GEOFF TATE στο Rock Overdose:” Σας ευχαριστώ που θα έρθετε στις συναυλίες μου στην Ελλάδα. Ελπίζω να το απολαύσετε”.

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν τη χαρά και τη τιμή να έχουν μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα με ‘Τη Φωνή’, τον ΄πολύ’ Geoff Tate, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη παγκόσμια περιοδεία του με αφορμή τα 30 χρόνια από τη κυκλοφορία του μουσικού αριστουργήματος του με την πρώην μπάντα του Queensrÿche, του θρυλικού album “Operation: Mindcrime”, το οποίο ολόκληρο θα έχουμε τη χαρά να το ακούσουμε ζωντανά στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα, αλλά και άλλα πολλά που  ίσως να συζητηθούν.

 

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Geoff και καλωσόρισες στο Rock Overdose! Είναι μεγάλη τιμή να σε έχουμε εδώ μαζί μας απόψε.

 

Geoff Tate: Τέλεια, χαίρομαι που είμαι εδώ!

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν, επισκέπτεσαι την Ελλάδα σε λίγο καιρό. Πόσο καιρό έχεις σε περιοδεία ή μήπως δεν ξεκίνησε ακόμα η περιοδεία;

 

Geoff Tate: Άρχισα να περιοδεύω για αυτό το άλμπουμ, τον εορτασμό των 30 χρόνων του "Operation Mindcrime", τον περασμένο Ιανουάριο. Έτσι, είναι ήδη ένας χρόνος περιοδείας. Τα πάμε περίφημα. Έχουμε κάνει υπέροχες συναυλίες. Αυτές θα είναι οι τελευταίες συναυλίες για να υποστηρίξω το άλμπουμ, στην Ελλάδα, και ανυπομονώ! Ήταν μια υπέροχη χρονιά!

 

 

Rock Overdose: Ποιά είναι τα συναισθήματά σου για αυτό το ιστορικό άλμπουμ, 30 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του;

 

Geoff Tate: Λοιπόν, πάντα με ενδιαφέρουν οι ιστορίες των ανθρώπων για το άλμπουμ. Παίρνω πολλά σχόλια από τους ανθρώπους και είμαι πάντα έκπληκτος για το πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι. Ξέρετε, βλέπω και ακούω επιρροές στην ποπ μουσική σήμερα. Ακούω τις επιρροές από τους ανθρώπους, πώς επηρέασε την άποψη τους και τους έκανε να σκεφτούν άλλα πράγματα εκτός από τον εαυτό τους. Ακούω διαρκώς ιστορίες σχετικά με αυτό το άλμπουμ που με κάνουν να νιώθω καλά και, φυσικά, πολύ περήφανο για την προσοχή που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Rock Overdose: Είναι ένα αριστούργημα, ειδικά για την metal μουσική. Θα υπάρξουν επιπλέον τραγούδια, εκτός από αυτά από το άλμπουμ "Operation Mindcrime";

 

Geoff Tate: Εννοείς στη ζωντανή παράσταση; Ναι. Συνήθως το "Operation Mindcrime" είναι λίγο πάνω από την μία ώρα και ... αν είμαι τυχερός, με ένα encore από το ακροατήριο, τότε θα παίξω περισσότερη μουσική. Αυτό εξαρτάται από το πού βρίσκομαι ή από αυτό που έχω προετοιμάσει. Συνήθως υπάρχει ένα encore που μπορούμε να παίξουμε.

 

 

Rock Overdose: Έτσι, εξαρτάται από τους οπαδούς σας ... αν σας θέλουν στη σκηνή, θα είστε εκεί γι 'αυτούς.

 

Geoff Tate: Ναι φυσικά!

 

 

 

Rock Overdose: Ας μιλήσουμε τώρα λίγο για το νέο άλμπουμ. Δεδομένου ότι είσαι μια ξεχωριστή φωνή στη μεταλλική μουσική, πώς οι προηγούμενες κυκλοφορίες και ιδιαίτερα η τελευταία, σχολιάστηκαν από τους οπαδούς;

 

Geoff Tate: Δεν ξέρω ... δεν εξετάζω ουσιαστικά αυτού του είδους τις πληροφορίες. Δεν έχω περιοδεύσει ακόμα για αυτό το άλμπουμ ... το οποίο ελπίζω να το κάνω κάποτε στο μέλλον. Προς το παρόν, περιοδεύω για αυτές τις επετειακές συναυλίες  ... και μετά θα περιοδεύσω με τους Avantasia.

 

 

Rock Overdose: Πες μας μερικά πράγματα για τους μουσικούς που θα παίξετε μαζί κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας. Είναι μόνιμα μέλη;

 

Geoff Tate: Έχω τον Walter Concuci στην κιθάρα, τον Dario Parente στην κιθάρα, τον Jack Ross στην μπάσο και τον Felix Bohnke στα τύμπανα.

 

 

Rock Overdose: Μεγάλος ντράμερ ο Felix! Τον είδα να παίζει με τον Gus G. εδώ στην Ελλάδα. Τον συνάντησα και μετά. Μεγάλος μουσικός και ένας σπουδαίος τύπος!

 

Geoff Tate: Ναι, μου είπε ότι θα είναι στην Ελλάδα!

 

 

Rock Overdose: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη νέα κυκλοφορία;

 

Geoff Tate: Δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσω ένα νέο δίσκο. Εργάζομαι αρκετά, αλλά δεν αποφάσισα τι θα ακολουθήσει για μένα. Κυρίως γιατί είμαι τόσο απασχολημένος με την περιοδεία αυτή τη στιγμή και είμαι μόνο συγκεντρωμένος σε αυτό.

 

 

Rock Overdose: Αισθάνεστε το ίδιο vibe και συγκίνηση όπως κάνατε και στη δεκαετία του '80;

 

Geoff Tate: Σχετικά με την περιοδεία αυτή τη στιγμή;

 

 

Rock Overdose: Γενικά …

 

Geoff Tate: Αγαπώ την εποχή που ζω τώρα. Είναι φανταστικό ... συμβαίνουν τόσα πολλά .. Σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο συνδεδεμένος τώρα. Το Διαδίκτυο φυσικά. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Μου φαίνεται πως όλα έρχονται στο επίκεντρο. Τώρα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν. Τα πράγματα ήταν τόσο κατακερματισμένα τότε ... πολιτικά, οικονομικά ... υπήρχαν τόσες πολλές παραδόσεις που οι άνθρωποι τις κράτησαν ... για τόσο πολύ καιρό. Τελικά, χαλαρώνουμε περισσότερο πάνω σε αυτό και γινόμαστε σύγχρονοι με κάποιο τρόπο.

 

Είναι ένα θαυμάσιο πράγμα όταν σταματάμε να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, το να είσαι Αμερικανός ή Ευρωπαίος κλπ. .. Και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο πως είμαστε από τη Γη, είμαστε πολίτες του κόσμου. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Πρόκειται για εμπόδιο στα πάντα, είναι ένα εμπόδιο στον τρόπο σκέψης μας για να προχωρήσουμε ως ανθρώπινο είδος. Μειώνουμε τον τρόπο σκέψης μας. Πιστεύω λοιπόν ότι σήμερα είναι μια φανταστική στιγμή για να είμαι ζωντανός και δεν θα το αλλάξω με τίποτα.

 

 

Rock Overdose: Μετά από όλα αυτά τα χρόνια και όλα αυτά που συνέβησαν μεταξύ σας και των άλλων μελών των Queensryche, ποια είναι η σχέση ανάμεσά σας; Μιλάτε ο ένας τον άλλον καθόλου;

 

Geoff Tate: Όχι, δεν τους μιλώ πραγματικά.

 

 

Rock Overdose: Σε μερικά χρόνια από τώρα, γίνεται μια επανένωση ... και παίζετε όλοι μαζί... πάλι .. Είναι δυνατόν να συμβεί;

 

Geoff Tate: Δεν βλέπω πραγματικά λόγο για να συμβεί αυτό. Ξέρεις, ποτέ δεν ήμασταν στενοί φίλοι. Άρα, δεν θα ήταν σαν να βρεθούμε μαζί μετά από χρόνια πολυετούς φιλίας. Θα ήταν περισσότερο το να συγκεντρωθούμε γιατί θα υπήρχαν περισσότερα χρήματα για να παίξουμε μαζί ... και ξέρεις, δεν χρειάζομαι πραγματικά τα χρήματά τους. Μπορώ να παίξω με κάθε μουσικό που θέλω... και αυτό είναι καλό για μένα ...

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σου για τη σημερινή μουσική σκηνή; Έχεις κάποια νέα μπάντα που σου αρέσει να ακούς;

 

Geoff Tate: Λοιπόν, βρίσκω ενδιαφέρον στην μπάντα της κόρης μου, της Emily και μου αρέσει πολύ αυτό που κάνουν τώρα. Θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους ... αλλά μου αρέσει πολύ και ο πρώτος τους δίσκος. Αυτό που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι καταπληκτικό. Όμορφο άλμπουμ.

 

 

Photo:David P. McCarter

 

Rock Overdose: Ποιο το μουσικό είδος τους;

 

Geoff Tate: Δεν γνωρίζω. Δεν μου αρέσουν τα είδη και οι ταμπέλες. Υπάρχουν μόνο για σκοπούς μάρκετινγκ.

 

 

Rock Overdose: Εκτός από αυτό, ποιά θα περιγράψεις ως αγαπημένη σου μπάντα;

 

Geoff Tate: Δεν έχω αγαπημένα συγκροτήματα. Έχω πολλή μουσική που μου αρέσει. Μου αρέσουν 10.000 άλμπουμ στη συλλογή μου, αλλά δεν θα έλεγα ότι έχω μια αγαπημένη μπάντα.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον Έλληνα οπαδό που σας περιμένει;

 

Geoff Tate: Σας ευχαριστώ που θα έρθετε. Ελπίζω να το απολαύσετε ... Ξέρω τι θα κάνω. Ανυπομονώ πραγματικά να παίξω ολόκληρο το άλμπουμ. Δεν έχω πάει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια ... και θα είναι υπέροχα.

 

 

Rock Overdose: Θυμάσαι τίποτα από την τελευταία σου φορά εδώ;

 

Geoff Tate: Δεν θυμάμαι πραγματικά τι χρονιά ήταν ... Θα έλεγα το 2006 ή ίσως το 2007 τη στιγμή που ήρθαμε για μια εμφάνιση των Queensryche.

 

 

Rock Overdose: Υποθέτω ότι γνωρίζεις την ελληνική κουζίνα.

 

Geoff Tate: Λατρεύω τα ελληνικά φαγητά.

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Geoff. Όπως ανέφερα προηγουμένως, ήταν πολύ μεγάλη τιμή να μιλήσω με ένα από τα είδωλα της παιδικής ηλικίας μου. Ελπίζω να ξαναμιλήσουμε σύντομα ... και εκείνη τη στιγμή πιο προσωπικά, αφού τελειώσει η συναυλία.

 

Geoff Tate: Να έχεις μια υπέροχη μέρα. Εκτιμώ πραγματικά τον χρόνο σου.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη

 

Ζήσης Πετκανάς

 

Απομαγνητοφώνηση-Μετάφραση

 

Μιχάλης Τσολάκος

 

 

 

Comments