Loading Events

« All Events

FOR DAVID: Aherusia, Passengers In Panic, Ninkasi, Alchemists Live @ Temple, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, Αθήνα

February 25 @ 8:00 am - February 26 @ 11:30 pm


TEMPLE
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/02/2024
ΠΟΡΤΕΣ: 19:00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : https://cometogether.live/event/817

 

 

 

Ένα live για καλό σκοπό

Την Κυριακή 25/02/2024 τέσσερις μπάντες ενώνουν τις μελωδίες τους στο μοναδικό χώρο του TEMPLE και μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει η λέξη αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Πρόκειται για μια συναυλία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπου τα έξοδα θα δοθούν για τη χειρουργική επέμβαση του καλού μας φίλου David Prudent, ο οποίος χρόνια ολόκληρα στηρίζει την εγχώρια σκηνή με υπομονή και πολλή αγάπη. Σε αυτές τις στιγμές οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι, γιατί αν είμαστε, αυτή η σκηνή είναι καλύτερη.

Λίγα λόγια για τις μπάντες που θα συμμετέχουν…

 


Οι Alchemists, μια σχετικά νεοσύστατη alternative metal μπάντα, επιστρέφουν, για το 2ο τους live με την νέα τους τραγουδίστρια, παρουσιάζοντας μας κομμάτια τα οποία θα αποτελέσουν μέρος του δίσκου-ντεμπούτου που μας ετοιμάζουν!
Facebook page
https://www.facebook.com/Official.Alchemists?locale=el_GR

 


Οι Ninkasi, ένα fusion μεταξύ grunge και punk rock, το οποίο βαφτίζουν grunge n’ roll
είναι αυτό που συναντάμε στον ήχο των Ninkasi.
Nirvana, Distillers, Pearl Jam, Soundgarden, Foo Fighters, Iggy και Ramones
είναι μερικές από τις βασικές επιρροές της μπάντας.
Μετά από το EP “ 30Something ”, μας παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Feedback studios .
Τη μίξη ανέλαβε ο Dime St, ενώ το mastering υπογράφει ο Χάρης Ζουρελίδης.
Την εικονογράφηση και την γραφιστική επιμέλεια του άλμπουμ
επιμελήθηκε η Ματίνα Χατζή.
Facebook Page: https://www.facebook.com/1Ninkasi?locale=el_GR

 


Οι Passengers In Panic είναι ένα συγκρότημα με έδρα την Αθήνα, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Τα ιδρυτικά της μέλη δεν είναι άλλοι από τον μπασίστα Λευτέρη Χρήστου, γνωστό για την ενεργό συμμετοχή του σε ελληνικά συγκροτήματα, όπως οι Inactive Messiah και οι Womb of Maggots. Η κιθαρίστρια Λέλα Αργύρη από τους Rocket Queens, η τραγουδίστρια Ιωάννα Γαλάνη και ο ντράμερ Φοίβος Ανδριοπουλος ροστέθηκαν για να συνοδεύσουν αυτό το ταξίδι.
Οι διάφορες επιρροές συνθέτουν έναν μοναδικό ήχο με προοδευτικά και κυρίως ελληνικά, αλλά και γενικότερα παραδοσιακά στοιχεία. Η μακεδονική γκάιντα, το καβάλ, το λαούτο, το βιολί και φυσικά το νταούλι δημιουργούν ακριβώς αυτή τη λαϊκή ατμόσφαιρα που συνδέει όλα τα κομμάτια μεταξύ τους. Από την πρώτη ακρόαση των τραγουδιών γίνεται αντιληπτό ότι πηγή έμπνευσης του συγκροτήματος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και η κατάσταση που βιώνει καθημερινά, όπως οι τοξικές σχέσεις και οι άνθρωποι, η βία, η αδικία και οι αγώνες των μαθητών για τα δικαιώματά τους και πολλά άλλα, τα οποία ανακαλύπτει κανείς ακούγοντας το άλμπουμ. Στιχουργικά, το λογοτεχνικό κίνητρο ήταν το βιβλίο του Tim Burton "The Melancholy Death Of Oyster Boy" και μια σημαντική επιρροή, καθώς το περιεχόμενο των στίχων αφορά το τραύμα που προκαλεί η επιβολή της εξουσίας στους ανθρώπους, η βία, η περιθωριοποίηση του θύματος στη σημερινή εποχή.
Facebook page
https://www.facebook.com/passengersinpanic?locale=el_GR

 


Aherusia
Οι Aherusia αποτελούν αναμφίβολα την αντιπροσωπευτικότερη folk metal μπάντα της ελληνικής Σκηνής, με έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει την λαϊκή ελληνική μουσική και το προ-γρηγοριανό ευρωπαϊκό folk, με το post-black metal, και το epic. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα: “Whispers Of Moon EP” (1999), “And The Tides Shall Reveal The Traces” (2009), “As I Cross The Seas Of My Soul” (2013), δουλειές στις οποίες δεν δίστασαν να αγγίξουν όλα τα μουσικά είδη που προαναφέρθηκαν, προχώρησαν στο “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” (2017), και στο “Noctos~An Answer(?)” (2020), εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στους μουσικούς τους πειραματισμούς.
Επόμενος σταθμός το "Bacchus~Epiphanies Of The Crazy God" που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 όπου οι Aherusia συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι, αναζητώντας τις αλήθειες που κρύβουν τα μυστήρια της έκστασης.
Το "Bacchus ~Epiphanies Of The Crazy God" είναι ένα ταξιδιάρικο, θλιμμένο, ευλαβικό, άφοβο και επαναστατικό έργο. Πιστοί στις folk metal/post black αναζητήσεις τους δημιουργούν μια νέα αφήγηση που το μήνυμά της απευθύνεται στο σήμερα.
Ο Βάκχος/Ζαγρέας/Διόνυσος, μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι των συμβολισμών που διέπουν τους μύθους του, είναι ένας θεός που δεν φοβάται να ακολουθήσει τον θνητό δρόμο, είναι ένας θεός διωκόμενος από παντού: από κάθε εξουσία, από κάθε έναν φοβισμένο τυραννίσκο. Είναι ένας θεός που εξυψώνει την ανθρώπινη φύση, θεωρώντας δεδομένη την ισότητα στα φύλα (όσα και αν τελικά προκύπτουν να είναι αυτά βάση αυτοπροσδιορισμού). Για τον τρελό αυτόν θεό, είναι αδιανόητο να στερούνται οι άνθρωποι, το φαγητό, την μόρφωση και την χαρά. Είναι δοσμένα σε αφθονία για όλους, αν οι αντιθέσεις και τα εμπόδια, που ο φόβος μας δημιούργησε, παραμεριστούν. Το μήνυμά του, είναι ένα μήνυμα που σπάει τον κύκλο της βίας. Η μέθεξη μαζί του είναι οργιαστική και βροντερή όπως και αυτή καθ' αυτή η αφτιασίδωτη αλήθεια. Η έκσταση που προσφέρει είναι παροξυστική γιατί πολύ απλά υπερβαίνει τα τεχνητά όρια των θεσφάτων αυτής της σημερινής σύγχρονης "καθωσπρέπει" κοινωνίας και πολιτείας. Είναι τρελός γιατί ακόμα και στην άκρατη επαναστατικότητά του ζητά και επιδιώκει την σύνθεση, την σύγκληση, την συγχώρεση. Τι πιο επίκαιρο από ένα τέτοιο μήνυμα στο σήμερα; Τι πιο αναγκαίο;
Ο δίσκος αυτός απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο που ξεκινά την επανάσταση στα μικρά πράγματα και τηρεί αυτή την πορεία δίχως να υπολογίζει το συμφέρον ή το κόστος. Αυτός ο δίσκος μιλά για τον ήρωα που πλέον έχουμε τόσο ανάγκη στο σήμερα. Τον ήρωα που είναι τόσο μόνος από τις επιλογές του, τον ήρωα που μπορούμε να σφυρηλατήσουμε ο καθένας μέσα μας, για να αλλάξει επιτέλους κάποτε κάτι.
Όπως και το “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” ανέβηκε και ως θεατρική παράσταση για τρεις σεζόν από το 2017 εώς το 2019, με τίτλο “Προμηθέας: Εφτά Αρχές στο να είναι Κανείς Ανίκητος”, έτσι κ το "Bacchus~Epiphanies Of The Crazy God", θα ανέβει ως θεατρική παράσταση, με τίτλο “Τῷ σαλῷ θεῷ”.
Facebook page
https://www.facebook.com/aherusia?locale=el_GR

 


ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ:
Την τρομερή ενέργεια των Alchemists πάνω στη σκηνή που ξεκάθαρα ξεσηκώνουν τα πλήθη!
Τους Ninkasi, που δε χορταίνεις να τους βλέπεις ξανά και ξανά διότι το grudge στοιχείο τους συναρπάζει!
Τους passengers in panic, ακόμα μία φορά, να μας προσφέρουν υπέροχες folk μελωδίες που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε!
Υπέροχες dark συνθέσεις από τους aherusia, τις οποίες σίγουρα θα σκεφτόμαστε για μέρες!
Η συναυλία πραγματοποιείται για να στηρίξουμε το φίλο μας David, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Όλα τα έσοδα θα πάνε για αυτό το σκοπό.
ΠΟΡΤΕΣ: 19:00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : https://cometogether.live/event/817

Comments

Details

Start:
February 25 @ 8:00 am
End:
February 26 @ 11:30 pm
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1341413009764160

Venue

Temple
Ιακχού 17
Αθήνα, Αττική Greece
+ Google Map