Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SODOM w/ Bio-Cancer, Rapture & Amken live @ An Club, Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου

4 February, 2017 @ 8:30 pm - 11:55 pm

18‎€ – 23‎€

 

GCA Concerts proudly presents:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

AnClub (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

 

Sodom(GER)

+ opening acts: Bio-Cancer, Rapture, Amken

 

 

“German thrash metal attack”

 

 

Sodom Είναι άραγε μια μπάντα που χρειάζεται συστάσεις; Το σίγουρο είναι πως για τους λάτρεις και μη του thrash ήχου, οι Sodom αποτελούν ένα από τα “Big Four” σχήματα του Γερμανικού thrash παρέα με τους Kreator, Destruction & Tankard.

 

Η μπάντα δημιουργήθηκε από τους TomAngelripperSuch και FrankAggressorTerstegen εν έτη 1981 στην πολη Gelsenkirchen της Δυτικής Γερμανίας με την μπάντα να είναι επηρεασμένη στο ξεκίνημα της από σχήματα όπως οι Motörhead, οι Tank, οι Raven και οι Venom.

 

Πολύ σύντομα βρήκαν τον drummer BloodyMonster(aka RainerFocke) ο οποίος πολύ γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον ChrisWitchhunter (σ.σ.: ChristianDudek; απεβίωσε στις 05-08-2008 από νεφρική ανεπάρκεια), με τον οποίο κυκλοφόρησαν αρχικά δυο demos, τα WitchingMetal & VictimsofDeath, το 1982 και το 1984 αντίστοιχα, προτού το σχήμα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την SPVGmbH.

 

Όταν αυτό επετεύχθη η μπάντα κυκλοφόρησε το IntheSignofEvilμε τον FrankAggressorTerstegen να έχει αποχωρήσει και να έχει αντικασταθεί από τον JosefDominik ή GraveViolator αν προτιμάτε, τον οποίο συνέστησε ο MillePetrozza των Kreator στο σχήμα, ο οποίος επίσης δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στην μπάντα.  Ενώ υπήρχε υλικό διαθέσιμο αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων με την εταιρία, το IntheSignofEvilαντί για full length άλμπουμ κυκλοφόρησε ως 12’’ EP.

 

O GraveViolator αποτελεί παρελθόν, ο MichaelDestructorWulf έρχεται, για να φύγει και αυτός με την σειρά του λίγο μετά τις ηχογραφήσεις του πρώτου δίσκου, ObsessedbyCruelty, το 1986 για να ενταχθεί στους Kreator, με τους οποίους έπαιξε μόλις μια συναυλία(!). Ο ίδιος σκοτώθηκε το 1993 σε ατύχημα που είχε με την μηχανή του. Το ObsessedbyCruelty επανηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου και πάλι το 1986 με έναν ακόμα κιθαρίστα ο οποίος δεν έμεινε πολύ στο σχήμα, τον UweAhäthoorChristoffers, έπειτα από απαίτηση της δισκογραφικής τους εταιρίας, όπου τελικά κατέληξαν να κυκλοφορήσουν και οι δυο. Η νέα ηχογράφηση (στην οποία υπήρχε επιπλέον η σύνθεση AftertheDeluge) κυκλοφόρησε από την  Steamhammer για την Ευρωπαϊκή έκδοση ενώ για την Αμερικάνικη που κυκλοφόρησε από την MetalBlade, χρησιμοποιήθηκε η έκδοση που είχε αρχικά απορριφθεί.

 

Μετά την κυκλοφορία του “Obsessed by Cruelty”, το σχήμα απέσυρε το “Σατανιστικό” image της και το αντικατέστησε με μια (σε πιο ειρηνική μορφή) πιο “πολεμική” εικόνα, η οποία συναντάτε στις περισσότερες κυκλοφορίες των Sodom. Με νέο κιθαρίστα πλέον τον FrankBlackfire (σ.σ.: FrankGosdzik; νυν Assassin), οι Sodom κυκλοφόρησαν με αυτή τη σύνθεση δυο στούντιο άλμουμ (καθώς και ένα live album, το MortalWayofLive, την πρώτη από διάφορες κυκλοφορίες της μπάντας που είχαν λογοκριμένο εξώφυλλο στην Γερμανία), τα PersecutionMania (το οποίο ήταν το πρώτο άλμπουμ των Sodom με τον μακροχρόνιο παραγωγό της μπάντας HarrisJohns και συνάμα το πρώτο που στο εξώφυλλο της οποίας κάνει την εμφάνιση του η μασκότ της μπάντας, Knarrenheinz) και AgentOrange(στο οποίο εμπεριέχεται και το κλασσικό single Ausgebombt). Το AgentOrangeήταν το άλμπουμ εκείνο που έκανε τους Sodom την πρώτη Γερμανική thrashmetal μπάντα που μπήκε στα Γερμανικά charts, φτάνοντας την θέση #36.

 

Ο FrankBlackfire αποχωρεί το 1989 και όπως ο προκάτοχος του, Destructor, εντάσσεται στους Kreator, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην κιθαρίστα των Assassin, Michael "Micha" Hoffmann, ο οποίος παρέμεινε στο σχήμα για μερικους μήνες μέχρι να αντικατασταθεί εν συνεχεία διαδοχικά από τους Andy Brings (1991-1995) & Dirk “Strahli” Strahlmeier (1996).   

 

1992 και ο Tom απολύει τον ChrisWitchhunter, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού. Αντικαταστάτης του ήταν ο AtomicSteif (σ.σ.: GuidoRichter), ο οποίος παρέμεινε στην μπάντα μέχρι το 1996.

 

Από το 1997 έως το 2010, οι Sodom αποκτούν το πιο μακροχρόνιο line up της καριέρας τους, με τους TomAngelripper, KonradBobbySchottkowski και Bernd “Bernemann” Kost. Το 2001 ο Tom, ο οποίος στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησε και κάποια solo albums ως OnkelTomAngelripper, βραβεύθηκε για την πώληση πάνω από 1.000.000 αντιτύπων κυκλοφοριών των Sodom με ένα διπλά πλατινένιο δίσκο τιμής ένεκεν.

 

Το 2007 ο TomAngelripper προσκάλεσε τα μέλη της σύνθεσης του IntheSignofEvil”, ChrisWitchhunter” & “GraveViolator”, για να ηχογραφήσουν το αρχικό EP και άλλα κομμάτια από εκείνη την περίοδο ώστε να το κυκλοφορήσουν σαν ένα full length δίσκο όπως αρχικά ήθελαν, το οποίο πράγματι έγινε υπό τον τίτλο TheFinalSignofEvil.

 

Στις 14 Αυγούστου 2009, οι Sodom εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία στο Bloodstock Open Air ενώ τον Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το “In War and Pieces”, το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας με τον KonradBobbySchottkowski, ο οποίος να αποχωρεί λίγο αργότερα, για να αντικατασταθεί από τον Markus “Makka” Freiwald (ex-Despair).

 

Το 2011 οι Sodom συνεργάστηκαν με τον Γερμανό τραγουδιστή των hits, RobertoBlanco, για την πραγματοποίηση μιας διαφήμισης σχετικά με την νόσο του Alzheimer. Ο ίδιος βρέθηκε μαζί τους επί σκηνής αρκετές φορές, όπως έγινε και στο  Wacken της ιδίας χρονιάς, με την μπάντα να πραγματοποιεί μια metal επανεκτέλεση του κλασσικού του κομματιού, EinbisschenSpaß musssein.

 

22 Δεκεμβρίου 2012 η κυκλοφορία του BigTeutonic 4” split, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Sodom, Kreator, Destruction& Tankard, το οποίο μπορούσε κανείς να το πάρει με το τεύχος #82 του Γερμανικού περιοδικού Legacy! Στις 29 Απριλίου 2013, κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Epitome of Torture”, ο δέκατος τέταρτος στούντιο δίσκος του συγκροτήματος ανεβαίνοντας στο #32 των Γερμανικών charts, την υψηλότερη θέση από οποιονδήποτε άλλο δίσκο τους!

 

Στις 26 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οι Sodom κυκλοφορούν το “Decision Day”, έναν από τους καλύτερους δίσκους της μέχρι τώρα πορείας τους, τον οποίο αναμένεται να παρουσιάσουν επί σκηνής στο AnClub.

 

Λίγο πριν στην σκηνή του AnClub, θα βρεθούν μαζί τους οι Bio-Cancer, οι Rapture και οι Amken.

 

Οι Bio-Cancer δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2010. Το πρώτο τους άλμπουμ ονόματι EarPiercingThrashκυκλοφόρησε δυο χρόνια αργότερα, το οποίο έλαβε πολύ καλή φήμη στην underground σκηνή και συμπεριλήφθηκε σε πολλά περιοδικά, webzine ανά τον κόσμο ενώ ψηφίστηκε και σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς εκείνης. Με εμφανίσεις στους στον Ελλαδικό χώρο στο πλάι σχημάτων όπως

Sodom, Onslaught, RottingChrist, Xentrix, Artillery ανάμεσα σε άλλους κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το 2014 τον δεύτερο δίσκο της μέχρι τώρα πορεία τους, το TormentingtheInnocent, από την Βρετανική CandlelightRecords. Εν συνεχεία η μπάντα έλαβε μέρος και στην “Frontschwein 2016 Tour” στο πλευρό των Marduk, Immolation, Origin ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν εμφανιστεί και ως opening act σε σχήματα όπως Skeletonwitch, SkullFist, FlotsamAndJetsam & Batushka.

 

Οι Rapture είναι μια old-school death/thrash μπάντα και δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2013. Το lineup σταθεροποιήθηκε το 2014 και το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, CrimesAgainstHumanity, από τη Γερμανική WitchesBrew. Το 2016, κυκλοφόρησαν την τελευταία τους δουλειά, το EP TotalMadnessReigns. Για την προώθηση του CrimesAgainstHumanity και του TotalMadnessReigns πραγματοποίησαν πολλά live σε όλη την Ελλάδα, παίζοντας σε φεστιβάλ (MetalfromHellas, DayofScattering) και ως support σε σημαντικά ονόματα του underground metal (Vektor, InfernalCurse).

 

Έχοντας περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα “zombie pets” από την Αθήνα έχουν μοιραστεί τη σκηνή μεταξύ άλλων με μπάντες όπως οι SixFeetUnder, Nervosa, Skeletowitch, SkullFist, Desert και WintersVerge στο σύντομο χρονικό της ύπαρξής τους. Το 2014 έκαναν το ντεμπούτο τους με το EP, AdrenalineShot, ενώ αυτό το διάστημα κυκλοφορεί ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο TheaterOfTheAbsurd. Μεγαλύτερη συμμετοχή των Amken σε φεστιβάλ αποτέλεσε το Schoolwave 2015 με headliners τους “δικούς μας” PlanetOfZeus μπροστά σε πλήθος 1000+ ατόμων.

 

Είσοδος:18€ (τα πρώτα 200), 20€ (Υπόλοιπα), 23€ (Ταμείο)

Ώρα Έναρξης:20:30 (Οι πόρτες ανοίγουν 20:00)

Προπώληση εισιτηρίων:Eat Metal (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια), Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια)

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/327163290983906

 

 

 


 

Comments

Details

Date:
4 February, 2017
Time:
8:30 pm - 11:55 pm
Cost:
18‎€ – 23‎€
Event Category:

Venue

An Club
Αθήνα, Greece + Google Map