GRANDE FOX στο Rock Overdose: “Bρισκόμαστε σε ένα στάδιο μεταβατικό αλλά και παράλληλα πολύ δημιουργικό”

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που έδωσαν οι Grande Fox στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Grande Fox: Καλησπέρα σας , καλώς σας βρήκαμε !

 

Rock Overdose: Σε τι στάδιο βρίσκεται η μπάντα αυτή την περίοδο;

 

Grande Fox: Το σχήμα βρίσκεται σε ένα στάδιο μεταβατικό αλλά και παράλληλα πολύ δημιουργικό, καθώς δηλώνουμε υπεύθυνα συνεχώς ''ανήσυχοι'' όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Οι ιδέες μας είναι πολλές, η φαντασία ξεχειλίζει και όλη αυτή η δημιουργική τάση συνοδεύεται φυσικά με πολλούς στόχους, με σκοπό όλα αυτά που έχουμε μέσα μας να υλοποιηθούν και να πάρουν μορφή, είτε στο ηχητικό κομμάτι είτε στο οπτικό.

Πιο συγκεκριμένα, το σχήμα αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν που ακολουθεί, με σκοπό τις live εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Υπό επεξεργασία βρίσκετε και το νέο οπτικό υλικό μας (video lyric), το οποίο θα δημοσιευθεί στο επόμενο διάστημα και αναμένεται η κυκλοφορία του να είναι πολύ δυνατή ώστε να κάνει την διαφορά στον εγχώριο χώρο, τουλάχιστον όσον αφορά το φάσμα της Rock σκηνής.

Επίσης, να πούμε πως στα ''σκαριά'' βρίσκεται αυτή την περίοδο και το επόμενο μας LP Album με τίτλο Εmpty Nest, το οποίο έχει αναλάβει ένας πολύ ιδιαίτερος και έμπειρος άνθρωπος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με τελικό σκοπό να μας επιφέρει ένα ανώτερο ηχητικό επίπεδο. Έτσι, με αυτόν το τρόπο θα γίνει ακόμη ένα level up, το οποίο θα μας προσδώσει την ικανότητα να κοιτάξουμε τον ανταγωνισμό στα μάτια, πάντα με αυτό το αδιάκοπα επίμονο ''καλό'' θράσος που μας διακατέχει ως άτομα αλλά και ως μουσικούς.

 

Rock Overdose: Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία σας studio δουλειά, το EP "Kulning", το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Ποια είναι η ανταπόκρισή του ως τώρα και τι διαφορές είχε αυτή η κυκλοφορία από τις υπόλοιπες;

 

Grande Fox: Το κάλεσμα φέρνει μια διαφορετική ανταπόκριση και μια σειρά από ποικίλες, θετικές τις περισσότερες φορές , αντιδράσεις από τους ακροατές. Δεδομένου ότι όλοι είμαστε ξεχωριστοί, μοναδικοί και ιδιόμορφοι, αποτυπώνουμε φυσικά και με διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο ο καθένας από εμάς τον έρωτα. Ας αναφέρουμε όμως αρχικά πως κάθε μας project διαφέρει το ένα με το άλλο. Έχει δικό του χρώμα, χαρακτήρα και αύρα. Οι διαφορές γίνονται εύκολα αισθητές στον καθένα που θα τα ακούσει και κρίνονται κυρίως στα συναισθήματα που είτε θα δημιουργηθούν κατά την ακρόαση είτε από αυτά που θα αποτυπωθούν και θα μεταφερθούν από εμάς σε όλους εσάς μέσω της μουσικής.

Πιο ειδικά, στο πρώτο μας δίσκο με τίτλο ''SPACE NEST'' κυριαρχεί το πράσινο χρώμα, κυρίως για λόγους συμβολικούς αλλά και αισθητικούς ως προς την εννοιολογία του project. Ενώ στο EP album ''KULNING'' κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μωβ και πάλι για αντίστοιχους συμβολικούς λόγους. Είναι θα λέγαμε ένα πιο υποχθόνιο χρώμα το οποίο εντάχθηκε στον συνεχή ρου της τριλογίας του ΕP. Τώρα, όσον αφορά χρωματικά τα επόμενα δύο project που θα κυκλοφορήσουν στο επόμενο διάστημα, πρώτα ένα single κι έπειτα το LP ''EMPTY NEST'', σας το αφήνουμε για έκπληξη, καθώς είμαστε σίγουροι πως θα σας εντυπωσιάσουν! Το χρώμα είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει ο κάθε ακροατής να εξερευνήσει από μόνος του με σκοπό να το κάνει περισσότερο δικό του με δικούς του όρους.

Εκτός όμως των χρωματικών διαφορών, θα παρατηρήσετε πως και το ηχητικό κομμάτι είναι και αυτό ένα μοναδικά διαφορετικό ταξίδι σε κάθε project. Θα το αφήσουμε αυτό το κομμάτι περισσότερο στους ακροατές. Όσον αφορά λοιπόν το EP ''KULNING'' για εσάς που θα το ακούσετε και θα εστιάσετε πάνω του, θα βιώσετε πιο συγκεκριμένα την ιστορία ενός σκηνοβάτη του οποίου η ψυχή εγκλωβίζεται στον κάτω κόσμο. Μέσα λοιπόν σε αυτή την μουσική διαδρομή θα βρείτε κάποιους χαρακτήρες. Εκτός του σκηνοβάτη - ερημίτη, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και η φωνή μιας μάγισσας που κάνει προσπάθειες να τον επαναφέρει στο δρόμο του φωτός. Επίσης, ο Έρεβος που κάνει το παν για να τον κρατήσει δεσμευμένο στο σκοτάδι με κάθε τρόπο. Και τέλος, ένας δρυίδης που με μια αποκρυφιστική τελετή καταφέρνει να τον μετενσαρκώσει. Είναι ένα μουσικό παραμύθι που έχει αποτυπωθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσω ενός καλέσματος, εξού και ο τίτλος ''KULNING''.

 

 

Rock Overdose: Σε ένα από τα κομμάτια, συμμετέχει και ο τσελίστας Stephan Keeman. Πώς προέκυψε η συνεργασία και πώς ήρθε η ιδέα του τσέλου;

 

Grande Fox: Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε πρώτα να ευχαριστήσουμε την υπέροχη Angelina Papadopoulou που μας προσέφερε την πολύ ιδιαίτερη φωνή της για καλύψει τον ρόλο της μάγισσας. Είναι μια αναφορά που έπρεπε να αποτυπωθεί και να αναγνωριστεί από όλους τους αναγνώστες.

Όσον αφορά τον τσελίστα Stephen Keeman, η συνεργασία μας προέκυψε από έναν υπέροχο άνθρωπο και μουσικό, τον Jim Tsakiridis, που εύκολα θα χαρακτήριζε κανείς ως έναν σύγχρονο μάγο της μουσικής του σήμερα. Στην συνέχεια, έπειτα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε με τον Stephen για το τι θέλουμε και πως αυτό θα αποδωθεί καλύτερα, προχωρήσαμε με ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές στις ηχογραφήσεις του τσέλου. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα να ενταχθεί το τσέλο στο project προήλθε από την επιθυμία μας να τονίσουμε το ''παραμυθένιο'' στοιχείο στο κομμάτι ''SEALED CURSE'', το δεύτερο σε σειρά μεταξύ των ''HERMITAGE'' και ''KULNING''.

Είμαστε ευγνώμονες λοιπόν που μέσω του μελωδικού αυτού οργάνου αλλά και τρόπου αντιμετώπισης του Stephen βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι σίγουρα τυχαίο που για 31 ολόκληρες ημέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου το ''SEALED CURSE'' έμεινε στην κορυφή σε γαλλικά Charts δίνοντας ακόμη περισσότερη αξία σε αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε λοιπόν και πάλι την Angelina και τον Stephen για την υπέροχη συμβολή τους και την μοναδική ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας.

 

Rock Overdose: Για την ώρα βρίσκεστε στο στάδιο παραγωγής του δεύτερου άλμπουμ, σωστά; Πείτε μας λίγα λόγια για το ύφος του καθώς και για το πότε να το περιμένουμε.

 

Grande Fox: Πολύ σωστά, όπως αναφέραμε και νωρίτερα ετοιμάζεται το επόμενο LP Album με τίτλο ''EMPTY NEST''. To μουσικό ύφος σε αυτό το album θα σας πούμε με ασφάλεια πως είναι επιθετικό και δυναμικό, η προσέγγιση πιο άμεση και ο στίχος προκλητικός και ουσιώδης. Κυριαρχεί ένα αίσθημα οργής στα περισσότερα κομμάτια το οποίο αντικατοπτρίζει καταστάσεις που όλοι μας λίγο πολύ ζούμε σήμερα και βιώνουμε στο ''πετσί'' μας. Ο ήχος πιο επιθετικός και ώριμος από πριν προσδίδοντας ένα βαρύ αίσθημα πνευματικής αφύπνισης, γεγονός που σε αγγίζει με άλλο τρόπο, άμεσο και ευθύ.

Ανά σημεία θα γίνει εκρηκτικό και θα σας παρασύρει και σε άλλα σημεία οι τόνοι θα πέσουν ηθελημένα ώστε να εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο το νόημα του κάθε κομματιού και εν τέλη να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το πνεύμα του δίσκου. Το σίγουρο είναι πως θα δείτε ακόμη μία πτυχή του ''Grande spirit'' που μας διακατέχει και ξεδιπλώνεται με το πέρασμα του χρόνου, κάτι που ίσως θα κάνει μερικούς να ανατριχιάσουν και άλλους σιγά σιγά να αρχίσουν να το αποδέχονται... Σε κάθε περίπτωση όμως η καινοτομία συνοδεύετε από ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια κάτι που γνωρίζουμε καλά και εξ αρχής διαχειριζόμαστε αναλόγως.

Το ''EMPTY NEST'' θα κυκλοφορήσει πιθανότατα απο Σεπτέμβριο, θα περιέχει 11 μοναδικά κομμάτια, και ένα από αυτά θα ειναι σχεδόν συνώνυμο με το δικό σας! Οπότε θα αναμένουμε για απόψεις!

 

Rock Overdose: Ποιες θα είναι οι διαφορές του από το πρώτο άλμπουμ;

 

Grande Fox: Ενώ στον πρώτο δίσκο τα κομμάτια είναι μεγάλα σε διάρκεια και σε ταξιδεύουν, στο δεύτερο δίσκο είναι πιο σύντομα και άμεσα. Στον πρώτο δίσκο θα βρείτε αρκετό ψυχεδελικό στοιχείο ενταγμένο στη μουσική μας και περισσότερο πειραματισμό ενώ στο δεύτερο δίσκο το υλικό θα είναι πιο στοχευμένο. Βέβαια, όπως είπαμε και νωρίτερα το χρωματικό στοιχείο από project σε project αλλάζει καθε φορά αλλά για την ώρα δεν θα αναφέρουμε κάτι για το νέο δίσκο καθώς θέλουμε ο κόσμος να το ανακαλύψει από μόνος του όταν έρθει η ώρα.

 

Rock Overdose: “Space Nest” το πρώτο άλμπουμ, “Empty Nest” το δεύτερο. Είναι τυχαία η χρήση της λέξης “Nest” και πάλι, ή υπάρχει κάποιο concept από πίσω;

 

Grande Fox: Φυσικά. Συνήθως τίποτα απ' όσα παρουσιάζουμε δεν αφήνεται στην τύχη του. Άλλωστε για εμάς η τύχη δεν αποτελεί παράγοντα εξέλιξης και δεν πιστεύουμε σε αυτή. Aρχικά το ''nest'' προέκυψε από το στούντιο που είχαμε στήσει πριν απο 5 χρόνια, ένα χώρο μόνο για εμάς τον οποίο αποκαλούσαμε συχνά ''φωλιά'' διότι εκεί περνούσαμε πολύ χρόνο και εκεί μέσα ήρθε η σύλληψη των πρώτων ιδεών μας! Τον είχαμε διαμορφωμένο και διακοσμημένο πάνω στα γούστα μας και με όλο τον απαραίτητο μουσικό εξοπλισμό που χρειαζόταν για να κάνουμε τις πρόβες μας και να βγάζουμε τα demo μας! Θα είμαστε πάντα συναισθηματικά δεμένοι με το χώρο αυτό, αποτελεί για εμάς ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας, οι εμπειρίες που ζήσαμε εκεί είναι πολλές και οι περισσότερες από αυτές πολύ μοναδικές για να τις θυμόμαστε για την υπόλοιπη ζωή μας.

Το '' SPACE NEST'' λοιπόν, συμβολίζει την αρχή του μουσικού μας ταξιδιού γι αυτό και αν παρατηρήσετε στο artwork του δίσκου βλέπετε την αλεπού να κοιμάτε σε πρώτη φάση μέσα στην φωλιά και σε δεύτερη φάση πάλι εντός της φωλιάς να αφυπνίζεται και να κοιτάζει ψηλά στο σύμπαν σαν να συλλαμβάνει κάποιου είδους μουσικό καλέσμα. Συμβολικά θα λέγαμε πως αυτή η συγκεκριμένη εικόνα αναπαριστά την σύλληψη της μεγάλης ιδέας και οράματος που είχαμε στα πρώτα μας βήματα. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε το δεύτερο album μας μεταφέρει στην θέση εκείνη που η αλεπού έχει πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την φωλιά και την ζώνη ασφάλειας της, έχει αρχίσει να εξερευνεί νέους μουσικούς κόσμους και ταξιδεύει στο σύμπαν ανάμεσα σε άστρα και περνά μέσα από μαύρες τρύπες που κάνουν το παν για να την ρουφήξουν, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι, αλλά και από μέρη και τοποθεσίες απ' όπου θα λουστεί με φως. Δεν πρόκειται λοιπόν για κατι άλλο παρα το ταξίδι της εξέλιξης, μας το οποίο φυσικά για να μπορέσουμε να το γευτούμε έπρεπε να βγούμε από την φωλιά, με σκοπό οι στόχοι και τα όνειρα μας να γίνουν πραγματικά, να πάρουν μορφή με ''σάρκα και οστά''. Εξού και το ‘‘Empty Nest’’.

 

 

Rock Overdose: "Space Psychedelic Stoner Heavy Rock". Ποιες οι διαφορές του από το απλό stoner heavy rocκ;

 

Grande Fox: Διαφορές θα βρείτε στο ηχητικό του συνόλου αλλά και στο εύρος των διαφόρων στοιχείων οπτικά και μουσικά ενταγμένων στη μουσική μας. Φυσικά, αν συγκρίνουμε την απλή stoner heavy rocκ θα παρατηρήσουμε πως πολλές φορές γίνετε κάπως μονοτονική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές το αυτί του ακροάτη να κουράζεται. Πάνω σε αυτό το κομμάτι προσφέρουμε στους ακροατές μας την δυνατότητα να εξερευνήσουν περισσότερα ακούσματα και να εστιάσουν σε πολλά σημεία στη μουσική μας και έτσι να τον κάνουμε να θέλει να εξερευνήσει όλο και περισσότερο τους Grande Fox. Αυτό το πετυχαίνουμε δίνοντας στην μουσική μας περισσότερη συναισθηματική κυκλοθυμία, δημιουργώντας έτσι περισσότερες εικόνες στον ακροατή. Είμαστε υπέρ της μουσικής ποικιλομορφίας και δίνουμε ένα μεγαλύτερο μουσικό εύρος για να μπορεί ακόμη περισσότερος κόσμος, που ίσως να μην ακούει την heavy stoner rock, να ταυτιστεί. Παρ' όλα αυτά οι απόψεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Rock Overdose: Γενικά άνοδος του stoner heavy rock στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι συμβαίνει αυτό;

 

Grande Fox: Η νέα τάση η οποία ήρθε και στην Ελλάδα μετά απο 30 χρόνια. Σίγουρα παίζει ρόλο και η προώθηση του συγκεκριμένου ύφους και αυτό γίνεται και σε άλλα μουσικά είδη όπως η New metal κ.α. Παίζει ρόλο βέβαια και το είδος το οποίο τα τελευταία χρόνια εμπνέει τα σχήματα να το ακολουθήσουν και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγαλύτερη εφ' όσον είναι γενικότερα ευκολοάκουστη σε περισσότερα αυτιά και ακόμη περισσότερα όταν βρίσκονται υπο την επήρρεια ναρκωτικών ουσιών.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα; Υπάρχουν πλάνα για συναυλίες;

 

Grande Fox: Τα μέλλοντα έχουν ήδη δρομολογηθεί και όπως είπαμε παραπάνω, βήμα βήμα, προχωράμε στην υλοποίηση τους περνώντας από την θεωρία στην πράξη. Θέλουμε πάντοτε να παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα project τα οποία να συμπεριλαμβάνουν μουσική παραγωγή, οπτικές παραγωγές όπως video clips, lyric video clips, φωτογραφήσεις, γραφιστικά και artworks, κοπές δίσκων ή βινυλίων αλλά ακόμη και μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες και άλλα πολύ όμορφα merchandising materials.

Σίγουρα πάντως πριν από το ''EMPTY NEST'' θα προηγηθεί η κυκλοφορία ενός single τον προσεχή Μάρτιο. Όσον αφορά τις συναυλίες, φυσικά και υπάρχουν τα αντίστοιχα πλάνα. Αυτός άλλωστε είναι και ο τελικός μας στόχος, οι ζωντανές εμφανίσεις. Έχουμε ήδη κλεισμένο live στο Βερολίνο τον επόμενο Οκτώβριο. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα έχουμε ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για lives σε Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά σε ό,τι άλλο προκύψει.

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Grande Fox: Εμείς σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να εκφραστούμε μέσω του ROCK OVERDOSE και με αυτό τον τρόπο να μας γνωρίσουν και οι αναγνώστες.

Κοιτάζοντας συνεχώς μπροστά ευχόμαστε να διατηρήσουμε το άνοιγμα της συνεργασίας μας μαζί σας. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, να μας υποδεχθεί ο νέος χρόνος με υγεία και αστείρευτη ενέργεια για δημιουργία!

 

Για το Rock Overdose,

Kωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments