COMEBACK KID στο Rock Overdose:’Ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα στις 18 & 19 Ιανουαρίου’.

Οι Comeback Kid είναι μια punk rock μπάντα από το Winnipeg του Καναδά που ιδρύθηκε το 2000. Το όνομά τους προέρχεται από έναν τίτλο εφημερίδας για τον παίκτη του hockey, Mario Lemieux και την επιστροφή του στο Εθνικό Πρωτάθλημα Hockey. Η μπάντα θα επισκεφθεί την Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2018!

 

Το Rock Overdose και η Ελπίδα Βουνζουλάκη είχαν την ευκαιρία πουν πολλά και διάφορα με τον Andrew Neufeld (φωνή-κιθάρα) λίγες μέρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα μας.

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Ας ξεκινήσουμε από τον τελευταίο σας δίσκο με τίτλο “Outsider” ο οποίος κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα και έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές! Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για τα θέματα που σας ενέπνευσαν ώστε να συνθέσετε αυτά τα κομμάτια και γενικότερα οτιδήποτε συνείσφερε ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο δίσκος;

 

Andrew:  Ήτανε πράγματι ένας δίσκος γεμάτος έμπνευση! Και οι 3 μας στη μπάντα δημιουργήσαμε μερικά πολύ διαφορετικά κομμάτια! Θα ξεκινούσαμε τη σύνθεση γράφοντας μερικά πολύ γρήγορα riffs και ως «απάντηση» σε αυτό… όταν θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε παρόμοια πράγματα, αντιθέτως θα προσπαθούσαμε να συνθέσουμε κομμάτια που ήταν εντελώς διαφορετικά σε τέμπο και αίσθηση.

 

Μου αρέσει ένα άλμπουμ που παρουσιάζει μεταβολές στα συναισθήματα. Μου αρέσει να το ακούω να μεταβάλλεται από τα «ψηλά» στα «χαμηλά» και να γίνεται σκληρό αλλά ταυτόχρονα να γίνεται και πιο μελωδικό. Αυτός είναι ο στόχος μας στους δίσκους των Comeback Kid . Να διατηρούμε τον ήχο των  Comeback Kid  και να παραμένουμε στο είδος του punk/ hardcore αλλά να προχωράμε διαρκώς και να δημιουργούμε ένα ταξίδι μέσα από τα άλμπουμ μας.

 

 

Rock Overdose: Αυτό το διάστημα είστε σε περιοδεία και επισκέπτεστε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Θα θέλατε να μοιραστείτε μερικές από τις εμπειρίες που έχετε βιώσει ως τώρα; Τι κάνει αυτή την περιοδεία τόσο σημαντική;

 

Andrew: Είμαστε σε ένα μικρό διάλειμμα λόγω Χριστουγέννων αυτό το διάστημα μεταξύ των προγραμματισμένων εμφανίσεων της περιοδείας.  Η τελευταία περιοδεία στην Ευρώπη αφορούσε περισσότερο τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κλπ. Το νέο έτος θέλαμε να κάνουμε μια περιοδεία που αφορά τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ευρώπης. Ξεκινάμε από την Ελλάδα και καταλήγουμε στην Πορτογαλία. Έτσι, σχεδιάζουμε να έρθουμε στην Ελλάδα από νωρίτερα και να μείνουμε λίγο παραπάνω στην Πορτογαλία ώστε να ταξιδέψουμε λίγο!

 

Highlights της τελευταίας περιοδείας ήταν η sold out συναυλία στο Λονδίνο, το θρυλικό live στο Παρίσι, το «λουτρό» σαμπάνιας στην Πράγα και οι στιγμές που περάσαμε στη Βουδαπέστη!

 

 

Rock Overdose: Αναμένουμε να σας δούμε live τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε τη χώρα μας για κάποια συναυλία. Τι σας έκανε να θέλετε να επισκεφθείτε και πάλι την Ελλάδα;

 

Andrew: Ξέρουμε ότι το κοινό στις συναυλίες μας στην Ελλάδα  τρελαίνεται κυριολεκτικά! Έχουμε περάσει κάποιο διάστημα εκεί τόσο εντός και εκτός περιοδείας (στην πραγματικότητα, μου έκλεψαν το iPhone ενώ έτρωγα πρωινό  κάπου έξω ) έτσι, θα προσέχω τα πράγματά μου αυτή τη φορά! Γνωρίζουμε ότι το κοινό της Αθήνας είναι φανταστικό και η συναυλία μας θα είναι επίσης!

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη δημιουργικότητα και την έμπνευση; Πιστεύετε ότι είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι ή κάτι το οποίο καλλιεργείς στην πορεία της ζωής σου, και γιατί;

 

Andrew: Ξέρουμε ότι γεννηθήκαμε για να παίζουμε μουσική, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Προσωπικά, όλη μου η οικογένεια ασχολείται με τη μουσική και παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, έτσι για μένα ήταν μια αδιαμφισβήτητη επιλογή και  το ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ να παίζω μουσική στη ζωή μου! Η δημιουργικότητα έρχεται από παντού! Δεν πιστεύω ότι πηγάζει από μέσα μου αλλά πιστεύω ότι αποκτώ πρόσβαση σε αυτή από κάπου στο συμπάν. Πολλές φορές μπλοκάρω όμως, ας είμαστε ρεαλιστές!

 

 

Rock Overdose: Πώς νιώθετε για την συνεχώς αυξανόμενη fanbase σας και για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν τη ζωή τους με τη μουσική και τους στίχους σας; Ήταν αυτός ο πρωταρχικός σας στόχος ως μπάντα;

 

Andrew: Πάντοτε θέλαμε να μοιραζόμαστε τη μουσική μας με άτομα που θέλουν να την ακούσουν. Δεν θέλουμε να την κρατάμε για τους εαυτούς μας. Δεν θα είχε ενδιαφέρον αν παρέμενε μυστικό για πάντα.

 

 

Rock Overdose: Πιστεύετε ότι η τεχνολογία και τα social media έχουν μεγάλη επιρροή στον κόσμο και επηρεάζουν τη γνώμη που θα σχηματίσουν για κάποια μπάντα; Χρησιμοποιείτε τα social media αρκετά και εσείς ως μπάντα, και γιατί;

 

Andrew: Τα social media είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιούμε για να προωθούμε τη μπάντα μας και τις κυκλοφορίες, τα live μας κλπ. Δεν μπορώ να πω ότι τα λατρεύουμε αλλά πολλές φορές περνάμε αρκετό χρόνο online και νομίζω ότι μπορεί να γίνει λίγο ενοχλητικό μερικές φορές!

 

 

Rock Overdose: Πώς περνάτε το χρόνο σας όταν δεν είστε στο studio ή σε περιοδεία;

 

Andrew: Περνάμε χρόνο με οικογένεια και φίλους, πηγαίνουμε σε άλλα lives ως fans, κάνουμε γυμναστική κλπ. Πραγματικά, βρισκόμαστε σπίτι πολύ αραιά, οπότε για μας το «σπίτι» είναι να περνάμε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

 

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστούμε πολύ για τον πολύτιμό σας χρόνο! Θα θέλατε να αφήσετε κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες fans σας και όλους όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

 

Andrew: Ανυπομονούμε να έρθουμε! Θα είμαστε εκεί από νωρίτερα οπότε ενημερώστε μας για το τι αξίζει να δούμε!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Hope Vnz (Ελπίδα Βουνζουλάκη)

 

 

Comments