CHRONOMANCY στο Rock Overdose:” Ο Ιπποτισμός είναι κάτι που μας εμπνέει”

Μια μέρα μετά την συναυλία των Chronomancy στο Valhalla της Κομοτηνής, τα τέσσερα ιδρυτικά της μπάντας -Τυρταίος Καμαρίνος (κιθάρα), Γιάννης Κομπατσιάρης (φωνητικά), Γιάγκος Σουρμπής (ρυθμική κιθάρα) και Μαρία Συπουλά (πλήκτρα)), μίλησαν στο Rock Overdose και στον Φάνη Βιλαέτη για την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Age Of Chivalry”, για την συναυλία που προαναφέρθηκε, αλλά και για την επικείμενη συναυλία τους στην Αθήνα το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Crow club μαζί με τους Blind Justice.

 

 

 

Rock Overdose: Παιδιά καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose, Πως είστε;

 

Τυρταίος: Καλησπέρα, καλά μια χαρά.

 

 

Rock Overdose: Ας μιλήσουμε καταρχάς για την 2η δισκογραφική δουλειά σας. Ο τίτλος αυτής "Age Of Chivalry". Μιλήστε μας λίγο για αυτό το δίσκο.

 

Γιάννης: Ο δίσκος αυτός έχει ως θεματολογία τον Ιπποτισμό. Ο Ιπποτισμός είναι κάτι που μας εμπνέει. Για μας είναι μια ρομαντική θέα που υπάρχει για τον Ιπποτισμό στην σύγχρονη εποχή και είχε καταφέρει να βγάλει την Ευρώπη από μία βαρβαρότητα, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να κάνει τους ανθρώπους πιο ανθρώπους.

 

 

Rock Overdose: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του “Age Of Chivalry”;

 

Γιάγκος: Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Mix Studios στη Θεσσαλονίκη. Επιμελήθηκε Mix,Mastering και ηχογραφήσεις ο Γιώργος Πρίγκος. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πάρα πολλά, όλα πήγαν άψογα και συνεργαστήκαμε εξαιρετικά.

 

 

Rock Overdose: Ποιός επιμελήθηκε το εξώφυλλο του δίσκου σας;

 

Τυρταίος: Το εξώφυλλο το επιμελήθηκα εγώ, με βασικές πληροφορίες από τον Γιάννη τον τραγουδιστή μας, ο οποίος μου εξήγησε πως ακριβώς το θέλει και το έκανα, εφόσον είναι και αυτός που αναλαμβάνει το οπτικό κομμάτι του Concept της μπάντας.

 

     

 

Rock Overdose: Καβαλάρηδες, σπαθιά και ιππότες. Πως και σας ήρθε να βάλετε μια τέτοια θεματολογία στίχων στον δίσκο σας;

 

Γιάννης: Κοίταξε, το πολεμικό ιδεώδες είναι κάτι που εμπνέει πολύ κόσμο και αυτό έχει να κάνει με την ψυχή τους. Υπάρχει κόσμος που τους εμπνέει αυτό και άλλους που τους συγκινούν άλλα πράγματα, το Library of Oak ας πούμε δεν είναι πολεμικό, έχει να κάνει με μία κατηγορία ανθρώπων η οποία και μας ενδιαφέρει διότι ανήκουμε σε αυτήν.

 

 

Rock Overdose: Πόσο καιρό κράτησε η σύνθεση των κομματιών του νέου σας Ep;

 

Τυρταίος: Μας πήρε ενάμιση χρόνο για να σκεφτούμε τι θα γράψουμε.

 

     

 

Rock Overdose: Με βάση το “Age Of Chivalry” και το “Here And Now”, πως σας ήρθε η ανατροπή της μουσικής σας από πιο Power Metal σε πιο Epic Metal;

 

Γιάννης: Θεωρώ πως το “Here And Now” δεν είχε μόνο Power Metal ήχους. Σε κάποια τραγούδια υπήρχαν και πιο Thrash συστατικά. Στο Ep ήθελα εγώ όπως και όλη η μπάντα να κυμανθούμε σε μία πιο επική ατμόσφαιρα.

 

 

Rock Overdose: Τώρα θα έρθω στο live στο οποίο μοιραστήκατε την σκηνή μαζί με τον μεγάλο Ross The Boss (Ex- Manowar). Πείτε μας 2 λόγια για αυτήν την ωραία συναυλία;

 

Μαρία: Όταν ανακοινώθηκε ότι θα παίξουμε με τον Ross The Boss, κάναμε συνεχώς πρόβες και πιστεύω πως στο συγκεκριμένο live αποδώσαμε άψογα, επομένως ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι.

 

 

Rock Overdose: Στις 10 Ιουνίου θα εμφανιστείτε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Crow Club. Πως νιώθετε για αυτό; Πρώτη φορά στην Αθήνα;

 

Γιάγκος: Οι Chronomancy είχαν ξαναπαίξει στην Αθήνα πιο παλιά, πριν μπω στην μπάντα. Προσωπικά ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι, να βγω και εγώ λίγο προς τα έξω και να γουστάρουμε όλοι μαζί με την μπάντα και τον κόσμο.

 

 

Rock Overdose: Τι μπορεί να περιμένει επί σκηνής ο κόσμος από εσάς από αυτή την επικείμενη συναυλία σας στην Αθήνα;

 

Γιάγκος: Σπαθιά, ασπίδες, ντυσίματα. Όλα αυτά θα είναι στο Stage, θα έρθει και ο Αρθούρος για να σηκώσει το σπαθί και θα είναι ένα πολύ ωραίο show (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Και τώρα θα έρθω στο επόμενο θέμα της συνέντευξης όπου είναι η χθεσινή σας συναυλία. Δύο χρόνια μετά επιστρέψατε στην Κομοτηνή και πιο συγκεκριμένα στο αγαπητό για σας Valhalla. Πως νιώσατε;

 

Τυρταίος: Μας έλλειψε πολύ η Κομοτηνή. Είναι μία πόλη που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Όλα πήγαν άψογα από την υποδοχή του Σάκη στο Valhalla, ήρθε ο κόσμος μας στήριξε και όλα πήγαν άψογα.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν και άλλες live εμφανίσεις ή κάποια περιοδεία για το “Age Of Chivalry”;

 

Μαρία: Προς το παρόν έχουμε την εμφάνιση στο Crow Club της Αθήνας και ελπίζουμε στο μέλλον να προωθήσουμε πιο οργανωμένα το υλικό μας και να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε και καμία περιοδεία στην Ελλάδα και αν τα καταφέρουμε γιατί όχι να μην περιοδεύσουμε και στο εξωτερικό.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Chronomancy;

 

Τυρταίος: Προς το παρόν κάπου στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο ολοκληρωμένο μας full- length album, το οποίο ελπίζουμε να καταφέρουμε στο μέλλον να το προωθήσουμε πιο οργανωμένα μέσω κάποιας περιοδείας όπως είπα προηγουμένως.

 

 

Rock Overdose: Για το τέλος της συνέντευξης ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εσάς.

 

Τυρταίος: Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το Rock Overdose, εσένα και όλο τον κόσμο που μας στηρίζει τόσα χρόνια.

 

Γιάννης: Θα ήθελα και εγώ να προσθέσω κάτι. Όταν πιστεύετε εσείς σε εμάς, πιστεύουμε και εμείς σε εσάς.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Φάνης Βιλαέτης

 

Φωτογραφίες απο live

 

Γιάννης Αντωνίου

 

Comments