GABRIELLA METZ στο Rock Overdose: “Το Berklee College of Music ήταν μεγάλο μου όνειρο και στόχος”.

 

Το Rock Overdose είχε τη μεγάλη χαρά να έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα με τη Κύπρια μουσικό-τραγουδίστρια Gabriella Metz, μια πολυτάλαντη κοπέλα με υπέροχη φωνή.

 

Ας δούμε τι μας είπε…

 

 

 

Rock Overdose:  Gabriella σε χαιρετούμε και σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου! Μίλησε μας αρχικά λίγο για σένα και την πορεία σου στη μουσική ως τώρα.

 

Gabriella Metz: Ευχαριστώ για την πρόσκληση σας!
Γεννήθηκα σε μια μουσική οικογένεια άρα κατά κάποιο τρόπο η ενασχόληση μου με την μουσική ήταν αναμενόμενη. Απλώς για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο σίγουρο ήταν πως θα γινόμουν μουσικός, από πριν καλά καλά μάθω τι σημαίνει ‘μουσικός’, έλεγα πως θέλω να γίνω Άννα Βίσση και ποτέ δε σταμάτησα να το λέω. Για την οικογένεια μου και για τους γύρω μου, ήταν κάτι το σίγουρο.

 

Ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας και πιάνου στα 4 μου χρόνια και 5 χρόνια μετά, πήγα στο πρώτο μάθημα φωνητικής. Έπειτα συνέχισα να παίρνω πιο εξελιγμένα μαθήματα μουσικής που με οδήγησαν στις σπουδές μου στο Berklee College of Music της Βοστώνης και τώρα είμαι στο όπως το λέω εγώ, ξεκίνημα της καριέρας μου.

 

 

Rock Overdose:  Το EP “Breaking Infinity” είναι η ντεμπούτο κυκλοφορία σου και έχει περάσει κάποιο διάστημα από τότε ώστε να μπορεί να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Ποια είναι τα τωρινά σου συναισθήματα για αυτή τη δουλειά;

 

Gabriella Metz: Σαν τελειομανής, κοιτάζοντας πίσω, η αλήθεια είναι πως θα άλλαζα αρκετά στοιχεία στο "Breaking Infinity" γιατί όπως και να το θέσουμε, είμαι πιο ώριμη μουσικά τώρα (ναι, έχει περάσει 1.5 χρόνος από τότε, αλλά πολλά αλλάζουν σε ένα τέτοιο διάστημα) και έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπω κάποια πράγματα στη μουσική βιομηχανία του σήμερα.

 

 

Αυτό το θέμα το έχω συζητήσει με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες αλλά στο τέλος πάντα καταλήγω στην ίδια φράση. Όσο τελειομανής και να είμαι, όσο κι αν έχω αλλάξει σ’ αυτό το διάστημα, δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα. Γιατί; Επειδή το Breaking Infinity δημιουργήθηκε μέσω των συναισθημάτων και τη ψυχολογική μου κατάσταση του 2018-2019, και έδειξα τις μουσικές ικανότητες μου που είχα τότε. Όταν λοιπόν κοιτάμε πίσω στο παρελθόν, σίγουρα με περισσότερες γνώσεις κι εμπειρίες, όλοι μπορούμε να πούμε, ναι, δεν θα το έκανα έτσι αλλά μ’ αυτόν τον τρόπο.

 

Αντιθέτως αυτό που πρέπει να κάνουμε μιας και το παρελθόν δεν μπορεί να αλλοιωθεί, είναι να σημειώσουμε αυτά που ίσως να μη θέλουμε να επαναλάβουμε, να πάρουμε το μάθημα μας και να αγαπήσουμε, στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα, τη δουλειά μας. Το "Breaking Infinity" για μένα ήταν πέρα από πρώτος μου δίσκος, μια αξέχαστη εμπειρία που πραγματικά αγαπώ με όλο μου το είναι.

 

 

 

Rock Overdose:  Πως νιώθεις για την ανταπόκριση που έλαβες από media και κοινό; Ήταν αυτή που προσδοκούσες και έλπιζες;

 

Gabriella Metz: Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ μου τόση θετικότητα και τόση αγάπη από τον κόσμο, είτε από τα social media, ή από το κοινό μου. Τα μηνύματα που έλαβα προσωπικά και μη, ήταν άφθονα και τα λόγια που άκουσα με είχαν συγκλονίσει. Ο στόχος μου ήταν ο δίσκος μου να αγαπηθεί από τον κόσμο και να μπορεί ο οποιοσδήποτε να ταυτιστεί μαζί με το κάθε τραγούδι ασχέτως με το λόγο που είχε γραφτεί το καθένα – κι αυτό έγινε! Γι’ αυτό, για πάντα θα είμαι ευγνώμων στο κοινό μου!

 

 

Rock Overdose:  Είσαι μια εξαιρετική τραγουδίστρια με πολύ μεγάλη φωνητική γκάμα. Ωστόσο για την πρώτη σου δουλειά επέλεξες να μας συστηθείς μέσω του pop/rock ballad ήχου. Πως κατέληξες σε αυτή την επιλογή;

 

Gabriella Metz: Το "Breaking Infinity" δεν ήταν προγραμματισμένος δίσκος, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Δεν είχα επιλέξει το στυλ των τραγουδιών από το ξεκίνημα του. Έτσι κι αλλιώς, αν ακούσει κανείς το δίσκο, βλέπει πως το 5ο τραγούδι, το Awake, δεν είναι όπως τα άλλα, αλλά πιο κλασσικό ας το πούμε. Αυτό που έκανα, ήταν το να κάτσω μπροστά απ’ το πιάνο μου και να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Το ότι συστήθηκα μέσω pop/rock ballad ήχου ήταν τυχαίο και θέμα έμπνευσης της δεδομένης στιγμής.

 

 

Rock Overdose:  Ποιες είναι οι αγαπημένες σου φωνές από όλο το φάσμα της μουσικής και με ποιες από αυτές αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι πιο κοντά στο ερμηνευτικό ύφος;

 

Gabriella Metz: Είμαι ένα άτομο το οποίο πραγματικά ακούει και μελετάει αν όχι όλα, τα περισσότερα είδη μουσικής έτσι έχω πάρα πολλές αγαπημένες φωνές. Από Sara Brightman, Μάριο Φραγκούλη, Aretha Franklin, Etta James, Dolores O’Riordan, Amy Lee, Lara Fabian, Celine Dion, Serj Tankian, Frank Sinatra, Άννα Βίσση, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Axl Rose, και πολλούς άλλους. Οι καλλιτέχνες που ίσως να βρίσκομαι πιο κοντά φωνητικά είναι η Lara Fabian, Celine Dion και Amy Lee.

 

 

Rock Overdose:  Βλέπουμε ότι πέρα από τα εξαιρετικά βίντεο για τα δικά σου τραγούδια, κυκλοφορείς ανά διαστήματα και κάποια με διασκευές σε αγαπημένα σου τραγούδια. Με ποιο κριτήριο κάνεις αυτές τις επιλογές και ποιο είναι το κίνητρο σου για αυτό;

 

Gabriella Metz: Είμαι μια από τους καλλιτέχνες που δεν επιλέγουν τις διασκευές τους με κάποιο κριτήριο. Είτε για καλό είτε για κακό, δεν κάνω διασκευές τραγουδιών τα οποία είναι υπέρ δημοφιλή. Αντιθέτως, ηχογραφώ τα κομμάτια τα οποία ακούω προσωπικά, που με εμπνέουν, και που θα ήθελα το κοινό μου να ακούσει και με τη δική μου μουσικότητα ή φωνή.

 

 

Rock Overdose:  Είσαι μια μουσικός εξαιρετικά σπουδαγμένη με δεδομένο και το νεαρό της ηλικίας σου  φτάνοντας μέχρι το ξακουστό Berklee College of Music. Τι σου έχουν προσφέρει αυτές οι σπουδές και πόσο σημαντικές τις θεωρείς για την μέχρι τώρα πορεία σου αλλά και την συνέχεια της διαδρομής σου;

 

Gabriella Metz: Το Berklee College of Music ήταν μεγάλο μου όνειρο και στόχος. Εκεί, μου δόθηκαν σπουδαίες εμπειρίες και οι γνώσεις που έλαβα με έχουν διαμορφώσει στη μουσικό που είμαι σήμερα. Από Performance, Music Business, Music Therapy, σύνθεση, μουσική τεχνολογία και παραγωγή και πολλά άλλα μαθήματα, το πανεπιστήμιο αυτό ήταν κάτι το μοναδικό. Πιστεύω πως στο Berklee σου δίνεται μια από τις καλύτερες μουσικές εκπαιδεύσεις που μπορεί να λάβει κανείς.

 

 

Rock Overdose:  Νιώθεις ότι ο κύκλος του “Breaking Infinity” κλείνει σιγά σιγά; Τι ετοιμάζεις τώρα; Θα προχωρήσεις σε ανάλογο μουσικό ύφος ή ετοιμάζεις κάποια έκπληξη;

 

Gabriella Metz: Ο κύκλος του δίσκου έχει κλείσει εδώ και πέντε μήνες όταν πλέον κυκλοφόρησαν και όλα τα official videos των τραγουδιών. Αυτό που ετοιμάζω είναι τον επόμενο μου δίσκο ο οποίος βρίσκεται σε αρχικά στάδια ακόμη και λόγο έλλειψης χρόνου αλλά και λόγω covid. Δεν θα πω πολλά πράγματα γι’ αυτό. Το μόνο που μπορώ αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι ότι ανήκει στο pop/punk/rock είδος και μέχρι στιγμής δεν έχει γραφτεί μπαλάντα. Πραγματικά μακάρι να μπορούσα να τον κυκλοφορήσω κι αύριο αλλά έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμη.

 

 

Rock Overdose:   Όταν κάποια στιγμή (ελπίζουμε το συντομότερο) ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον ιό, έχεις σκοπό να δραστηριοποιηθείς συναυλιακά; Πως θα ήθελες να κινηθείς σε σχέση με τον live τομέα;

 

Gabriella Metz: Εννοείτε! Η σκηνή για μένα είναι το δεύτερο μου σπίτι και οι συναυλίες μου έχουν λείψει πολύ. Μόλις περάσει όλο αυτό θα ήθελα να πραγματοποιήσω τα πλάνα μου που είναι συναυλίες στην Ευρώπη ξεκινώντας από Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία.

 

 

Rock Overdose:  Gabriella σε ευχαριστούμε πολύ! Κλείσε την κουβέντα μας ελεύθερα όπως θα ήθελες εσύ και αναφέροντας μας τυχόν άμεσα πράγματα που ετοιμάζεις αυτή την εποχή.

 

Gabriella Metz: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη συνέντευξη και εύχομαι σε όλους καλή ανάρρωση απ’ αυτή τη πανδημία!

 

Comments