταν παίζουμε εκεί και θα θέλαμε να παίξουμε εκεί. Γνωρίζω λοιπόν, είστε πολύ τρελοί.

 

 

Rock Overdose: Έχετε ένα νέο DVD, το "Songs of the Dead Live". Ποιές είναι οι αναμνήσεις σας από τις συναυλίες και τι να περιμένουμε να δούμε σε αυτό το νέο DVD;

 

Andy LaRocque: Τις μαγνητοσκοπήσαμε - αυτό ήταν το 2016 - κατά τη διάρκεια της “Abigail” περιοδείας που κάναμε τότε στις ΗΠΑ. Αποφασίσαμε, ή καλύτερα η δισκογραφική εταιρεία αποφάσισε, να κινηματογραφήσουμε  δύο εμφανίσεις , μία στη Φιλαδέλφεια και μια δεύτερη στο Ντιτρόιτ, στην πραγματικότητα. Ξέρεις, για να έχουμε κάποια εναλλακτικά πλάνα, στη περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Στη συνέχεια, επειδή μείναμε πραγματικά ικανοποιημένοι με το μέγεθος της σκηνής και όλα αυτά σε αυτά τα δύο μέρη, αποφασίσαμε επίσης να καταγράψουμε την εμφάνιση από το Graspop το 2016 για να μπορεί κάποιος να μας δει σε μια μεγαλύτερη σκηνή όπου όλα είναι δυνατά και μπορείτε να δείτε από κάποια απόσταση το φωτισμό και όλα, από μια εντελώς διαφορετική οπτική από ό,τι σε ένα μικρότερο θέατρο ή club, σε εσωτερικούς χώρους.

 

Έτσι, θα είναι σχεδόν το ίδιο set list. Είναι σχεδόν πανομοιότυπα εκτός από τη σειρά των τραγουδιών που διαφέρει σε ένα τραγούδι. Απόλυτα διαφορετικές ατμόσφαιρες, δεδομένου ότι το Graspop είναι ένα υπαίθριο φεστιβάλ και η εμφάνιση στη Φιλαδέλφεια είναι σε ένα κλειστό θέατρο ή ένα μεγάλο κλαμπ θα μπορούσες να το πεις. Είναι επίσης διαφορετικό σε πολλά πράγματα που συμβαίνουν. Εάν συγκρίνετε αυτές τις δύο συναυλίες, αυτή στη Φιλαδέλφεια είναι πραγματικά έντονη. Υπάρχουν σύντομα κλιπ και κοντινά πλάνα και όλοι στο συγκρότημα κινούνται πολύ γρήγορα.

 

Το Graspop είναι σαν μια ‘μεγαλύτερη προοπτική’. Μας βλέπετε σε μια μεγαλύτερη σκηνή. Είναι μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι και οι δύο εμφανίσεις είναι πραγματικά φοβερές και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για το πώς τα πάντα εξελίχθηκαν. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να το βγάλουμε προς τα έξω, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι οπαδοί θα το αγαπήσουν. Ελπίζω πραγματικά γι 'αυτό γιατί έχουμε κάνει πολλή δουλειά.

 

 

Rock Overdose: Φυσικά! Πότε είναι η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας;

 

Andy LaRocque: Στις 25 Ιανουαρίου. Θα είναι ένα ολόκληρο πακέτο, με DVD, Blu-Ray, CD, βινύλιο και όλα.

 

 

Rock Overdose: Είναι υπέροχο! Το έχω ήδη παρακολουθήσει. Ήσουν και στους Death πριν πολύ καιρό ...

 

Andy LaRocque: Ναι, πίσω στο '93! Οι άνθρωποι συχνά το παρερμηνεύουν γιατί εγώ έκανα μερικά σόλο μαζί τους και με ρώτησαν αν ήθελα να ενταχθώ στη μπάντα, αλλά ήμουν πολύ απασχολημένος με τα πάντα εκείνη την εποχή, γι 'αυτό έπρεπε να το παραβλέψω. Ξέρετε, με ρώτησαν αν ήθελα να έρθω στην περιοδεία τους και είπα: "Όχι. Σε αυτό το σημείο, δεν θέλω να το κάνω" γιατί είχα παιδιά και ήμουν κουρασμένος από όλα αυτά. Και είχα και το δικό μου project τότε που αργότερα ονομάστηκε Illwill, με τον Snowy Shaw και τον Sharlee D'Angelo από τους Arch Enemy. Έτσι ήμουν απασχολημένος εκείνη την εποχή. Νομίζω ότι όλα πήγαν πραγματικά καλά και ήταν σίγουρα μια εμπειρία το να παίξω με τον Chuck [Schuldiner].

 

 

Rock Overdose: Ήταν υποθέτω, μια μεγάλη εμπειρία το να δουλέψεις με τον Chuck ...

 

Andy LaRocque: Ναι, σίγουρα! Ήταν φοβερό. Όλοι όσοι συνάντησα εκεί ήταν πολύ ωραίοι και διατηρήσαμε επαφή για πολύ καιρό μέχρις ότου πέθανε. Ήταν πολύ λυπηρό. Ήταν ένας σπουδαίος τύπος ...

 

 

Rock Overdose: Γνωρίζεις κάποια ελληνική metal μπάντα;

 

Andy LaRocque: Δεν είμαι πολύ ενήμερος, ξέρεις. Ο μόνος τύπος που γνωρίζω πραγματικά είναι ο Gus G.

 

 

Rock Overdose: Έχουμε επίσης τους Rotting Christ, Septicflesh ...

 

Andy LaRocque: Ναι! Σωστά! Δεν ήξερα ότι αυτοί οι τύποι ήταν από την Ελλάδα!

 

 

Rock Overdose: Δεν χρειάζεται να ξέρεις από πού είναι κάθε μπάντα ...

 

Andy LaRocque: Δεν ήξερα. Φυσικά, έχω ακούσει για αυτούς τους τύπους! Έχω ακούσει μερικά τραγούδια αλλά ποτέ δεν κατάλαβα ότι ήταν από την Ελλάδα.

 

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να αποκαλύψεις μέσα από αυτή τη συνέντευξη;

 

Andy LaRocque: Λοιπόν, τίποτα που δεν έχει λεχθεί ήδη ... Εργαζόμαστε για τη σύνθεση τραγουδιών αυτή τη στιγμή. Θα κάνουμε εμφανίσεις σε φεστιβάλ στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα γουστάρουν πραγματικά το επόμενο άλμπουμ γιατί σίγουρα θα είναι ένα κλασικό King Diamond άλμπουμ!

 

 

Rock Overdose: Ανυπομονούμε για αυτό!

 

Andy LaRocque: Αυτά είναι όλα που μπορώ να σκεφτώ τώρα! Θα ήθελα πολύ σύντομα να σας δω στην Ελλάδα.

 

 

Rock Overdose: Ελπίζουμε πραγματικά! Αν όχι φέτος, ίσως το επόμενο έτος θα πρέπει να έρθετε!

 

Andy LaRocque: Ναι, δεν ξέρεις ποτέ. Ελπίζω ότι θα είναι σύντομα!

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για αυτή τη συνέντευξη και ελπίζω να σας δω σύντομα εδώ στην Ελλάδα.

 

Andy LaRocque: Σας ευχαριστώ πολύ! Αντίο!

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

 

Απομαγνητοφώνηση-Μετάφραση: Στέργιος Γκουτσίδης

 

 

Comments