GODSLEEP στο Rock Overdose:” To νέο album μας “Coming of Age” είναι πιο ‘απλό’ και πιο μελωδικό από το προηγούμενο”.

Το Rock Overdose και η Βιβή Ζαπαντιώτου είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους Αθηναίους Rockers GODSLEEP, οι οποίοι μίλησαν για τον νέο δίσκο τους “ Coming of Age”, για τη καινούργια τους τραγουδίστρια Amie Makris, αλλά και για τις συναυλίες τους στην Ελλάδα που ήδη είναι σε εξέλιξη από τις 5 Δεκεμβρίου, με αποκορύφωμα το live στο An club στις 15 του ιδίου μήνα.

 

 

 

Rock Overdose: Καλώς ήλθατε στο Rock Overdose. 

Godsleep: Καλώς σας βρήκαμε.

 

 

Rock Overdose: Τι καινούργιο έχουν να παρουσιάσουν οι Godsleep με τον νέο τους δίσκο "Coming of Age" ;

 

Godsleep:Για αρχή την αλλαγή μας στο κομμάτι των φωνητικών. Έπειτα, όπως είναι φυσικό, την μουσική αποτύπωση των τελευταίων 8 χρόνων που υπάρχει η μπάντα και ιδιαίτερα του τελευταίου έτους που για μας ήταν δύσκολο λόγω της αναζήτησης νέου μέλους. Μουσικά, το “Coming of Age” είναι αρκετά πιο “απλό” συνθετικά καθώς και πιο μελωδικό από το “Thousand Sons of Sleep”.

 

 

Rock Overdose: Από το 2010 και το πρώτο σας promo album μέχρι σήμερα, σε ποιους τομείς έχουν εξελιχθεί οι Godsleep, και τί συνέβαλε σε αυτό; 

Godsleep:Το βασικότερο είναι οτι μάθαμε να είμαστε ακροατές, τι εννοώ με αυτό... μάθαμε να ακούμε τη μουσική μας και να συνθέτουμε σεβόμενοι τον κόσμο που μας στηρίζει τόσα χρόνια, αυτό συμβαίνει απλά γιατί θα ήταν πολύ εγωιστικό εκ μέρους μας να μη το κάνουμε. Ο δίσκος είναι σαν το live, όπως σε μια συναυλία περνάς καλά όταν το ίδιο συμβαίνει και με τον κόσμο, έτσι συμβαίνει και με το δισκογραφικό κομμάτι της μουσικής.

Σε άλλα νέα, γερνάμε και εμείς σιγά-σιγά.

 

 

Rock Overdose: Πέρα από τις προσεχείς εμφανίσεις σας, τι σχέδια έχετε για το άμεσο μέλλον; 

Godsleep: Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε την δεύτερη ευρωπαϊκή μας περιοδεία στα πλαίσια προώθησης του album “Coming of Age”  που θα λάβει χώρα την άνοιξη.

 

 

Rock Overdose: Η προσθήκη της Amie στην μπάντα σε ποιους τομείς επηρέασε το συνολικό αποτέλεσμα της κυκλοφορίας σας; Πώς ανταποκρίνεται σε παλαιότερο υλικό σας;

Godsleep: Θα απαντήσουμε πρώτα στο δεύτερο κομμάτι της ερώτησης καθώς το παλιό υλικό ήταν ο γνώμονας ως προς την επιλογή του νέου μέλους μας, οπότε μπορούμε να πούμε οτι ανταποκρίνεται άψογα.
Όπως προ είπαμε, το νέο άλμπουμ βασίζεται σε άλλα στοιχεία από οτι συνηθίζαμε μέχρι πρόσφατα, και αυτό είναι κάτι στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά η Amie με τη χροιά αλλά και τον τρόπο που “τοποθετεί” τη φωνή της πάνω στη μουσική. Εκτός από το συνθετικό και στιχουργικό κομμάτι, η Amie συνέβαλε και στο αισθητικό κομμάτι της κυκλοφορίας, μιας η ίδια “τράβηξε” τη φωτογραφία του εξωφύλλου.

 

 

Rock Overdose: Θα θέλατε να μας περιγράψετε μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές σας on stage που θα θυμόσαστε για πάντα; 

Godsleep: Το πρώτο μας headline στο An το 2015, όπου παρουσιάσαμε το album “Τhousand Sons of Sleep”. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μας όσον αφορά στη προσέλευση αλλά και τη συμμετοχή΄ του κόσμου στο live και την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ.

 

 

Rock Overdose: Πείτε μας 3 λόγους για να έρθει κάποιος να σας δει live!

 

Godsleep: Ένα Godsleep live είναι πάντα φιλόξενο και απευθύνεται  σε όλους/ες όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά μια ροκ συναυλία .

Εκτός από καινούρια κομμάτια, παίζουμε και παλιό υλικό.

Και το βασικότερο είναι οτι μας έχετε λείψει μετά από σχεδόν δυο χρόνια απουσίας από τα stages.

 

 

Rock Overdose: Πείτε μας 3 λόγους για να αγοράσει κάποιος τον νέο σας δίσκο! 

Godsleep: Για αρχή το ηθικό κομμάτι. Εάν θέλουμε να υπάρχουν ανεξάρτητες κυκλοφορίες δεν κάνει να μην αγοράζουμε μουσική, χρειάζεται να τις στηρίζουμε ηθικά αλλά δυστυχώς και οικονομικά.

 Για να τον ακούσει.

Και τέλος, το να πουλάει μια μπάντα τους δίσκους την είναι σημαντικό για να καταλάβει εάν αυτό που κάνει ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κοινού της.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι επερχόμενες σας εμφανίσεις;

 

Godsleep: Οι επερχόμενες σας εμφανίσεις μας για το Δεκέμβριο είναι η εξής:

5/12 Πάτρα

6/12 Ιωάννινα

7/12 Άρτα

12/12 Θεσσαλονίκη

13/12 Βόλος

14/12 Κόρινθος

15/12 Αθήνα

 

 

Rock Overdose: Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια. 

Godsleep: Αφού τελειώσουμε την προώθηση του “Coming of Age”,  ο σκοπός είναι να επιστρέψουμε στο στούντιο και να ξεκινήσουμε να γράφουμε νέα μουσική.

 

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε! 

Godsleep: Και εμείς ευχαριστούμε. Τα λέμε στις 15 Δεκεμβρίου στο An!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Βιβή Ζαπαντιώτου

 

Comments