DEFISION στο Rock Overdose:’ Το Alexandroupolis Open Air Fest δεν είναι ένα φεστιβάλ “που θα γίνει σήμερα και μετά τέλος!”

Λίγη ώρα πριν το ξεκίνημα του Alexandroupolis Open Air Festival στο Κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης, το Rock Overdose και ο Φάνης Βιλαέτης βρέθηκε μαζί με τα μέλη των Defision, τον Περικλή Επιτρόπου (μπάσο), τον Στράτο Βραχιόλα (κιθάρα),τον Γιώργο Κειβανίδη (φωνή) και τον Γιάννη Καλτσίδη (κιθάρα) και συζήτησαν για το Alexandroupolis Open Air Festival,για τα μελλοντικά τους σχέδια και για το πως δημιουργήθηκε η μπάντα.

 

Πάμε λοιπόν...

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Στράτος: Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση.

 

 

Rock Overdose: Θέλω να μου πείτε πως ξεκίνησαν οι Defision;

 

Περικλής: Οι Defision ξεκίνησαν το χειμώνα του 2013. Όλα τα μέλη της μπάντας προέρχονται απο προηγούμενες μπάντες και έτσι γνωριστήκαμε απ'αυτήν την “προϊστορία” που υπήρχε στην μουσική. Δέσαμε σαν μπάντα και έτσι γίναμε επίσημα ως Defision.

 

Defision μεσα 3

Rock Overdose: Ποιες είναι οι επιρροές με τις οποίες ξεκινήσατε ως Defision;

 

Περικλής: Οι πρώτες επιρροές ήταν προς το Heavy Metal αλλά επειδή ο καθένας μας ακούει τελείως διαφορετική μουσική άρχισε το κάθε μέλος της μπάντας να βάζει τα δικά του ακούσματα και έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που ακούτε στις εμφανίσεις μας και στο “A Thousand Bulets” μας.

 

 

Rock Overdose: Θέλω να μου πείτε 2 λόγια σχετικά με το Φεστιβάλ της Αλεξανδρούπολης μιας και είστε και στην διοργάνωση κιόλας;

 

Στράτος: Στην Αλεξανδρούπολη δυστυχώς τα πράγματα της Metal & Rock μουσικής κάποια στιγμή έμειναν πολύ στάσιμα και μετά από μια συζήτηση που υπήρχε με κάποιες άλλες τοπικές μπάντες αποφασίσαμε πως κάτι πρέπει να γίνει. Έτσι βρήκαμε ένα σημείο για να πραγματοποιήσουμε το Festival,το προσπαθήσαμε πάρα πολύ, το κυνηγήσαμε και καταφέραμε να παρουσιάσουμε το πρώτο Φεστιβάλ της Αλεξανδρούπολης.

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι ο σκοπός του Alexandroupolis Open Air Festival;

 

Στράτος: Ο σκοπός καταρχήν είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι αυτό το φεστιβάλ που πραγματοποιείται σήμερα δεν είναι ένα φεστιβάλ “που θα γίνει σήμερα και μετά τέλος!” αλλά κάτι που θέλουμε να κρατήσει χρόνια. Έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη μια τέτοια Rock διοργάνωση και ελπίζουμε όσο περνάνε τα χρόνια να το φτάσουμε όλο και πιο ψηλά.

Θέλω επίσης να πω ότι άλλος ένας λόγος που διοργανώνεται το Φεστιβάλ αυτό είναι για να πραγματοποιηθούν και φιλανθρωπίες με βάση τα έξοδα που θα υπάρξουν από το Festival.

Defision μεσα 1

 

Rock Overdose: Πριν από μια εβδομάδα εμφανιστήκατε στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού. Πείτε μας δυο λόγια σχετικά με αυτήν την επικείμενη εμφάνιση που πραγματοποιήσατε;

 

Γιώργος: Τυχερό Φεστιβάλ ε; (γέλια) Ήταν τιμή μας που παίξαμε στο Φεστιβάλ Τυχερού με τόσο μεγάλα ονόματα. Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία, μάλιστα βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια το Τυχερό στο θέμα Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε πολύ που μας επιλέξανε για να ανοίξουμε την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

 

 

Rock Overdose: Στην θεματολογία των στίχων του Ep σας με τίτλο “A Thousand Bullets”, έχω παρατηρήσει πως μιλάτε πολύ για παγκόσμια ειρήνη και ότι υπάρχουν αντιπολεμικοί στίχοι. Μιλήστε μας λίγο σχετικά με τους στίχους που γράφετε;

 

Γιάννης: Ναι γενικότερα προσπαθούμε στα κομμάτια μας να μην φλυαρούμε στο θέμα στίχων αλλά να δώσουμε γενικότερα κάτι και να περάσουμε από τον στίχο μας την πραγματικότητα προς τον κόσμο και να τον προβληματίσουμε ακόμη.

Defision μεσα 4

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιος που επιμελείται τους στίχους η τους γράφετε όλοι μαζί;

 

Στράτος: Όλοι δίνουμε ιδέες είτε στο θέμα μουσικής είτε σε στίχους το τελικό φιλτράρισμα περνάει από όλη την μπάντα.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστείτε εκτός Αλεξανδρούπολης η να σας δούμε σε κάποια περιοδεία κάτι;

 

Γιώργος: Έχει ήδη γίνει μια εμφάνιση στο Silver Dollar Bar, από εκεί και πέρα σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση εμείς είμαστε ανοιχτοί.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να βγάλετε στα σκαριά καινούργιο υλικό;

 

Στράτος: Μετά από αυτό το live θέλουμε να καθιερωθούμε στο πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο.

Defision μεσα 5

 

Rock Overdose: Η Προώθηση της δουλειάς μιας μπάντας είναι δύσκολη υπόθεση;

 

Στράτος: Κοίτα είναι δύσκολη υπόθεση γιατί δεν είσαι στις μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) δυστυχώς η προώθηση πραγματοποιείται μόνο μέσω των Social Media,το You Τube,το Facebook και όλα τα άλλα με τα οποία κάπως παρουσιάζουμε το υλικό μας και φυσικά όσο πιο πολλές εμφανίσεις μπορούμε.

 

 

Rock Overdose: Εσείς σαν νέο αίμα στην Metal σκηνή πως βλέπετε σήμερα την κοινωνία της μουσικής;

 

Στράτος: Κοίτα όσο περνάει ο χρόνος παρατηρείς ότι η μουσική αλλάζει. Υπάρχει περισσότερος πειραματισμός άλλους βέβαια τους ξινίζει γιατί έχουν δοθεί σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Για εμάς είναι καλό, πολύ καλό και απλά αφήνουμε ελεύθερο τον εαυτό μας στο θέμα μουσικής και όχι να βάζουμε ταμπέλες.

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Defision;

 

Γιώργος: Προς το παρόν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά και απο κεί και πέρα ότι προκύψει εμείς είμαστε ψυχή και σώμα.

Defision μεσα 2

 

Rock Overdose: Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, ο τελευταίο λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

 

Στράτος: Πρώτα απ'όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Rock Overdose που για ακόμη μια φορά μας κάνει την τιμή να μας καλύψει το live,για την στήριξη, επίσης να χαιρετήσουμε τους φίλους οι οποίοι μας στηρίζουν πάρα πολύ ελπίζουμε να περάσετε καλά στο Alexandroupolis Open Air Festival και πάνω απ'όλα στηρίξτε την Ελληνική σκηνή όσο μπορείτε περισσότερο γιατί και οι μπάντες που σήμερα βρίσκονται πολύ ψηλά και αυτές κάποτε είχαν ξεκινήσει να παίζουν με 15 και 20 άτομα σε μικρά clubs και τώρα φτάσανε εκεί που βρίσκονται.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Φάνης Βιλαέτης

 

 

 

 

 

 

Comments