Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

20 χρόνια – “Γιορτές της Γης” στη Βλάστη Πτολεμαΐδας, από 6 – 10 Ιουλίου

6 July, 2022 @ 8:00 am - 10 July, 2022 @ 5:00 pm

10€ – 30€

 

 

Οι Γιορτές της Γης είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια. Διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορτές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες. Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου καθιερώθηκε. Έτσι κάθε χρόνο στις αρχές του Ιούλη οι δραστηριότητες του φεστιβάλ εξελίσσονται στους δρόμους της Βλάστης έλκοντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων.

 

 

Όπως κάθε χρόνο το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολοβαλκανικό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.
6-10 Ιουλίου σκάει μύτη για να γιορτάσει τα 20 του χρόνια και δεν αστειεύεται...

 

Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα. Και αυτό γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικες συναντήσεις των μουσικών του κόσμου. Γιατί κόντρα στη λογική της αποξενωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης. Γιατί έρχονται και μας κλέβουν από τις μουντές πολυκατοικίες και τα εμπορικά κέντρα της καθημερινότητας μας και μας ταξιδεύουν στα 1240+ μέτρα, στα πανέμορφα οροπέδια του Σινιάτσικου.
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα και πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες ιστορίες εκτός προγράμματος...

 

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα των μουσικών μας συναντήσεων περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Ιουλίου
Λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με τους Banda Entopica, χωρίς είσοδο.

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 Ιουλίου
Kούπες
Μπάντα της Φλώρινας
Βουκολική Διαταραχή
Χειμερινοί Κολυμβητές

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Ιουλίου
Βabo Koro
Baildsa
Social Waste

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιουλίου
Απογευματινή ΠΑΤΙΝΑΔΑ από το βουνό με τoυς Sourloulou

Ψύλλοι στ΄άχυρα
Νaxatras
M. Markovic(SRB).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Ιουλίου
Μεσημεριανό γλέντι στο λόφο του Αη-λια.

Argon
Φωτεινή Βελεσιώτου

Σιγά σιγά θα ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριότητων όπως Θέατρο δρόμου, παιδότοπος, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές, αθλοπαιδιες, πεζοπορίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ. και, όπως πάντα, το πρόγραμμα στο ελεύθερο κάμπινγκ στον πανέμορφο λόφο του Αη Λία είναι κάτι που δεν ανακοινώνεται αλλά προκύπτει...
Μια προσπάθεια που βασίζεται στη συμμετοχή!

 

 

Οι Γιορτές της Γης προσπαθούν, από το 2001 που ξεκίνησαν, να αποτελούν ένα εναλλακτικό οικολογικό φεστιβάλ που αγκαλιάζει την φύση, καλεί τον κόσμο να δραπετεύσει στην ύπαιθρο, προωθεί την αλληλεγγύη και υπερασπίζεται την διαφορετικότητα, μακριά από το κυνήγι του κέρδους και της εμπορευματοποίησης των πάντων. Η προσπάθεια αυτή, στους πενιχρούς καιρούς που ζούμε και με την ανεξαρτησία που θέλουμε να διατηρούμε, δεν ήταν πάντα εύκολη οικονομικά. Όμως όσο και αν πιεστήκαμε, δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι αξίζει να κάνεις ένα φεστιβάλ με τέτοιο περιεχόμενο αν μπορεί να είναι οικονομικά προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και φίλες. Έτσι και φέτος, διατηρώντας και αναπτύσσοντας το χαρακτήρα τους, προσπαθήσαμε οι τιμές του εισιτηρίου αλλά και των μπαρ - κυλικείων, μαζί με την ελεύθερη κατασκήνωση και την πλειάδα παράλληλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, να μην αποκλείουν κάποια ή κάποιον από τη γιορτή μας. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι ρισκάρουμε, μιας και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε με δεδομένο το budget που αξίζει στο φεστιβάλ που θέλουμε. Ελπίζουμε λοιπόν στη συμμετοχή, ότι όλες οι φίλες και οι φίλοι των γιορτών αλλά και όλοι όσοι θα το τολμήσουν για πρώτη φορά, θα αγκαλιάσουν ξανά το φεστιβάλ ώστε να γίνεται για πολλά ακόμα χρόνια!

 

 

 

Comments