Diablery interview @ Rockoverdose.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζήση Πετκανά, η black metal μπάντα των Diablery...

-Πες μας για τη μπάντα των Diablery, από πότε υπάρχετε ως συγκρότημα, από ποιά μέλη αποτελείστε, από που είστε και αν έχετε κυκλοφορήσει κάτι επίσημο

-Οι Diablery άρχισαν σαν μία παρε'ί'στικη μπάντα στη Χαλκίδα το 2007. Μετά από ένα χρόνο μετακομίσαμε στην Αθήνα. Καλώς ή κακώς αν θες να κάνεις κάτι σοβαρό σήμερα πρέπει να είσαι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη όσον αφορά την Ελλάδα. Οι Diablery πλέον αποτελούνται από τον Setesh (vocals), Nimerius (guitar), Vaelor (guitar), Aranel (bass), Nazfell (synths), Revan (drums). Έχουμε κυκλοφορήσει το πρώτο μας EP που ονομάζεται "The Catharsis".

-Πώς ακριβώς θα χαρακτήριζες το είδος της μουσικής σας?

-Δε μου αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική αλλά αν κρίνω από την γνώμη των ακροατών μας θα έλεγα symphonic black metal.

-Με ποιά θέματα καταπιάνεστε στιχουργικά, και ποιός είναι ο κυρίως στιχουργός και συνθέτης στη μπάντα?

-Κυρίως με φιλοσοφικά και αποκρυφιστικά θέματα. Έχουν να κάνουν με την πνευματική ανάπτυξη του ατόμου και την κοσμική κατανόηση της φύσης μας. Μουσική και στίχους γράφω εγώ κατά βάση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε συμβάλλουν και οι υπόλοιποι στο να ενορχηστρώσουμε και να τελειοποιήσουμε τα κομμάτια μας.

-Μπορούμε να σας δούμε κάπου live?

-Βέβαια, στις 24 οκτωβρίου στο An Club στην Αθήνα όπου παίζουμε στο Battle Of The Bands.

-Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας, και από που μπορεί να προμηθευτεί τη δουλειά σας?

-Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να μας στείλει ένα μήνυμα στο myspace μας όπου είναι www.diablery.tk όπου έχουμε ανεβάσει και τα κομμάτια του EP μας. Όποιος τώρα θέλει να το αγοράσει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με τον τρόπο που προανέφερα.

-Ποιά η γνώμη σου για την Ελληνική σκηνή, και αν βλέπεις κάποια πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν?

-Σίγουρα, η ελληνική σκηνή έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και γενικότερα έχει εξελιχθεί παρά τις αμέτρητες προσπάθειες της τηλεόρασης και του κράτους όπου προωθεί καθημερινά σκουπίδια, να μην αφήσει την metal να ευδοκιμήσει. Όπως και να χει, η ελληνική σκηνή προσφέρει και έχει να προσφέρει πολλά στη μουσική και να απασχολήσει αρκέτα τη παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες μπάντες με απίστευτες ιδεές και συνθέσεις και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον.

-Θες να μας πεις ποιές είναι οι αγαπημένες σου μπάντες, σε Ελλάδα, αλλά και διεθνώς?

-Θα πω κάποιες που μου ήρθαν πρώτες στο μυαλό. Από μπάντες του εξωτερικού Carach Angren, Dimmu Borgir, Thyrfing, Draugnim, Mirrorthrone, Beherit, Satyricon, Watain, Enslaved, Turisas, Bathory. Από ελληνικές μπάντες Ravencult, Septic Flesh, Decemberance, The Eternal Suffering, Shadowcraft, Deviser, Elysian Fields, Nocternity, Savaoth, Erevos, Rotting Christ, Exhumation, Kawir, Unholy Archangel, Necromantia, Agatus, Dodsferd.

-Ποιά η γνώμη σου για το διαδίκτυο?

-Το διαδίκτυο δίνει την δυνατότητα ακόμη και σε μικρές μπάντες να δημοσιοποιήσουν τις συνθέσεις τους και να τις ακούσουν ολοι. Εχει βοηθήσει πιστεύω πάρα πολλούς και όσον αφορά το promotion αλλά και ανακοινώσεις για συναυλίες κτλ. και το κυριότερο, επιτέλους η παγκόσμια metal κοινότητα "ενσαρκώνεται" και έχει "υλική υπόσταση".

-Πιστεύεις ότι βοηθάει τα συγκροτήματα?

-Το πρώτο πράγμα που θα κάνει σήμερα μια νέα μπάντα θα είναι να δημιουργήσει ένα myspace. Βοηθάει πάρα πολύ τις νεές μπάντες. Αν συγκρίνουμε τα πράγματα με την εποχή του βινυλίου και της κασέτας πλέον όλα είναι πιο εύκολα αλλά άλλη η μαγεία εκείνης της εποχής...

-Κλείνοντας, ήθελες κάτι να προσθέσεις για τους Diablery, και για τους αναγνώστες του site μας?

-Οι Diablery έχουν πολλά να προσφέρουν μουσικά και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή. Ελπίζω όλο και περισσότεροι να εκτιμήσουν τη δουλειά μας και να ξέρετε guys, το metal είστε εσείς, εσείς τόσα χρόνια στηρίζετε αυτή τη μουσική και χάρη σε εσάς έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει! Keep the horns up!

-Να είσαι καλά, εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

-Εγώ σας ευχαριστώ! Να 'στε καλά!

Comments